Etiketter

Høsttur dag3 - Guvåghytta-Hongværan-Ringstad

Søndag våknet vi til fortsatt fint vær på Guvåg. Men nå var det tid for å pakke ihop, rydde og rengjøre hyttene, og padle hjem.

En liten camp ved bålplassen. Her er det til og med laget eget vedskjul med tak. Det er liksom ikke måte på, her på Guvåg. :D Informasjonstavla viser også at her har det holdt til folk i gaaamle dager, litt artig å vite når man camper her. Det ligger skjult mye historie i dette området.

Så var hyttene i full orden, og det var på tide å få kajakkene på vannet. :) Noen skulle dra direkte over til Kvalsøybogen for å komme tidlig hjem, men de fleste valgte å padle ekstra tur før hjemreise.

Tom Einar fikk seg en ubehagelig overraskelse. Her sjekkes kajakken, etter at han fikk en skade på den. Tålte rett og slett ikke å ligge på trestokker med last, så det ble brist inni. Dog ikke noe hull, så det går sikkert å fikse. Men Tahe Marine virker ikke å være det mest solide merket, nei. :S

Mange dro inn Hellfjorden på en flott tur (har jeg sett på bilder). Men siden vi var litt innover der på fredag og jeg har padlet hele fjorden tidligere i sommer, valgte jeg å padle innover mot Ringstad og heller en ekstra tur lenger ut derifra. Daniel ble med meg tilbake til Ringstad hvor vi satte ut.

Karl Helge satte ut på Guvåg, men ble med meg og Daniel i retning Ringstad, og så utover til Hongværan som jeg hadde lyst til å besøke - før han returnerte til Guvåg. Jeg liker jo ikke at folk padler alene på tur egentlig (jeg gjør det selv, men trenger jo ikke like at andre gjør det...), men den kajakken er nærmest uveltelig og det var nokså stille, så det fikk gå. :)

Daniel lurte nok veldig på hvorfor vi padlet stadig innover land, han hadde ikke vært gjennom den lille, kule renna før. Var veldig skeptisk og avventet bakerst der en stund. :) Men nå har han blitt innviet i den lille lokale hemmeligheten. :) Selv jeg som visste hvor det var, lurte lenge på om den virkelig var der denne gangen også, eller jeg husket feil. ;)

Etter å ha krysset Jørnfjord sa vi farvel til Daniel som padlet inn til land på Ringstad, mens vi fortsatte ut imot Hongværan. Her er vi kommet i land og ser utover mot Lofoten.

Hongværan er ganske kul, nesten som ei lang, stor steinrøys. Noe er fast stein også, men veldig mye består bare av slengtoppstein som her.

Et reir fra tidligere i sommer. Vet ikke hvilken fugl det har hørt til, men det skal være mye måker som hekker her ute i hvert fall. Så forresten en "rar" fugl som jeg ikke umiddelbart kjente igjen, men det viste seg å antagelig være hettemåke i vinterdrakt. Tøft, det har jeg ikke sett ute før.

På grunn av fuglene som hekker her så er det generelt ilandstigningsforbud om sommeren, men på denne tiden er det selvsagt lov.

"Skoene mine er så pene,
Jeg har dem nederst på benet,
Helt nede ved roten,
På det det de voksne kaller foten.
De er som de skal være
Og det glinser veldig vakkert i overlæret
På beina har man sko,
Ja jeg har faktisk to."

Bare Egil Band

Ja, det er i hvert fall noen som ikke har to av disse. Det er utrolig så mye sko som havner i fjæra? Hvorfor akkurat sko? Er det så mange som sitter på bryggene og dingler med bena, og som da mister en sko? For det er jo bare enklingsko. Og så ser det ut for at i hvert fall de som havner her, er bare store størrelser... Altså, pailabbfolk mister en sko oftere enn andre. Ikke noe Askepott-sko her, nei. Pussig.

Etter Hongværan padlet vi til ytterste Rambergfjæra for å se om det kunne egne seg for å ha en kajakk liggende. Tror ikke helt det, var både steinete og litt for bratt der. Kan fort gå galt. Så padlet vi langs fjæra bort til Straumsnes, hvor Karl Helge endret kursen til Guvåg og jeg mot Ringstad hvor jeg gikk i land. 

Fredag er rød, lørdag er grønn og søndag er lilla. :)
Så var helga over, og jeg har fått flere kilometer. Årets mål er fullstendig innen rekkevidde - men da må Ursuit fikse drakten min raskt. Den drar av gårde i morra, så nå blir det pause i padlinga så lenge Ursuit vil.

Flere bilder fra turen i klubben sin blogg, HER. Referat fra dag1 HER og dag2 HER.

Lofotpostens bildeserie ligger HER.

4 kommentarer:

 1. Ny flott turbeskrivelse fra deg. Kommer nok til å følge med på aktivitetene deres fremover. Har jo mye urodd sjø der ute. :)

  SvarSlett
 2. Takk! Ja her er mye å velge i, du får komme ofte på padlebesøk. :) Det går jo an å møtes et sted imellom, også. Mye som kan padles.

  SvarSlett
 3. What a great trip that looks Mia!

  Kind regards

  SvarSlett
 4. Thank you! It's a great area for paddling. :) You come try it sometime? ;)

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)