Etiketter

Nå var det på tide! Snartur til Verholmen.

Folk synes jeg padler så veldig masse. Vel, det har nå akkurat passert fem måneder siden sist jeg satt i en kajakk... Ikke fryktelig ofte, synes jeg. Jeg forstuet tommelen kraftig på Skrova, og etter at den ble høvelig bra så har det vært drittvær og mørketid. Ikke allverdens muligheter for padling - når det først er gått en tid så blir kravene til fint vær og sånt også strengere.

Men nå er sola kommet tilbake, og det var flatt hav i dag. Jeg sto seint opp - men det var fortsatt lyst og fint og nydelig flott ute. På tide å teste kajakken igjen. Det ble gammelkajakken, tar ikke Inuken alene og padler av gårde i seks minus for første gang på månedsvis... En annen fin ting denne dagen var at det var ganske stor flo, så jeg slapp å bære/dra kajakken så langt nedover steinfjæra. Havet kom helt opp til gresset - perfekt!

I fjæra var det flere sånne her, som jeg har bestemt meg for er fjæreplytter. Det har ikke pleid å være sånne her hos meg, men i dag var det fire stykker. De ble ikke spesielt nervøse før jeg var helt innpå dem.

Ehuset jeg bygde til ærfuglen (som uansett var for lite, antagelig) er rasert av Cato, Dagmar eller en annen stormflo. Bare små rester igjen.

Ok, på tide å komme seg i båten, ikke dille rundt i fjæra! Fristende med en tur rett ut Gavlfjorden, men det er myyye lenger ut dit enn det ser ut. Bare å glemme - dette var en testtur, som skulle være såpass kort at jeg ikke mister motet helt, men fristes ut igjen om ikke for lenge.

Etterhvert var det sånt rart skinn på vannet, da jeg snudde meg så jeg denne her! Sola var kommet opp!!! Hurra! Idiotisk at jeg ikke tenkte på det litt før og padlet andre veien, men jeg gadd ikke snu heller. (Det er strengt tatt ikke så interessant padling innover mot sentrum.)

Nei, jeg padlet heller en tur bort mot Verholmen. Den er fin, og det er akkurat passelig lengde tur når man ikke har brukt padlemusklene på eeevigheter. ;)

Forøvrig er jeg ikke særlig imponert over den Spoten, og tracket den lager. En ting er nå at den ikke lager track helt bort forbi Verholmen hvor jeg faktisk padlet - den har jo to punkt ved siden av hverandre på enden der så jeg har vel bare vært maks uheldig med når den laget punktene. Men hvorfor slutter den halvveis på tilbaketuren? Jeg er ikke akkurat dypt inne i en dal med dårlig satelittdekning?

I tillegg til fjæreplytt så jeg ender, skarv, måke av diverse sort, kråke, teist, ærfugl og selvsagt dagens ørn. Havørn. Den var STOR. Kul fugl. Det siste bevis på at jeg har vært lenge ute av drift, ser vi på bildet. Jeg synes det var litt rart at det var så mye crusha glassmanet nå på denne tiden av året - det var selvsagt ikke glassmaneter skjønte jeg da jeg hørte et dunk i båten og så litt nærmere på det som lå i vannet.

Det heter is... He he he. Is var det ikke på vannet sist jeg padlet, for å si det sånn. :) Men is er tøft. Kajakken ble også full av is, etterhvert som vannet sprutet over. Men det var ikke så kaldt at vannet i flaska frøs - eller så var jeg ikke lenge nok ute. Antagelig det siste, faktisk.

7 kommentarer:

 1. Prøvetur etter lang dvale her også! Men nå kjører vi på, og forhåpentligvis treffes vi i juni en gang. NPL-turen starter 21.april fra Lindesnes.

  SvarSlett
 2. Flotte bilder, Miamaria. Jeg er glad du lot Inuk'en ligge. Fjæreplytt? Helt ukjent i min fjære.. så litt tykk og trivelig ut. Gjerne flere bilder av den, takk!

  SvarSlett
 3. Oyoy Magnus, dvale når dere skal av gårde i april? Det hørtes spooky ut. (Kjenner det i dag selv etter den korte turen, jeg...) Jaja, det er jo noen måneder så dere kommer vel i form før den tid, med god oppladning. Blir spennende å følge med dere! Gleder meg til det. :)

  Maria, fjæreplytten er ganske vanlig her (forsåvidt langs hele kysten på denne tiden) tror jeg, har bare ikke sett den her i fjæra hos meg før. Den er ikke stor, så kanskje du bare må se godt etter? (Den liker seg der det er litt steinete, tror jeg.)

  SvarSlett
 4. Hi Mia, Happy New Year! Good to see that you got out on the water again, I have missed your posts during the dark months. We have Purple Sandpiper in the UK too - and you are right, they like rocky shores and can be approached really closely

  Kind Regards

  SvarSlett
 5. Har bare padlet to ganger i januar, før det har jeg ikke padlet siden desember. Og jeg kan ikke unskylde meg med forstuet tommel.
  Ian har rett, fjæreplytten er ikke redd av seg, var borti en flokk på øya forbi holmen du var på - og de bare tittet opp på kajakken når jeg gikk i land mellom de. De nærmeste var vel 30 cm unna. Men godt kamuflert når de sitter stille!

  SvarSlett
 6. Glemt å signere.
  Padle - Remi

  SvarSlett
 7. I all verden så mange som oppdaget at det var tegn til liv her inne igjen! :)

  Nice to have you visiting my blog again, Ian! :) Hopefully I will be posting a bit more often the next months.

  Hmmm, Remi, ligger jeg fortsatt etter altså. Du padlet sikkert flere kilometer også. :S Søren. :)

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)