Etiketter

Årstein til Årstein-Skjervøy

Årstein er det fint å sette ut fra. Her er det en fenomenal strand, som lokker til seg folk fra fjern og nær. Man kjører ned hele Raftsundet, forbi Digermulen og langt ned på Årstein. Så kommer man forbi her. Ikke allverdens plass for parkering, det eneste. Ellers fenomenalt flott. God sti nedover.

I teltet her bodde et par innlandspadlere jeg allerede har glemt hvor kom fra. De hadde leid kajakker og padlet i området dagen før. Jeg så jo at fyren fulgte med mens jeg pakket, og lurte på hva det var som var så interessant. Det viste seg å være den spisse pakkposen min. :) Han syntes den så veldig nyttig ut (det er den!), og lurte på at det kanskje blir spiss pakkpose på kona til jul. :) Håper ikke hun leser bloggen min da.


Vi satte kursen ganske direkte mot Risvær. Jeg ergret meg litt i det stille over at det lå veldig masse søppel på en av holmene foran. Etterhvert rørte imidlertid søpla på seg, og viste seg å være folk! Lurte på hvordan de hadde kommet seg dit, men svaret lå like rundt odden. :) De kom på samme vis som oss.

Vi var jo imidlertid nettopp startet, så vi padlet nå bare forbi. Det var akkurat nok høyvann til å komme seg inn denne lille snarveien til Risvær.

Foto: Karl Helge
Risvær ligger på to øyer, med et smalt sund imellom. Det er vel det som er spesielt her, i tillegg til at man ferdes med båt hit, antar jeg.


Sånn ser det ut andre veien. Padlet helt gjennom denne gangen, sist ble det snudd og padlet tilbake. Nå har jeg vært helt gjennom! :)

Siden det var så fint og jeg hadde hørt om båt som hadde fått masse makrell utfor Risvær og Svellingan,  stoppet vi for å prøve fiskelykken. Noe beit på med en gang... Spennende...

Foto: Karl Helge
Småsei og makrell! Da blir det selvfanga kvelds! (Ja, jeg fikk ingenting med stanga mi jeg da, bare måtte ha fisken som vedheng på kajakken for å få den med.)

På Årstein-Skjervøy fant vi en plass å gå i land. Egentlig ikke en sånn plass man går i land for å se etter camp, men jeg måtte ganske umiddelbart på do, og når vi først var kommet i land så var det like greit å bli. Etter litt leit fant vi også en ok plass for ett enkelt, selvstående telt. Mosegrodd steinmark. Her utsikt mot Risvær og Årstein der vi kom fra.

Det var også en utmerket fiskekasse der, klar for bruk til skylling og prekivering av fisk. Den ble også med videre på ferden, for mer fisk.

Selvsagt måtte man opp i høyden (øya var jo hele 42 meter over havet, ha ha!) for å se på utsikten. Det viste seg å være litt kronglete. Mye ur og mosegrodde steiner.

Denne her hadde imidlertid enda saktere fart enn oss oppover. Tenk at det finnes litt woodland også, på ei øy ytterst mot Vestfjorden. Snedig.

Her er et kart med sånn cirka ruta vi padlet fra vest mot øst. Den grønne markeringen er et landskapsvernområde. Heldigvis for oss er det ikke ilandstigningsforbud her, selv om en del tror at det er det. Men man skal ikke forsøple, ødelegge eller plage fugler og dyr. Oppføre seg sånn som man uansett bør på tur, rett og slett...

Utsikt rett på andre siden av øya. Her kommer Vestfjorden innover, og vi har Hamarøyskaftet rett imot.

Svinskrubben er egentlig litt fin når den står i blomst, hvis man bare ser etter hvordan den ser ut.

Foto: Karl Helge
Det var også lagt opp til kule aktiviteter på øya. Her var det blant annet to store, ferdig modne røyksopper! Røøøykbombe!!!

Fin blomst. Nattfiol? Skal visst dufte vanilje, men det visste jeg ikke da så jeg fikk ikke sjekket.

Det ble tidlig opp med teltet og ganske tidlig kveld. Dagen etter var nemlig planen å padle rundt Jorda! Da bør man være opplagt, vel. Litt SMS og telefoni, så var Remi nokså enkelt lokket med. (Mannen elsker makrell!)

2 kommentarer:

Kommentar - ja takk! :)