Etiketter

"Fisketur" heime-Verholmen

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å padle i dag, men så ble jeg oppmerksom på at det skjedde noe utpå sundet. Det gikk stimer med fisk her og der. Lenge. Til slutt klarte jeg ikke å sitte på land og lure lenger, så jeg hoppet i padlemunduren, røsket med meg fiskestanga og dro utpå med gammelbåten. Fikk et par napp ganske raskt, men hva det enn var så ramlet de fort av igjen også. Kjentes ut som sei eller makrell. Og en av stimene så (og hørtes!) veldig ut som makrell.

Dette er ingen makrell. Egentlig bittelitt usikker på hva det er, men det var litt brosmeaktig på fasongen. Det satt et par skarver her men de er jo så sky at de flyr lenge før man kommer nært innpå - men jeg så at de holdt på med noe så jeg måtte jo bort og se hva det var. Denne her var det altså. Jeg trodde skarven bare slukte maten, ikke satt og dillet med den på land? Var det en som matet ungen sin kanskje, og så plumpet jeg innom midt i måltidet?

Sau i solnedgang...
Men så ble det ikke mer napp, og tålmodigheten min er jo minimal. Så jeg padlet en tur langs land bortover til Verholmen, og øvde på alle disse kurstingene. Veldig flink. :) Tror jeg husket alle tingene.

Nysnø på Møysalen, men resten av fjellene er heldigvis ennå uten.

Det siste nappet jeg fikk kjentes ut til å være en slapp fisk, og det var det virkelig. Her er restene av noe plastdritt jeg nok har hatt på kroken. Ikke rart jeg ikke fikk noe etterpå, når dette hang i enden.

Mer fikk jeg ikke... Men det var en koselig tur. Blikkstille og duskregn. Ikke planlagt, men veldig ok likevel. Kanskje nettopp derfor? ;)

2 kommentarer:

  1. Tøft å hive seg ut i det sånn plutselig. Respekten for plutseligpadlinger har økt etter å ha sett utstyrsgigantomanien på nært hold ;-)

    SvarSlett
  2. He he he. :) Det er nå ikke allverdens man trenger for en sånn helt kort tur da, men. Noe blir det.

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)