Etiketter

Djupfjorden

Været er fortsatt fint, selv om det har skya noe over i dag. Temperaturen er ok, og i dag har det vært mindre vind enn tidligere i helga. Så i dag ble padlinga prioritert. Ikke mest perfekte utsettingsplass dette, men greit å gå ned. Veien lå de fleste plasser langt fra fjæra - og høyt over. Dette er rett ved Brokløysa, og brua over Djupfjorden som vi skulle padle inn.

Her ser vi rett ut, brua vi padlet under - og ei blåse litt lenger ut. Den kommer vi tilbake til på slutten av innlegget.

Denne kule steinen lå på land, her seiler hurtigruta videre fra Sortland mot Stokmarknes på andre siden.
Så har vi kommet oss under brua og er på tur innover fjorden. Vi padler på venste side, under Brattberget, innover.

Her var det litt stilig, med rein steinur rett ved en irrgrønn gressbakke.

Idiotfugl, rett og slett. Jeg vet ikke om dummere fugl, denne her synes jeg det er litt rart finnes. Det tok dem halve fjorden å forstå at vi fulgte land innover. Hver gang vi kom for nært, flytta de seg videre innover noen meter. En zillion ganger!!! Steike dum fugl. Jeg tror rett og slett småmåsen (søringspråk: måke) er definisjonen på hvor dum det går an å bli...

Gammel kraftverkbygning, egentlig litt stilig.

Her kommer strielva ned.

Nyere kraftverkinstallasjon - brygga må nødvendigvis være her, men resten er fint plassert inni berget. Gode greier.

Innerst i fjorden kom det også ut ei elv, her var det visst morsomt å leke seg med kajakk i straumen. (Ikke for meg, jeg liker ikke straum så godt - synes den blir litt uberegnelig.)
Her ser vi strielva litt på avstand. Passelig stri ser det ut for... For målestokk ser vi den nye kraftinstallasjonen helt nede i høyre hjørne...

Her er jeg glad jeg ikke skulle på klatretur, for her har det rast ut ganske masse for ikke fryktelig lenge siden! Store steiner, og en del av det som står igjen ser også ganske løst ut egentlig.

Her er vi ganske så langt inne i fjorden og ser utsikten utover.

Litt lenger ut ser vi eksempel på gammel dritt, som man (dessverre) også ser en del av når man padler rundt. Gammel fergekai med litt diverse slengt rundt. Men området var i det minste i bruk til andre ting, noen sto der og kløyv ved da vi padlet forbi.

Og så ser kaia mye finere ut når man ser den fra mer typisk padlevinkel - under ifra. :) Her ser vi Snytindan stikke opp i det fjerne. :)

Snart har vi padlet tilbake til start - brua har faktisk litt kul sving på seg sett herifra. Ganske stilig.

Så tilbake til tidligere nevnte blåse. Noen som ser noe her?

Enn her? Joda, denne her bodde på blåsa. Der hadde den spunnet seg et nett, og det hang "mat" fast i nettet så den levde nok et greit liv der. Vi lurte litt på hvordan den hadde kommet seg ut dit til blåsa utpå sjøen, men dette kan fort være en myredderkopp. De kan visstnok gå på vannet! En jesus-edderkopp, rett og slett. (Hvis det ikke viser seg at det egentlig var Jesus som var en edderkopp, ikke omvendt.)

(Tilføyelse i ettertid: - Nå er det noen som mener at det ikke er en Jesus-edderkopp men heller en kjeveedderkopp, så da spørs det hva den har brukt slags framkomsmiddel. Kanskje noen har padlet forbi her før og satt den av?)

I hvert fall, en helt fin plass å padle. Mye hyttebebyggelse akkurat helt innerst (det går nok bilvei dit for det sto biler der) men ellers veldig trivelig fjord. Nå måtte det meste bli en opptur i forhold til Kinn, men denne her hadde nok blitt godkjent uansett. ;)

2 kommentarer:

  1. Misunner deg alle turene. Må skjerpe meg. Bildet med broa på var bra.

    SvarSlett
  2. hei....flott å se bilder...er fra gården vår her i djupfjorden

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)