Etiketter

Ski til Ingemannhytta


I går hadde det meldt en del vind utover dagen, oppi full storm utsatte plasser sto det. OBS! ifølge Yr. Velvel, skal man høre for mye på hva de sier så blir man sittende inne litt for ofte. Dessuten skulle det bli verst på kvelden og bedre igjen til søndag, så en tur til Ingemannhytta virket som en god ide. Ikke så langt, og der på hytta er det stille og fredelig.

Ser vi på bildet her så fyker det allerede en del på toppene, litt stilig. Men turen oppover lå for det meste i le, så det gikk helt fint. Ikke så mye snø akkurat, men det gikk en sånn passelig sti oppover hvor det hadde samlet seg nok til å gå på ski.

Maten dro i front oppover. Oppover her var det bare litt vind fra siden, så ble det helt stille. Men oppi dalen siste biten mot hytta ble det bra mye vind, plutselig blåste lua av hodet på meg! Ups! Den blåste fort av gårde også, ikke sjans til å nå innpå den før den plutselig havnet i le for noe og stoppet opp. Det kunne blitt kaldt på ørene.

Vel framme var det vindstille inni hytta - men kaldt. Tok sin tid å få fyrt den opp, men heldigvis er den ganske liten. Kunne tatt drøyt mye lenger tid hadde den vært større. Dette bildet er forøvrig en GoPro-test. Jeg fikk nemlig et GoPro-kamera i julegave. Det var jo mørkt i hytta så ikke akkurat gode lysforhold, men det ble nå et slags bilde likevel. Ikke så verst, egentlig.

Finnebiff og potetmos til middag, dette her til kvelds. Ost og kjeks, skinke og melon. Lenge siden jeg har sovnet så utrolig mett! Det var skikkelig godt. (Bortsett fra hvitløksmuggosten som visst havnet i ovnen.) Vinden økte kraftig på utover, det slamret og ristet i hytta - men det er jo bare koselig når man sitter inne med hodelykt og bok. :) (Ikke riktig like koselig når man må en tur til utedoen, men det gikk bra det og.)

Morran etter hadde det roet ned, og blitt mildvær. Og blitt et hersens føre. Det lille av løssnø som var hadde blåst vekk, så det var bare is og skare nedover. Føtter og ski alle veier. Takk og pris at sekken min dro av gårde i pulken så jeg slapp merkelig tyngdepunkt. (Jeg er ingen kløpper verken i balanse eller ski i utgangspunktet...)

Om noen har lurt på hvordan det ser ut rett under et tre, så er det sånn her. Egentlig litt tøft surriball.

Straks nede ved veien. Fortsatt lite snø, mindre enn da vi gikk opp. Gråvær. Men vi slapp unna regnet, det begynte ikke før etter jeg hadde kommet hjem. Veldig flaks med været, egentlig.

Nåh, så har jeg fått prøvd skiene denne sesongen også. Egentlig en ypperlig strekning å gå på ski det der. Kan tydeligvis gås ganske greit også for folk med særlig dårlig kondis... Herved testet.

4 kommentarer:

 1. Her forsvann alll snøen ganske fort då temperaturen steig opp mot 10 pluss.
  Godt nytt år til deg! Skal bli spennande å følgje med på bloggen din neste år også! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt år til deg også! :) Ja jeg håper da at du fortsetter å følge med, det er artig med disse "faste" som stikker innom, som jeg også følger med og får inspirasjon ifra. :)

   Slett
 2. Kult med ski då! Sprekt! Veldig greit med slik mat som berre fer i front... Du har flotte bloggar og eg kosar meg med ein god diose Vesterålsnatur i kvardagen. Godt år til deg og dine! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kult og kult, de kom nå fram. ;) Alle burde ha en liten dose vesterålsnatur i hverdagen. ;)
   Godt nytt år til deg og dine også. :)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)