Etiketter

Vik-Årnesan i drøye minus

I dag var det kaldt. 11,5 minusgrader da jeg parkerte bilen ved Vik. Oppe ved veien. Ser ikke bort ifra at det var enda kaldere nede i fjæra. Det har imidlertid vært kaldt noen dager nå, så jeg var forberedt. Trodde jeg. Masse klær, fjellduk og diversediverse. Og så var planen å padle bortover mot Holmsnes rundt holmer og skjær, og så ta lunsj i uværshytta på Årnesan. Der går det nemlig an å fyre opp inni - vi hadde med ved!

Det er forresten sinnsykt med ørn å se nå, jeg tror jeg så ti allerede før turen. To fløy over her heime bare mens jeg var ute for å hente årene i naustet, og så var det åtte til spredt i fjæra langs veien til Vik. Rått.

Per Åge hadde flunke ny kajakk som skulle utprøves. Den virket å være en kjempebåt i god kvalitet, helt til han skulle pakke oppi. Dette er altså ikke bare lokket, men også den dingsen lokket kneppes på, som egentlig skal sitte fast i båten... Det var bare å ringe Remi at han måtte ta med seg gaffatape!

Han var heldigvis ikke kommet lenger enn at han kunne snu og ta det med. (Ok, litt dårlig at vi drar tre på tur og ingen har det med i utstyret... Jeg SÅ min rull i gangen, men tenkte at den var det så masse på, og Remi har jo alltid med sånt... Nesten.) Her tapes det rundt hele båten, sånn at luka skal sitte på hele turen. Båten er en Necky Chatham.

Remi padlet litt for fort til å komme der jeg hadde tenkt i forhold til månen... Men den var stor, og ildrød og veldig kul - men den gikk dessverre ned istedenfor opp. Vi rakk akkurat å se den, da.

Foto: Remi Nyheim
Må vel ta med noen bilder jeg er med på selv også, når jeg har mulighet til det. :) Etterhvert viste det seg at et par Ulvangsokker og passelig tykke ull-lester utenpå dem igjen, ikke var nok på føttene. Det ble litt kaldt. Må nok ha mer neste gang.

Nydelige farger i dag! Hadseløya til venstre, Per Åge og Remi på havet. :)

Foto: Remi Nyheim
Her har vi akkurat rundet holmen utafor Holmsnes, skal vi se, Silsandholmen står det på kartet at den heter. Her har vi i hvert fall Børøya og Stokmarknes i bakgrunnen.

Foto: Remi Nyheim
Dette kan se ut som et dårlig bilde. Men saken er, at vi padlet her i masse frostrøyk, så man så ikke mer klart enn dette her. :) Virkeligheten kan være uklar. ;)

Bort imot Årnesan så vi en flamme på berget, så det måtte være folk der. Etterhvert dukket det fram mer og mer folk som stilte seg opp og kikket vår vei, og det begynte å ane meg at det kunne være fullt der. Jaja, det var nå det som var planen og nå var jeg blitt så kald på hendene også (var egentlig sluttet å ta bilder for lenge siden, men måtte jo ha bilde av disse folkene så jeg ble enda kaldere) at det var ikke spørsmål. Vi måtte i land for mat og oppvarming.

Foto: Remi Nyheim
Fortsatt med flotte farger i bakgrunnen padlet vi inn til stranda det egnet seg å gå i land på.

Det viste seg at det var Barnas Turlag i Vesterålen som hadde julebord! Karene plasserte seg rundt denne flotte vaskemaskintrommelen (eller var det sentrifuge, husker ikke helt de gamle der) som det var fyrt opp i. Vi hadde jo også ved med oss, og la på.

Jeg derimot, gikk inn i uværshytta, her var det nemlig varmt i lufta også! Der var det flere trivelige folk, og enda bedre - pepperkaker, spikkjekjøtt (fenalår) og flatbrød! Hurra! Jeg har akkurat betalt kontingenten til turlaget for neste år, så jeg spiste med god samvittighet, he he. Det er noe av det beste jeg vet, kjøttet altså. (*Sjekker om jeg har husket å sette det på ønskelista*) Det var virkelig kjempegreier med sånn oppvartning, vi skulle kanskje invitert turlaget til noe samarbeid der...

Ovnen inne var det også god fyr i, heldigvis. Fikk varmen i hendene igjen. Var det kaldt mens vi padlet, så ble det nemlig ISkaldt så snart jeg tok dem ut av muffene og skulle ut av kajakken. Fyttirakkarn!

