Etiketter

Kalsnes-Skjervøyan

Skulle på padletur i dag, det var i grunnen fint vær men det ble jo helt blikkstille før vi kom oss ut. Det var litt spørsmål om hvor hen, men på en sånn dag er det kun en ting å gjøre - ut mot havet!

Speider etter bølger eller noe som bryter...

Spor av storhavet! :) Her lå skummet som på et nytappet skumbadekar. :)

Mer skum og skjær, ikke uten grunn at det heter Skjærvøyene kanskje?

Endelig litt bevegelse i havet. Her ute er det litt liv uansett hvor flatt hav det ellers er! (Og derfor blir vi aldri lei av å padle her.)

En liten filmsnutt av "blikkstille hav" utafor Skjervøyan. Mest for å få med lyden, bilder er så stille!

På Store Skjervøya er det også en flott liten strand man kan gå i land på. Fra både innsiden og yttersiden av øya, faktisk. Denne gangen kom vi inn fra yttersida, her ser vi utover fjorden.

På tur ut igjen så jeg forresten en steinvender igjen! Denne karen hadde ikke dame da, som den forrige hadde. Men så pussig, sist tur så jeg en for første gang, og neste gang var altså også neste padletur. Kanskje jeg har sett sånn fugl flere ganger, uten at jeg har visst at det var den? Men det må ha vært på avstand, i så fall, utseendet ville jeg husket. Men nå har jeg lært meg lyden, så nå skal jeg kunne kjenne den igjen sånn også.

Og her ser vi innover mot land. Fint den veien også. På tur innover traff vi først en oter svømmende, den svømte så nært at jeg begynte å bli i tvil etterhvert om det virkelig kunne være en oter eller det bare var en tangklyse som kom drivende, men så dukket den. :) Da vi rundet øya og hadde den kjedeligste biten igjen, og jeg sleit selvsagt med framdriften siden det var så flatt - dukket nisa opp! (Jeg hadde etterlyst den på tur utover, samme stykket...)

Så var man kommet helt i land. Denne her fant jeg et lite stykke bortafor der vi satte ut. Kult jernskrammel.

5 kommentarer:

  1. Så otroligt fina bilder. Vilken miljö! Speciellt ljuset på den första bilden. Bilden snötäckta bergen i bakgrunden är också coolt. Jag längtar till Nordnorge!

    SvarSlett
  2. Flotte bilder, igjen! Nydelig lys, og veldig snilt å gi oss litt ekstralyd :-)

    Jeg forsto hvorfor jeg ikke fikk lagt igjen kommentar sist - den automatiske sendingen er bare en kopi - jeg må inn på bloggen for å få opp kommentarfeltet.

    kan du skrive litt om åre-valg en dag du har overskudd til sånnt? Treåren som blir brukt i den hvite kajakken ser bare ut som en stokk - mens din sorte har skikkelig vinge. Jeg blir nysgjerrig av sånnt!

    SvarSlett
  3. - ho, ho, flir mæ ihjel, bærre en stokk!

    SvarSlett
  4. Gamle menn går og padler med stokk, sånn er det bare.

    - Kanskje jeg bare får Bent til å stikke innom når du kommer nordover Maria, så får du helt sikkert en hel avhandling om de derre åregreiene. :)

    SvarSlett
  5. kjempefine bilder Mia! =)

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)