Etiketter

Digermulen-Skjoldvær

Endelig tid for litt padling igjen, nå hadde jeg ikke vært ute i kajakk siden ASKR og det var jo fleeere uker siden. Odd-Eirik, Gunnar, Stig-Tommy og Ragni her relativt klare for start. Dette er stranda nedenfor kirka i Digermulen, fint å sette ut her om man setter bilen oppe ved veien etterpå.

Den lille lyse prikken "øverst" til høyre på sjøen i forrige bilde var forresten Hurtigruta som akkurat har vært en tur inne i Trollfjorden på sørtur. Som vi ser var det litt grålig da vi satte ut - vindusviskerne gikk under en god del av bilturen, og jeg hadde i det hele tatt vært svært i tvil om jeg burde være med. Undertegnede og vått telt er som kjent for noen ikke den helt ultimate kombinasjonen...

Men jeg ble altså overtalt av blant andre meg selv, så her drar vi av gårde. Nå var det blitt helt oppholdsvær, stille og fint, selv om himmelen var litt grå her ut fra Digermulen.

Planen for helga var ikke helt klar, men første stopp skulle være Skjoldvær. Så var Skrova målet for neste dag - og kanskje litt videre oppover Molla-øyene, muligens over mot Risvær tredje dagen. Alt etter værforhold og så videre.

Dessverre var det ikke lenger mulig å overse høstfargene som har begynt å komme. Her padler vi nedover  Øyhellesundet. Litt stilig likevel å se hvordan skogen tydelig er blitt gul oppå knauser og sånt, mens resten er grønt. Litt sånn flekkvis.

En annen kul ting med å padle nedover dette sundet, var at vi så lyset! Bokstavelig talt! Vi padlet oss rett ut av det grå, mot lys og finvær. :D Steike flott å se på var det også!

Nå har vi kommet ned sundet og er nesten ved Lille-Molla, nå kan vi også skimte øyene i Skjoldvær. Ikke så stø på hånda når jeg filmer akkurat, men med last i Inuken så tør jeg i det minste å ligge i ro og filme - til og med snu meg ganske bakover!

Tatt ganske bakover! :) Så her ser vi nordover sundet.

Dagens track. (Litt merkelig kart, fordi Garmin BaseCamp er et drittprogram som gir forskjellig målestokk bare jeg skifter fra Harstad- til Bodøkartet. Upraktisk når man padler over kartskjøtene.)

Framme i Skjoldvær, her skal vi gå i land og tilbringe natten, da noen hadde kjenninger som oppholdt seg her. Inne i huset fantes det backup, og så var det utedo. Fine greier.

Brygga var også steike flott, og disse mannfolkene her er jo bare å ta av seg hatten for når det gjelder turmat. Jeg holdt på å ete meg halvt ihjel, det var så god elggryte (!) at jeg åt meg ubehagelig mett rett og slett.

Litt ost og kjeks mens vi ventet på gryta, som det tok noe tid å lage. (Men altså VEL verdt å vente på.)

Så kom hurtigruta forbi! Med lyskaster rettet vår vei, hilste den med tuting. Det er nok større sjans for at de hilser når man har folk blant seg med Hurtigrute-logo på klærne (som de da nok har fått på jobb), enn om man tenner store bål og sånt, som vi har prøvd før. (Uten Hurtigrute-folk blant oss.) Nå så de vel neppe logoen fra båten altså, de visste nok hvem som var her. ;)

Det var en flott kveld, ikke bare med Hurtigruta på tur forbi. Men lyset, og etterhvert månen også, var det skikkelig fint ute.

Etter middag (som var gaaanske seint egentlig, sjøl til kveldsmat å være) var det tid for å sette opp telt i mørtna. Eh, ja det blir faktisk ganske mørkt ute en stund helt midt på natta nå, man må huske å leite fram hodelyktene igjen når man skal på tur. Her setter Odd Eirik opp sitt telt, det så i grunnen ut til å gå ganske bra. Ja, det gjorde det vel med alle, sjøl han som endte opp nesten i en steinmur. (Han begynte å sette teltet opp i motsatt ende...)

Med meg ble det imidlertid ikke tatt noen sjanser (Yr viste muligheter for regn), så jeg sov faktisk her! Et knøttlite rom, med en liten seng, helt akkurat passelig plass til meg. Aaaahhh. Det ble ikke så mange timene søvn for vi hadde noen brødre til god underholdning utover natta (dessverre er jeg grei med fotoapparatet sånn sett så det blir ingen bilder eller film fra den sekvensen), men de timene jeg sov, sov jeg godt. :) Klar for Skrova++ neste dag!

4 kommentarer:

Kommentar - ja takk! :)