Etiketter

Husk å legge ASKR inn i ferieplanene ;)

Hvert år siden 1991 har det vært arrangert Arctic Sea Kayak Race. (I år blir det altså for 20. gang!) Et padletreff i Vesterålen, hvor det kommer folk både fra forskjellige deler av landet og fra forskjellige land - og med forskjellig padleerfaring. Ja, noen har kanskje ikke erfaring fra før i det hele tatt, men blir med på kurset som arrangeres for nybegynnere - den såkalte campen. Det er siste uka i juli du må sette av. :)

Her er basen for arrangementet - Skipnes. Deltakerne på ramble padler rundt i distriktet de første dagene og overnatter i telt på fine plasser, mens de som er med på kurset holder til her og padler litt i det nærmeste området. Her på camp ligger også mange i telt, men det er mulig å leie seg rorbu om man ønsker det - så lenge det er plass.

Etterhvert kommer også ramblerne til Skipnes, og onsdag kveld pleier det å være et felles arrangement for alle sammen. Torsdag har vært hviledag, da kan man velge hva man gjør, etter som man føler for. Eksempelvis ta turen til Tinden (venstre i bildet), dit kan man gå til fots fra Skipnes.

Og sånn ser midnattsola ut, sett fra Skipnes. (Den er vel ikke å se så seint i juli kanskje, men det er fint å se på når den går ned også...)

Her ser vi over Eidsfjorden til Hadseløya. Ramble-rutene er ikke nødvendigvis like fra år til år, men den lange ramble-ruta har startet over Eidsfjorden de siste gangene i hvert fall. Bortafor skjæret til høyre i bildet, kommer fjorden rett inn fra storhavet.

Vikan. Andre dagen padler langramblerne gjerne forbi her etter lunsjrasten. Et område som er mye brukt til turgåing, spennende område dette her. Jeg har kun sett området fra land, men det er nok flott fra sjøsiden også, bombesikkert.

Sånn ser det ut noen steder nedi fjæra - her er det både jettegryter og rullesteinsfjæra. Absolutt verdt en tur på land (det er lett tilgjengelig fra landsiden også, ikke tungt eller vanskelig å gå - start ved Straumsjøen, forbi Damperiet) også.

Her har man kommet videre forbi fyret ytterst på forrige bilde. Man har pleid å padle forbi det som stikker ut her og inn til høyre - til Åsand, hvor det er en helt superflott plass for å slå leir. Det er nok ett av de flotteste stedene i området, rett og slett.

Tredje dagen setter man kursen for Skipnes, og da padler man forbi her - hvis været tillater. Det er storhavet som kommer susende (eller buldrende) rett inn, så arrangørene må hele tiden vurdere hva som er forsvarlig. Det har skjedd at denne siste etappen har måttet bli endret på, av sikkerhetsmessige årsaker. Dette er Sandviksanden, og så er det Spjøten som stikker opp ute der. Dette blir før man kommer til Nyken, og padler videre forbi Nykvågen og til Hovden.

Kort ramble holder seg mer innaskjærs i motsetning til lang ramble som stort sett padler yttersia av Bø hele veien. Også her vurderer man selvsagt ruta etter værforholdene, ruta legges opp etterhvert. Det er mange fine plasser i området rundt Skipnes (basen), og om man ikke padler kort ramble og får sett seg litt rundt her kan man jo bruke hviledagen til å kikke seg litt rundt pr. kajakk. Dette bildet er tatt på Finnvågen-øya, lenger inn. Koselig lita vik. :) Rett til høyre for bildet ligger forresten Barkestad, men vi ser dessverre bare snutten på øya som Barkestad ligger på.

Den som nå ikke har fått lyst til å kose seg ei stund i sola utpå brygga her sammen med andre padlere i sommer, kan i grunnen bare holde seg heime, he he...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)