Etiketter

Meløya-Gisløya, ikke Grunnfjord

En liten tur i Øksnes i dag. Utsetting på Meløya, her var det fine forhold både for kajakk og bil. Planen var å se litt innover mot Grunnfjorden og Gisløya.

Ærfuglhoene lå ikke på reir, betyr det at de har fått unger nå tro? Ikke så langt unna her så jeg tre storlomer, kom skikkelig nært innpå den nærmeste av dem. Aldri vært så nært en lom før, det var skikkelig artig.

Her en plass skal Grunnfjorden gå innover. Veldig vanskelig å se noe innløp her... Hmmm... Mistenkelig...

Det var ikke så veldig masse vind, men litt. Fra siden. Det var ikke store bølger, men de var skikkelig krappe noen plasser innover. Lurer på om det kan være fordi det var så grunt. Merkelig. Litt ekkelt med tom Inuk og diversediverse tunge saker på dekk.

Det viste seg å ikke være noe innløp som vi kunne se. Tid for en knekkingspause. Mye tang her, men så ingenting til Tore Tang. Løper sikkert ikke rundt i fjæra.

Ilandstigning for å se om det befant seg noe Grunnfjord på andre siden av haugen. Var vi helt på ville veier? Finnes ingen Grunnfjord? Måtte vi helt til Raftsundet og den andre Grunnfjorden? Det var nå langt, så sent på dagen.

Hagelagshatt på tur. Grønn og fin!
En anonym på padletur. Signatur-capsen (iflg. Kristian) var forsvunnet! Skrekk! Men noe må man ha på hodet når man padler på et vis som gjør at man stadig overdynges av splæsjevann fra åra. Helst med kant framme, i tilfelle sol. (Ingen fare i dag, men det visste man jo ikke da man dro hjemmefra.) Fram med bøttehatten! Skrekk 2!


Der fant vi Grunnfjorden. Langt der inne. Det var altså ingen lur plass å ha som padlemål når det var fjære. Det var langt å gå hvis man skulle bære kajakkene - det får bli en annen gang. Eller kanskje ikke. For å være helt ærlig, så var dette en ganske kjedelig tur - det var jo bare flatt overalt, nesten ingen skjær og holmer i det hele tatt.

Flatt. Her er veien ut til Gisløya. Tok dette bildet for det var fine farger og jeg tenkte det skulle bli kult med en padler midt i, men det ble jo ikke sånn som det var. Grrr. Men jeg tok det med likevel, for her så vi to lomer til. Kom ikke helt riktig like nært som jeg gjorde med de forrige - men disse laget lyd! Veldig kul lyd. Litt som ei rype, bare mer brumlebass. På en måte.

En plass kom vi forbi masse blåskjell på bunnen. Ganske grunt. Nokså plent umulig å få et skarpt bilde på ca. 25 cm vanndybde når man blåser bortover samtidig. Det jeg syntes var litt interessant med disse blåskjellene, var fargen. De var så lyse, masse hvitt på mange av dem. Lurer på hva som gjør forskjellen?

Gisløya. Ny stil, gammel stil. Smak og behag. Eller smak og usmak, usmak og smak. Alt etter som. Her får hver synse for seg. :)

Så var denne litt småkjedelige, passelig korte turen over når vi har krysset over her, til litt venstre i bildet. Vinden som laget litt bølger uti fjorden hadde selvsagt løyet nå som vi skulle få den bakfra. Men litt småfart ble det.

Og en sel så vi, antagelig en havert for den hadde så stor skolt. Og lundefugl. En hel del, faktisk. :D De er kjempefine. Fikk sett en av dem også på veldig nært hold, det er artig for da ser man jo skikkelig fargene på nebbet.

Så litt kjedelig, men likevel en del artige småtterier på denne turen. :) Og akkurat passelig kort og rolig når man bare skal ha litt frisk luft.

3 kommentarer:

 1. Spesielt med flo og fjære i Nordnorge. I Vestfold var forskjellen ca 1/2 meter. Her er den over 2 meter. Grunnfjorden er best å padle tidlig på sommeren, den gror til not høsten.
  Og på flo sjø, men det har du nok forstått nu.
  Men det er mest en "bin der - don dat" - tur.

  Ellers har jeg rosemalt noen årer, de blir du å se neste onsdag på Børøya.

  Remi

  SvarSlett
 2. Hei igjen.
  Du skriver så levende og artig at jeg har følelsen av å ha vært med på tur!

  Hilsen Nettpadler'n

  SvarSlett
 3. Takk Alf! Veldig hyggelig tilbakemelding. :) Liker bloggen din også godt, forøvrig. :)

  Remi, ja det er jo artig med flo og fjære og vi er jo vant med det. Men her glemte vi av at det kanskje hadde litt å si. Regnet jo med at mye skulle være tørrfalt forsåvidt, men at det ikke skulle gå an å komme inn der var litt mer enn jeg regnet med selv på fjæra sjøl.

  Bin der don dat er det kanskje - men om man tar med kikkert for å se på fugler så tror jeg nok det er verdt å gjenta.

  Dog behøver man jo ikke kajakk for å gjøre det... Man kan jo kjøre dit.

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)