Etiketter

Lifjorden

Kanonvær i dag, tid for tur! Der vi satte ut holdt disse ternene til nedi fjæra. Kom ganske nært før de ble hysteriske.

Planen var  å padle fra innerst i Lifjorden, og utover mot Holm i motvind. Så skulle vi holde på så lenge vi orket i motvinden, før vi så skulle snu og surfe innover. Det gikk nemlig hvitt på sundet hjemme, fra nordøst. Innerst var det lite, men vi regnet nå med at det ble mere utover.

En pussig ute på et berg. Kan det være noe fugl som har hatt reir her? Eller hva er det som har laget dette snodige kunstverket? En plante som bare tilfeldigvis vokser sånn der oppå?

En liten skatt på land, ei åre! Den ville jeg ha, men da jeg kom på land og fikk sett nærmere på den var den ikke så kul likevel. 1, det var stygg fasong på årebladet og 2, det sto spiker rett ut av den...

Da vi kom ut av fjorden bestemte vi oss for å padle enda litt mer utover, så langt vi gadd eller til bølgene ble for store. Det så imidlertid ikke ut til at bølgene ble større i det hele tatt, så vi snudde ganske fort. Det viste seg at som vanlig når jeg skal padle i motvind og surfe tilbake, så løyer vinden... Men innover traff vi på denne kule karen. Lurer på om det rett og slett er en lundefugl-unge. Det var en del lundefugler i fjorden nemlig, og denne så ut som en litt "dvask" variant. :)

Blåskjellvarslet sier at man ikke bør spise sånt her i distriktet for tiden, og det ble enda mer troverdig når jeg så disse her. Skikkelig grumsete og ekle. :S Yæk!

 
Litt inn i fjorden er det et lite strandparadis. Kjempeflott pauseplass! Her bør man stoppe, rett og slett.

Denne stoppet litt for lenge. Det var forresten mye glassmanet i fjorden nå, det var det inn mot Kråkberget forrige tur også. Lite brennmanet å se.

Jeg har begynt å ta med hette, hansker og maske, for å flyte rundt i overflaten og kikke på bunnen. Det er rett og slett veldig artig når man har tett drakt.

Jeg har jo sett at de kjører rundt med sånne båter i Lofoten hvor de hiver turistene uti vannet på det her viset, så det må jo gå an i min tørrdrakt også. Og det gjør det! Dog ser jeg visst ut som en hval fordi luften kommer opp og fyller drakten over vannet, men... Jeg skal jo ikke se på meg når jeg gjør det, så det er ikke så farlig.

 Kjempeskøy, og man kan finne både skjell og andre artige saker når man svømmer rundt og ser. :)

Ellers var det ikke mer action innover fjorden enn at jeg prøvde å tippe meg rundt i vannet og bikke meg opp igjen ved hjelp av baugen på den andre kajakken, det er visst kjekt å kunne. Da vi kom tilbake var ternene i fjæra bytta ut med disse her übersøte tjeldungene.

Turen ut og inn Lifjord er ca. ei mil. Ikke verre, så det er bare å hive seg rundt og ta en tur dit.

2 kommentarer:

Kommentar - ja takk! :)