Etiketter

Bracsa FW Flatwater - åra er hjemme!

Den forsvunne/forlatte åre har returnert til sitt hjem. Tenker det er best å blogge den før den forsvinner igjen...

Dette er altså vingåra mi. Bracsa FW heter den. Veldig fin. Milslukern (kjøpte den der) skriver:
"Dette er den aller beste kajakkåren for ungdomspadlere og damer. 100% carbon, og med en vekt på kun 600 gram, er denne en fryd å padle med.

Og det er den. :) Jeg har ikke padlet så mye med andre årer, men siden den har vært borte nå en stund, så har jeg blant annet lånt en annen vingåre i mellomtiden. Den var tyngre og hadde større åreblad - jeg synes min er lettere å padle med. Den andre ble klumpete i forhold, sikkert fordi jeg ikke er så stor og sterk. :) Men karbon er ganske stivt, og det kan fort merkes på kroppen når man padler. Hardt på muskelen, rett og slett. Den "sitter fast" i vannet med det samme man tar nedi, så alt er liksom mer kontant enn med ei flatåre, på en måte. (I hvert fall i forhold til min egen flatåre.)


Det er sagt at det ikke er så mye å tjene på å padle vingåre fartsmessig, om man ikke er sånn sinnsykt god. Det stemmer sikkert, selv om jeg innbiller meg at jeg padler fortere med den. Jeg liker den uansett. Vanskeligere å få til en del tekniske ting, men jeg synes det er så kjekt å "sitte fast" i vannet. Støttetak og fremdriftstak blir liksom i stor grad det samme.

Så, jeg er veldig glad for at han som fant den bare tok bare på den, så jeg fikk den tilbake! Tusen takk! Og så skal jeg ikke kjøre ifra den flere ganger... Forhåpentligvis!

3 kommentarer:

 1. Hei igjen!

  Jeg skaffet meg og en wingåre fra Seabird for et par år siden, men er aldri blitt fortrolig med den. Kan hende fordi jeg har en padleteknikk som ikke går godt overens med denne type åre.
  Regner med å gå over til tradisjonell eskimoåre - har alltid hatt mest sans for det.

  Moro å følge med på bloggen din :-)

  SvarSlett
 2. Det er nok litt forskjell på vingårer også. Men jeg ser jo de som padler grønlandsåre, det ser jo ut som de bare sitter og slapper helt av hele tiden. :) Helt annen måte å padle på. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi treåre-fyrstikk-padlere sitter bare å slapper av. Men der er gode og dårlige ving-årer også. Dessuten så må person, kajakk og åre være tilpasset hverandre. Du, inuken og vingåra di er bra harmoni, det er lett å se på turene.

   Og hurra for at du fikk igjen åra di!!!

   Remi

   Slett

Kommentar - ja takk! :)