Etiketter

Eidet-Åsand

I dag var det strålende vær, og jeg hadde egentlig ikke fryktelig lyst til å sette meg en times tid i bil. Men det meldte i alle fall tilskyende, så jeg dro av gårde likevel. Turen gikk til Eidet hvor det hadde vært en glassmanetmassakre (mistenker flo/fjære/straum for å stå bak) i fjæra, for å padle ut til Åsand. (Siste overnattingsplass før Skipnes på ASKRs langramble.)

Fjæra der er ikke perfekt for utsetting, men bedre enn mange. Lå greit i le for vinden som kom inn fjorden. Det er god plass for parkerings ved det gamle fiskebruket, og grei vei å gå ned hit.

Vi var fire i følget på klubbturen i dag (turleder Remi, Gunn, Lena og meg). Hvorfor Inuken her ligger sist her har jeg ingen god forklaring på. Skjedde flere ganger... Mystisk.

(Remis bilde tatt like etter, motsatt vei - litt bedre plassert i følget nå.)

Det KAN imidlertid ha noe å gjøre med at fotografering ikke er like enkelt lenger, hvert bilde må tas i flere operasjoner.
1. Padle
2. Ta apparatet opp av lommen.
3. Padle.
4. Slå på apparatet.
5. Padle.
6. Ta bilde.
7. Padle.
8. Ta nytt bilde, tilfelle dårlig fokus osv.
9. Ferdig, padle videre...
- Rett og slett fordi jeg snus fryktelig fort til å ligge med siden mot vinden, og det tar uforholdsmessig lang tid å snu tilbake...


En liten stopp for turguide Remis kvalmimring utenfor en (historisk, he he) odde.

Masseuttaket i Kobbvågen er fortsatt ikke pent å se på, men det funker vel for å få stein ut av. Her var det flott fjære da jeg var liten, nemlig! Som man kunne brenne St.Hansbål og sånt i!

Vi hadde valgt Åsandfjorden fordi vi trodde den lå i le uansett hvilken vindretning det var, omtrent. Den lå vel forsåvidt litt i le i dag, for det var nok enda mye mer bølger utenfor Åsandøya, men her og der fikk jeg nå testet Inuken i litt skvalp. Så langt har jeg ikke noengang tenkt "nei nå går jeg f meg rundt", bare "ups", det er kanskje et bra tegn?

Denne modige (var ikke redd oss) stormåsen (søringer, les: måke) satt i innfarten til stranden på Åsand.

Remi fikk også med de andre i sitt bilde tatt samtidig. :)

Like utfor der ligger en liten øy (Åsandøya), hvor disse søte geitene holder til om sommeren. :) Like tøff som måsen, og hakket mer nysgjerrig.

Dette er virkelig en flott plass. Som sagt er dette en av overnattingsplassene på ASKR, her er nesten ubegrenset med teltplass. Eventyrlig, rett og slett.

Tid for lunsj, og i motsetning til meg (som kun hadde en banan og en drikkejoghurt med) hadde Remi med skikkelig mat og utstyr. Som vanlig, forsåvidt. Her disker han opp med fiskegrytesuppe, det mest sjenniale med den var at han laget så masse at alle vi andre også fikk smake. :) Oppskriften får kanskje komme i Turmat-spalten her etterhvert, for den var veldig enkel - og god!

Så litt sightseeing, her noen flotte blåklokker. På sanden her vokser imponerende mange plantesorter! Skikkelig frodig, faktisk.

Remi likte tiriltungene, de var virkelig flotte for de gikk fra gult nesten til helt rødt! Skikkelige fargeklatter mot det grønne og den hvite sanden.
Sett motsatt vei...

Badstuomnen som er laget i ei av de gamle hustuftene.

Lena kjente geitene fra før og ville over for å hilse på dem. Ikke perfekt for å legge til med kajakk, så ho vassa/svømte like gjerne over. *Hutre*

Jeg syntes det så litt kaldt ut med bading, så jeg spankulerte heller videre bortover stranden og tok bilde av kule ting jeg fant der. Vi fant forresten en kul ting til, en vannleke!!!

