Etiketter

Jorda rundt!

Foto: Karl Helge
Utpå formiddagen ankom Remi Årstein-Skjervøya, klar for frokost. Han skulle være med på turen videre, som skulle gå Jorda rundt. Været var flott, selv om tåka hadde truet borti der dagen før. Det ble bare mer og mer blå himmel utover dagen.


Det kom også en firbeint på besøk! Det vil si, det spørs om ikke minken var fastboende på øya, mens vi var de egentlige besøkende. Søt var den i alle fall. (Og litt skummel, når den ble så nysgjerrig på meg at den kom nærmere og nærmere...)

Foto: Karl Helge
Jeg kan ikke helt se for meg at Vestfjorden kan bli stillere enn dette her. Plutselig så vi en kval lenger ut. Vi padlet utover imot den, men den var alene og forsvant like fort som den kom. Men det var en storing, en nise ville vi vel knapt sett krusning etter på den avstanden.


Vi så noe som minnet om makrellstim, og da var det bare å hive uti. Remi som elsker makrell (jeg tar ikke i heller) fikk låne fiskestanga mi, så han fikk prøve sjøl. Dette gliset er vel FØR han har fått noe. :)

Jeg fikk låne sånn der plate med snøre og fem-seks kroker på, fikk fire på samtidig. To bra store torsk, en småsei og en makrell. Det var passelig tungt og spooky å dra opp i en Inuk... Etterpå fikk jeg på ett eller annet som jeg rett og slett var litt glad slapp unna ganske fort... Muligens en skikkelig storsei, den var sterk og fart i.

Remi fikk god dreis på makrellfisket etterhvert, her har han ikke fått prekivert den ene før han har den neste på. :)

 Her er forresten sporet fra denne turen.


Jorda rundt!
Ser man nærmere på kartet ser man kanskje en sirkel til høyre der. Ja, for målet denne dagen var nemlig ikke makrell (ok, det var det nok for Remi). Det var å padle Jorda rundt. Så etterhvert som vi fikk fylt opp cockpiten til Remi med fisk, var det bare å padle videre. Sel og nise, fugler og greier fikk ikke ta for lang tid - Jorda here we come!

Her er den. Her ligger Jorda! Vi tar oss god tid, det er om å gjøre å ikke slite seg ut på en sånn strabasiøs tur...

Her runder vi nordodden! Alle er fortsatt med når vi begynner på siste halvdel!

Foto: Karl Helge
I og med at det rådde litt usikkerhet om Jorda var bare den ene eller begge dingsene på kartet, padlet vi rundt begge. Og som vi ser her - gjennom. Så har vi vært rundt, og kanskje også gjennom Jorda på en dag. Slett ikke verst?

Bevis!

Å padle rundt Jorda viste seg imidlertid å slett ikke være så slitsomt som man kanskje skulle tro. Så vi padlet bare videre etterpå, tok ikke en gang korteste vei tilbake til bilen. Neida, her hadde vi jo hele dagen, og det var rikelig. Her fant vi en pussig plass, hvor det bare var ei brygge med to båter, en platting med benker og sånt, og en postkasse. Snedig.

Vel, vi gadd ikke være der det var så befolket, så vi padlet og bar videre for å finne en finere plass. (Der det kan padles imellom padler man imellom, og der det ikke går an kan man bære...)

Vi fant en fin plass ganske fort, så klart. Her er det jo flust med fine plasser. Bortsett fra tangen var her jo fint svaberg, sånn som søringene har. Mannfolkene gikk straks igang med å fikse fisken vi skulle spise.

Mens Inukene lå fint på rekke og rad. (Finuken min ER nå finest. Synes jeg.)

Remi klarte ikke å holde seg, han måtte ha makrell selv om vi fikk evig nok sei til alle sammen.

Vi fikk også fanget en sånn her i boksen min med forstørrelsesglass i lokket. Veldig fin var den. Og så slapp vi den så klart fri etterpå. Da ble den glad!

Så padlet vi videre. Dette bildet er ikke for noe annet enn å få meg sjøl også med i bloggen min innimellom...

Etterhvert tid for ny pause! Sandøya litt nord for Risvær. Her hadde det vært folk før oss, det var slett ikke rart. Her var det flott!

Nei sola har ikke begynt å gå ned ennå, men det skjer at plasser kommer i skygge. :)

En ganske lang tur er over, tilbake på Årstein. Ganske sliten - men så hadde vi jo padlet rundt Jorda!
(Turen dagen før, fra Årstein til Årstein-Skjervøy ligger her.)

3 kommentarer:

 1. Såg ut som en flott tur ja!! :)

  Eirik

  SvarSlett
 2. Flott å få makrell og så spise 1 av de etterpå på tur.
  De to største ble derimot tatt heim til middag - herlig!

  Padle rundt Jorda var ikke så voldsomt, nå er en Norge-på-langs-tur innen rekkevidde. Og hu tyske som brukte nesten et år å å padle rundt den lille holmen som heter Australia - hmmm - vi brukte bare timen rundt Jorda. (ISS bruker 90 minutter)


  Flott tur og nydelig vær kom som ekstra krydder.

  Remi

  SvarSlett
 3. Det var en flott tur ja, virkelig! Fiskemiddager og gode greier. :D Men det er nå godt å komme hjem til seng og dusj etterpå også. :)

  Australia tror jeg ikke at jeg gidder Remi, der har de farlig hai og sånt. Kval er kulere.

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)