Utsikten ut vinduet var slett ikke verst.

Det er rett og slett veldig fint på Årnesan. Her ser vi antagelig hvorfor det er plassert ei uværshytte her - Det vi ser imellom Hadseløya til venstre og Bø til høyre, blir jo faktisk storhavet som kommer rett inn. Når uværet kommer rett derifra, er det vel passelig heftig her.

Foto: Remi Nyheim
Etterhvert måtte vi bare rive oss løs fra varmen og komme oss av gårde igjen. Det er greit å få pakket i bilene igjen før det blir alt for mørkt, rett og slett.

Remi sitt track fra turen, mitt er nok ganske likt.

I land etter en flott tur. Bare tre ting ødelagt i frosten, men det verste var nå kajakken som ikke tålte frost. Han må nok snakke med butikken i morra, ja.

En liten opptining så var det bassengtrening etterpå. Ikke verst innsats på padlefronten i dag, med andre ord.

OG! Jeg passerte årets mål i dag, så nå er alt ut året bare bonus. :D 800 flotte kilometer er padlet og blogget så langt. Eller, 804 for å være helt nøyaktig. ;) Helt uten stress, det er det beste med det.

26 kommentarer:

 1. Svar
  1. Takk! I dag var det bare "pek og knips"-vær. Det meste ble fint i slike farger. :)

   Slett
 2. Ja det ser ut til dere har flott lys der opp no for tida. OG neglesprett ;)

  SvarSlett
 3. Stemningsfullt på havet idag ser æ og flotte bilder :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja - kor va du? Vi for jo ikke så tidlig likevel. ;)

   Slett
 4. Flotte bilder og trivelig fortelling!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og takk for du stakk innom bloggen igjen!

   Slett
 5. Gratulerer med oppnådd mål, er ikke det morsomt?
  Jeg nådde mitt mål i oktober en gang og padler vidre for det så klart. Flotte bilder som vanlig. Dere er heldig med ørn, vi har en havørn her i Oslofjorden et sted, har sett den to ganger i løpet av litt over 8 år med padling.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, det er litt morsomt. :) Har ikke stresset noe med det for jeg synes jo ikke egentlig at lengden har så mye å si - men det er jo artig da å nå det helt uten å stresse. :D

   Har dere bare én ørn i Oslofjorden??? :) Du får komme hit en tur og se, her er det hvor mange som helst. :)

   Slett
 6. Flotte bilder og reportasje, det var nok litt kaldt det der.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, det var over grensen til kjølig, i grunnen. ;)

   Slett
 7. Har sagt det ofte - "det er lett å være fotograf i Vesterålen"

  Ble en flott tur dette - kaldt som bare det - herlige vinterfarger, og flatt hav.

  Godt skrevet igjen Marian.

  Hilsen Medpadler Remi

  SvarSlett
 8. Gratulerer med 800, du er heldig som har et så flott område å padle i.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja jeg er det. :) Her er nok å velge i. :)

   Slett
 9. Du må nyte denne vakre plassen. For noen bilder!! Alldeles nydelig!

  SvarSlett
 10. Ja, det var nydelig. :) Ikke uten grunn at vi padler der relativt ofte. :) (Går ned til Årnesan fra land nå og da, også.)

  SvarSlett
 11. Mycket fina bilder, ser ut som en riktigt go tur. Riktigt inspirerande! Gör att man blir sugen på Norge snart :)

  SvarSlett
 12. Takk! Bare kom, vi tar imot besøk her! :) Svensker også! :)

  SvarSlett
 13. Takk for at du deler bilder og tur. Herlig og veldig flott . Hilsen Anne-Lill Newermann

  SvarSlett
 14. Gratulerer med dei 800! Har lurt på om det er eit realistisk mål for eigen del, og er fremleis i tvil. Så dobbel applaus for både kilometrane og "utan stress"! Og trampeklapp for at du delar turane på bloggen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) Det kommer an på hvor lange turer man tar og slikt, men om man padler en del litt lengre turer så skulle 800 være absolutt overkommelig. De fleste småturene mine er ikke så mye mer enn ei enkel mil. Først når man kommer på overnattingsturer at jeg kommer opp i to-tre, stort sett. Når man liksom har hele dagen.

   Slett
 15. Väldigt trevlig blogg! Inte paddlat i Norge ännu, förhoppningsvis blir det av sommaren 2013.. Gott nytt år från Sverige..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja du får ta deg en tur og se hvordan det er. :) Hyggelig med besøk fra Sverige - både i blogg og på ordentlig. :)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)