Etiketter

Høsttur dag1, Ringstad-Guvåghytta

Fredag ettermiddag var det klart for høsttur i Vesterålen Padleklubb, til Guvåghytta i Bø i Vesterålen. Blant mange alternativer valgte jeg å sette ut fra Ringstad - både fordi det er fint, og fordi jeg da kunne padle sammen med Daniel. Sørg for å ikke padle alene, hadde nemlig klubben (ved meg selv...) skrevet i invitasjonen. ;)

Det var sjeldent stille, og enda mer sjelden er det at det har vært det i så mange dager nå. Virkelig utrolig.

For de som lurer på hva Guvåghytta og området turen skulle gå i er, så er turbeskrivelsen HER verdt å lese. Den må i hvert fall ha slått sånn passelig an, for vi var over 20 påmeldte fra Vesterålen, Lofoten (vest), Harstad og Narvik.

Ikke helt i tråd med min værbestilling skyet det over til jeg rakk fram, og mens jeg pakket i kajakken begynte det faktisk å yre. (Som i regnsorten.) Jeg var ikke videre interessert i regn, men ok - dette var en transportetappe og det var dagen etter som skulle bli den egentlige padlinga. Det fikk gå. (Jeg visste jo ikke helt hvor å henvende meg for reklamasjon heller.) For her kunne vi ellers kanskje skimtet de andre padlerne som skulle komme over fjorden fra Kvalsøybogen, til høyre i bildet. Men nei.

Så har vi krysset Jørnfjord. Vi padler ikke innafor skjærene og gjennom kanalen, men utenfor de ytterste så vi får se alle de kule steinformasjonene. Stein er tøft.

Etterhvert fikk vi øye på Karl Helge innved land, han kom ut fra Guvåg. Det var jo ypperlig, han hadde jo egentlig også fått beskjed om å ikke padle alene. Så slapp han å få kjeft for det, he he. Fra selve Guvåg er det bare en kilometers padling eller så, bort til hytta.

Og her er det, hyttesmykket til Vesterålen turlag!  Guvåghytta! Som altså fortsatt egentlig består av én hovedhytte, et naust med loft (og soveplasser), og en hytte med do, badstu og boenhet for tilsynet. Vi kaller det likevel bare Guvåghytta. Som vi ser på bildet var gjengen fra andre siden av fjorden allerede ankommet.

De var imidlertid straks på vei ut igjen! Fjordkryssing var for kort, noen ville på mer padling. Så det ble en liten tur innover Hellfjorden. Mens vi sto her kom det ei røyskatt hoppende rundt, men det var allerede begynt å skjømmes såpass at jeg ikke så noe poeng i å prøve å ta bilde med kompaktkamera. Men den var like søt og artig som de pleier å være. :)

Jeg hadde ikke noe stor hast med å gå i land, så jeg ble like godt med innover Hellfjorden. Av gårde innover tåka.

Såpass mørkt var det allerede at alle folkene på bildene blir diffuse, som om de er i stor fart... det var de slett ikke... Vi rakk å padle ca. en trefiredel av fjorden før vi ble rekesultne og mørkeredde, og tok fatt på tilbaketuren.

Foto: Daniel Robins
Jeg fikk prøvd det nye lyset mitt, men jeg hadde ikke helt rukket å finne ut av hvordan det var best å feste det - så jeg endte opp med det på hodet. :S Vel, det funket.

Som sagt - reker. Trivelig stemning på hytta, en utmerket kveld.

Denne vinflasken hadde ligget lenge i kjøleskapet mitt i påvente av reker, ikke hadde jeg sett for meg da den ble kjøpt at den kom til å ende sine dager på padletur på Guvåghytta med rekekalas! Men det var jo fenomenalt.

For de som ikke har blitt misunnelige ennå - et nærbilde. Mmm. Det var akkurat så godt som det ser ut.

Enda et stemningsbilde for de som er SKIKKELIG trege i oppfattelsen. Og for at jeg syntes det var et kult bilde.

Etter maten ble det (også) diverse skravling og padleprat, her mekkes til og med en egen padletursang.

Så var det kveld og god natt etter at sistemann var ankommet installert og godt hilst på, for neste dag skulle vi relativt tidlig opp og på vannet. Fortsettelse følger HER og HER.

3 kommentarer:

 1. Flott skrildring fra turen, en herlig tur i for meg nytt landskap, og ikke minst mange nye og trivelige bekjentskaper. Kommer nok til følge godt med på aktivitetene der vest. Vi ses nok ved ei senere anledning!

  SvarSlett
 2. Fin tur - leder meg til neste episode, hehe. Fikk du forresten testa ut HMS-helvete da?

  SvarSlett
 3. Takk Stein-Evert, koselig at du trivdes. :) Håper det fristet til mer vesterålspadling! ;)

  Neste episode kommer om ikke alt for lenge, forhåpentligvis. HMS-helvete ble testet, og alt gikk bra så da har vi vel fått det fint til... Eller så ville det gått bra uansett... Eller hvem vet. Man vet jo ikke, egentlig. Men vi prøvde - alt gikk bra, så alt vel... ;)

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)