Etiketter

"Havgløtten", Mårsund i Bø

Grått vær. På tide med en tur til uværshula i Bø, "Havgløtt'n" i Mårsund. (Åpenbart egentlig ikke en hule, men her i området kalles visst små krypinn på uværsplasser for uværshule uansett. For det er tøft.)

Egentli var det greit padlevær, men jeg er så sur for den tørrdrakten jeg fikk tilbake fortsatt LEKK etter en måneds fravær for reparasjon, at padling frister ikke lenger. Jeg vurderer seriøst å kjøpe ny drakt, selv om det nå er november og jeg fikk denne etter påske i ÅR. Det er bare for kjipt. Seks tusen burde holde lenger, synes jeg. Og en reparasjon bør lage tett drakt. Ursuit anbefales ikke herifra, slik ståa er nå.

Whatever, det ble i hvert fall biltur til Bø og Havgløtt i dag. Den ser sånn her ut. Man skimter såvidt noe av Lofoten og storhavet utover her. Orkesteplass ved uvær.

Sånn her ser det ut ifra parkeringsplassen. Her har folk i årevis stoppet for å se sjøen bryte innover. Og nå kan man altså følge stien ned herfra, langs høyrekanten av jordet og ned til midt i bildet der man ser ett eller annet trone oppå haugen. Det virkelig flotte med dette gløttet var jo, syntes jeg, at man ikke så det fra veien, men at den var så lett tilgjengelig. Vel, noen syntes at det måtte skjære i øynene, og plasserte noe på haugen. Mistenkte det for å være en benk.

Inne er det fyringsplass og grillrister, sånn at man kan grille seg uværsmat og få varme i hytta. (Hula.) Så ta med ved, hvis du skal hit en uværs-/vinterdag. Blir helt sikkert godt og varmt på et øyeblikk. I dag var det faktisk ikke så verst selv om vi ikke fyrte, også.

Litt pynt i vinduskarmen. Det er forresten flere bilder av Havgløtt'n HER og HER. På den siste linken står det også følgende informasjon om stedet:
Stedet heter Havgløtt'n, og er bygd av pasienter og personale ved VDPS, avd. Straume. De har ingenting imot at den brukes av noen, så lenge man rydder etter seg.

Utsikt rett ut, og mot Hadseløya. Her bryter det nok godt når det er eller har vært litt uvær fra vestomkring. Det er kort vei ned til havet - og antagelig helt håpløst å komme i land fra kajakk. Greit å vite.

Finn en feil. Ikke bare var plasseringen av benken (etter mitt syn selvfølgelig) stygg - men benken var i seg selv schtøgg, også. Nesten i kategorien miljøsvin. Eller helt. Men den går sikkert an å sitte på, om man absolutt må ha ræva på treverk. Ellers var det nå masse fine benker inne i gløttn.

Av de tre "uværshulene" jeg har vært innom i Vesterålen, så synes jeg denne var (bortsett fra fjottbenken) best. Anbefales absolutt. Greit å komme ned dit, god plass, og orkesterplass til været. Fenomenalt.

2 kommentarer:

Kommentar - ja takk! :)