Etiketter

Rull og tull uten rull, bare tull.

I dag var det fine forhold ved flyplassen, for å rulle og tulle og øve på flatt vann eller i bølger, alt etter ønske og behov. Remi og jeg dro for å teste om plassen egner seg for seinere klubbtreninger - vi trodde det, siden det er en molo man kan padle i le av, alt etter vindretning og sånn. 

Her ser vi Remi sine treårer. Tre årer. Tre treårer, faktisk. Og det var jammen bra, for jeg hadde glemt å ta med åre i det hele tatt! Genistrek. Det var virkelig ikke med vilje at jeg skulle prøve grønlandsåre, men i dag var det enten dra hjem, eller prøve.

Good luck! Her rett ved moloen var det helt stille. Ute midt i brusundet gikk det fint hvitt... Veldig artig med åre man ikke vet hvordan virker... Bra utfordring, og det gikk jo egentlig helt greit - bortsett fra at det var sykt tungt! Jeg ble jo utslitt etter få meter! Og hvor de andre girene var fant jeg aldri ut, fant bare førstegiret. Litt kjipt på surf - eller når det så ut for å bli det, og jeg skulle padle på - så skjedde ingenting.

Remi tester alternativ padling. Drakten holdt tett.

Jeg har kjøpt meg slepeline, men ante ikke hvordan den funka, så det passet vi på å teste litt nå. Slepa både i medvind og motvind for å kjenne forskjellen, og med og uten hjelpepadling fra Remi bakom. Det var faktisk lettere enn jeg trodde, og helt annerledes. Nyttig erfaring.

Tid for å teste om nydrakten er tett! Her testes baklengspadling med åre i vann... Fikk ikke helt opp noe stor fart. Det funket bedre med annen åre i bassenget, uten drakt og vest...

Dette var litt morsomt bilde, her ser jeg jo skikkelig ut som en gnom. Men jeg er altså i vannet ved siden av båten, ikke oppi. :) Nå skal det testes å komme seg oppi, nemlig.

Årepose. Jeg har helt glemt av at det fantes, så nå måtte jeg teste det ut med Inuken. Null problem på flatt hav i hvert fall.

Oppi steinrøysa veks det blåser, fine blåser. Under blåsa var et vinterdekk, fint et vinterdekk, nesten nytt vinterdekk. Og der lå det godt, forunderlig hvordan havet får til å kile ting fast på den måten.

Jeg kommer nok ikke til å skaffe meg grønlandsåre med det første. Det var skikkelig rart, langt ifra noe kjærlighet ved første test.

1 kommentar:

 1. En annerledes tur.
  Andre klubber har RULL OG TULL, og det er lurt.
  Så i år bør vår klubb prøve også.

  Skagen-moloen er et utmerket sted.
  God parkering, stille områder uansett vind, og eksopnerte områder. Godt med strøm rundt brupilarene.

  Remi

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)