Etiketter

Vikområdet

I dag var det en nydelig dag. Inuken lå i kjelleren og ingen kunne eller ville være med, så da luftet jeg gammelkajakken. Den virket enorm da jeg satte meg nedi, cockpiten var enorm og båten var jo dønn stabil. Håper ikke Inuken virker tilsvarende ustabil når den blir dens tur... Dette bildet er tatt av en paparazzi på bilveien, mens jeg var ute. Nydelig?

Siden jeg padlet minien, tok jeg sjansen på å ta med meg både speilrefleks og kikkert. Det lønte seg virkelig! Det viser seg, at mye av det man på avstand bare antar er en eller annen vanlig fugl, sannsynligvis er noe mindre vanlig - eller noe man bare ikke kjenner til (men som kanskje er like vanlig, egentlig). Blant annet så disse to storlomene her ut som skarv før jeg tok kikkerten fatt. Jeg syyyntes de hadde litt merkelig skarveprofil - bingo. Lom!

Litt rart at kameraet viser grått, blått, og alt imellom etter hvilken vei man peker og hva som er i ruta, men her fikk jeg i hvert fall festet på bilde de flotte fargene det var. Denne blåsa virkelig lyste opp, og seilbåten var flott i lyset.

Da jeg kom til Jennestad skulle jeg ta bilde av svanen (hvit prikk til høyre i bildet, he he) som svømte der. Da oppdaget jeg at hjulet på kamera hadde vridd seg, og mange av de fine bildene jeg syntes jeg hadde tatt, var blitt til ingenting. :( Blant annet en flokk kjedelige ender som i kikkert viste seg å være kul sjøorre, ble ikke med. Og et råstilig bilde av Jennestad som jeg var sikker på ingen hadde maken av. :(

Velvel, inn mot Vikosen traff jeg et siland-par, utrolig vanlig. Men bortenfor dem lå det noen litt mindre, mer jevnt brune fugler. Skal tro hva dette er for slags rart... Kikkert fram - horndykker! Humøret steg betraktelig igjen.

Oppe på Vikheia var det skispor - jaja, de får gå ifra seg så blir de vel med på sjøen etterhvert som skiene pakkes unna og kajakker dras frem.

Så dukket det opp en gjeng med niser. De lå jeg lenge og så på, en av dem kom skikkelig nært også - selvsagt rett BAK meg sånn at jeg skvatt! :D Utspekulert. ;)

Havelle så jeg også veldig masse av, nå som jeg hadde med kikkert. ;)

Så tok jeg bilde av disse kule skyene her, og satte kursen for sandøya. Der skulle jeg se på sel og fjæreplytt. Men jeg kom aldri så langt. Da jeg nærmet meg, kom det plutselig en båt og la seg til borte ved holmen - og så smalt det - PANG! Flere ganger, PANG og SPOING!

Veldig upraktisk at noen skulle jakte sel akkurat da jeg hadde tenkt meg dit for å se på dem. :( Syntes det var særdeles ubehagelig med den skytinga når jeg var så nært, kuler går langt, og hvem vet hvilken vei de går når de treffer stein eller vannflata. (Noe jeg går ut ifra skjedde når det SPOINGet.)

Så jeg satte kursen heimover tvert. Tenkte først å padle forbi Vikøya på innsiden for å se på fuglene jeg hadde sett borti der, men så begynte det å smelle igjen så jeg turte ikke. Best å komme seg i dekning! Det var rett og slett ikke morsomt lenger, så jeg padlet rett heim. Her padler jeg på innsiden av staken, kun fordi den peker utover. I kajakk kan man drite i sånne, så da gjør vi jo det. :)

Her et bilde av havbotn i heimfjæra. Kom meg velberget hjem, uten skuddskader. Og når jeg kjenner etter så var det tur lang nok som det var, så det er ingen krise at jeg ikke kom meg bort til holmen med sel på. Men jeg håper nå ikke han har skutt alle.

(Ut fra antall skudd, så tror jeg enten han har skutt alle, eller så er han så dårlig til å skyte at han ikke traff noen...)

6 kommentarer:

 1. SPOING høyres skummelt ut! Trudde ikkje det var slike ting ein måtte passe seg for med kajakk...

  SvarSlett
 2. Ja, jeg hadde jo trodd at det holdt med flytevest, aldri tenkt på at jeg kanskje burde hatt sånn skuddsikker vest ombord... Spoing-lyden var definitivt eklest. Selv om jeg skvatt godt av pangpang også. :S

  SvarSlett
 3. Ja, det er mang slags jakt. Sjølv likar eg best fotojakt, men det er jo mange som tenkjer annleis..Fine bilete!

  SvarSlett
 4. http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=31&t=21942
  Det kan se ut som at jeg var noe nærmere (eller DE var noe nærmere MEG enn de burde da de skjøt!) enn hva bra er, da det ble skutt. :S Jæklar, altså. Det hadde vært bedre om de skjøt med fotoapparat, ja.

  SvarSlett
 5. Flott historie og flotte bilder som vanlig må det være tilatt å si/skrive. Noen jakter med pang pang og noen jakter med knips knips, men man blir bare mett av pang pangen ;ø)

  SvarSlett
 6. Takk for det! Ja du har jo rett i at man kun kan bli mett av pangpangen, men jeg tror ikke han som panget denne dagen ble så fryktelig mett han heller. Mulig han traff seinere da, men når de må skyte så mange ganger så... Nei, jeg har bestemt at han ikke fikk noe. ;)

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)