Etiketter

Jakten på den kule steinblokka

Jakten på den kule plassen fra barndommen, holmen med ei steinblokk oppi ei klipe, måtte fortsette. I dag var dagen. Blankstille og fint vær, og jeg hadde kajakken med heim til Bø. Ingen hadde anledning til å bli med, så jeg satte ut på Straumsnes og dro for å lete etter skatten. (Steinblokka.)

Jeg begynte imidlertid med å ta turen til stedet jeg lette sist, som det ikke var. Der var det nemlig noen stier jeg mistenkte oteren for, og nå som det var blitt snø ville jeg rett og slett sjekke. Her er naboholmen - full av oterspor. :) Oteren så jeg derimot ikke noe til.

Inn her kom jeg ikke sist på grunn av bølger som sto rett inn, men i dag var det idyllisk. Særlig med de kule skyene som bakteppe for denne stilige steinen.

Hva kommer nå? Steinblokka! :D Her sett fra yttersiden av holmen. Vanskelig å se, for når det er flo står vannet helt tydelig opp på deler av den. Men den er her. :)

Området innafor holmen, hvor man kan gå over på (gjørmete) fjæra, var faktisk mye større enn jeg husket at det var. Merkelig, jeg trodde ting krympet når man ble eldre.

Jeg måtte selvsagt i land for å sjekke hvordan den så ut på nært hold nå. Vannet gikk ganske så langt inn i klipa under den. (Dette er altså baksiden, akkurat motsatt vei av bildet to hakk over.) Dette er jo første gang jeg har vært på holmen når det ikke har vært fjære nok til å gå over, så dette var helt nytt for meg. :)

Selvutløserbilde ble ikke helt som planlagt... Jeg skulle liksom sitte på den, men på alle forsøkene endte det som her, at bildet ble tatt akkurat idet jeg setter meg ned. Tar det med for underholdningsverdien, det ser jo passelig sært ut... I ettertid har jeg oppdaget at jeg kan stille inn kamera, både så det venter lenger med å ta bilde, og sånn at det tar flere etterhverandre i samme slengen. Så neste gang blir det bedre!

Lenger bort i fjæra fant jeg denne. Ganske så stor sak, som jeg ikke hadde sjans til å få med meg. Ikke vet jeg helt hva jeg skulle gjort med den heller, men den var kul.

 
Her bodde jeg da jeg var liten. Ca. 0-4 år. Utedo. Jeg er sikkert hundre år gammel, som har opplevd å bo i hus med utedo. Rart jeg klarer å padle, så gammel som jeg må være.

Og så denne steinen her da, sjekk så kul! De stilige fargene, veldig fin. Den skulle jeg likt å sett hva en skikkelig fotograf kunne få ut av. Denne likte jeg.

Dagens ørn, det vil si en av dem. Jeg så flere ørner i dag, endelig. Både helt ung og ganske gamle. Den ene hylte og skrek da jeg nærmet meg. Vet ikke hva den var så rystet over. I hvert fall fløy den da jeg kom passelig nært, så ble det i hvert fall fred på holmen.

På yttersiden av de ytterste holmene i Hongværan traff jeg disse småttisene. Fjæreplyttene har skikkelig kommet, det var minst sju på denne steinen og en til. De er ikke lettskremte, det er sikkert.

Endelig et sånn passelig bilde av teist, man klarer i hvert fall å identifisere at det er sånne. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg liker vinter- eller sommerdrakten deres best - begge er fine.

På retur bestemte jeg meg for å leke stor båt, og gikk på riktig side av lykta. Bare fordi jeg kan det også. Kajakker padler jo overalt. Også der de store ferdes.

På vei hjem med bilen stoppet jeg og tok bilde her. Sist jeg padlet i området, var det nemlig her jeg padlet innover i motstraum. Nå hadde jeg ikke kommet langt innover, gitt...

Det er visst blitt vinterbilder i bloggen min igjen. Så rart, det er jo fortsatt oktober og "høst"... ?

6 kommentarer:

 1. Du har stadig vekk fine turer der ute. Spennende terreng og skjærgård du har å boltre dæ i. Din måte å ta bilder på, og beskrive, gjør det jo til ei lita reis for mæ også. :)

  SvarSlett
 2. Takk! Og så flott at du på en måte blei med, når ingen andre hadde anledning. ;) Ja her e supert padleområde, du får kom tilbake ved første anledning. :) Vi tar imot besøk!

  SvarSlett
 3. Takk skal du ha. Jo æ har lyst rett som det er. Ihvertfall skal æ til -vestvågøy på julebordturen. :)
  Og skulle det nu ha sæ sånn at æ skal til Nav på Sortland i en forbindelse så tar æ utstyret med!! og da gir æ lyd i fra mæ.:)

  SvarSlett
 4. Kjempefin reise, takk for turen :)

  Hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
 5. Spennende lesning og flotte bilder som vanlig :-)

  SvarSlett
 6. Stein-Evert, det hadde vært morsomt å treffe alle på julebordturen men jeg tror det blir i lengste laget for meg å kjøre, det er jo vinterføre og alt. :( Det får bli en annen anledning.

  Og takk for hyggelige kommentarer, Lisbeth og Jørn. :)

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)