Se bare her! En oppblåst ring, slange som har vært lappet noen ganger. Det er da ikke ulikt sånne som henger etter motorbåter i full fart om sommeren? Det måttes prøves, så vi festa slep fra Gunns kajakk til slange med Remi oppi, og så bar det av gårde. Riktignok ikke så fort, men Remi syntes det var gøy ser det ut for?
Njæææ, må ha litt mer fart enn som så, Remi har nå blitt utstyrt med åre han også, så han kan hjelpe til litt sjøl. (Det får være måte på latskap?)
Så bærer det av gårde på ny, litt større fart denne gangen?
Men hallo, ikke helt ut til havs da!!!

Nei, vi måtte heller sette kursen inn mot Eidet igjen. Egentlig var vi tenkt å krysse over fjorden og padle andre siden innover, men det ble ikke. Muligens for masse vind, eller så ble det avglemt. Vinden hadde i hvert fall ikke stilnet av fra vi padlet utover, det er sikkert. Et kort stykke var det egentlig ganske så masse bølger fra siden. Det er RAAART med denne båten, i forhold til gammelbåten.

Husvågen. Dette bildet har ingen annen misjon enn å være bevis for at jeg har vært der!

En trivelig tur, med passe testing av Inuken på forskjellig vis. Remi klarte ikke å ta meg i fartstest (han hadde dukbåten da men likevel, han har jo minst dobbelt så tjukke armer, he he) så det så. Det ville han nok klart om jeg hadde gammelbåten. (Eller om vi hadde padlet bittelitt lenger, he he he)

Avslutningsvis får vi ta med Remis bilde av denne mannlige kråkebollen. Noen som ser hvordan man vet det? Hint: frisyre...

7 kommentarer:

 1. Om mogleg endå kjekkare å lese bloggen din når eg veit at eg skal opp å teste den nesten ubegrensa teltplassen om nokre dagar! Såg ut som ein fin tur dette - eg følgjer Inuk-tilvenninga med spenning..:o)

  SvarSlett
 2. Ja det var en fin tur! Så det er lang ramble dere satser på? Den kan i hvert fall varmt anbefales. :)

  SvarSlett
 3. Oppskrift på Turmiddag:
  Laks- og torske-filet lett stekt
  potet og gulrot skrelles og (Det geniale):
  skives med ostehøvel - da trengs bare 1-2 min lett koking
  litt salt
  kremfløte
  kraften fra stekingen og evt litt vann
  purreløk eller annet grønt og sunt du liker...
  Mer krydder kan tilsettes, men liker filosofien det enkle er ofte det beste.

  Fisken varmes omtrent ferdig hjemme, mens resten av ingrediensene er rå.
  Alt haes i en egnet beholder; plastboks er ok!
  På turen blir alt varmet i gryte.

  Enhver gourmet-middag må ha med drikke...
  Selv anbefaler jeg hjemmelaget krøkebærsaft.
  Mmmmm...

  turleder Remi

  SvarSlett
 4. "Stormåse"="fiskemåke" på søringspråk:-) Fantastisk turrapport som vanlig, med flotte bilder (er alle tatt med ditt vanntette kamera?)
  Ser ut som dere har et fantastisk padlemiljø og turområde. Stranda Remi koker på ser jo nesten snødekt ut, så hvit er den!! Lykke til i Inukén. Ser ut som om to dere begynner å finne tonen;-) God sommer fra sørlandet

  SvarSlett
 5. "to" og "dere" skulle byttet plass i forrige melding:-) Og jeg tror jeg har svaret på kjønnsidentifiseringen på kråkebollen: Det MÅ være en maskulinum: "midt oppå hodet er det ingen ting, bare rundt om kring, bare rundt om kring"...

  SvarSlett
 6. De bildene som er mine, er med det vanntette kameraet ja. Det er vel et speilrefleks-bilde eller to blant Remi sine, ellers er de også med en Olympus. :)

  Rundt om kring er helt riktig ja! :)

  SvarSlett
 7. For en fin tur! Selv padlet jeg en del før, men det har blitt smått de siste årene. Desto mer fryder jeg meg når anledningen byr seg. Det blir imidlertid mest på Oslofjorden, og det kan ikke måle seg med kysten hos dere, eller hjemme utenfor Haugesund. Kajakk er imidletid gøy uansett :)

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)