Etiketter

Kvalforsøk, Andøya vest og basseng

Søndag gikk turen til Andøya, for å se om vi kunne rekke å si hadet til kvalene før de drar herfra. Vi var antagelig litt sein. På Kvalnes så vi ikke en eneste kval, her står vi på moloen på Andenes og ser an forholdene.

Sånn så det ut i kikkerten. Lite kval å se. De andre mente å se kval helt tydelig laaangt ute, det klarte ikke jeg. Vi sjekket med kvalsafarien, de hadde vært ute og sett kval men sa at de holdt til midt ut på Andfjorden - altså midt mellom Andøy og Senja. (Ferga bruker 1t 40min på den strekninga...)

Etter litt mat konkluderte vi med at det ikke fristet nok  utpå, og kjørte i retur. Med god tid, tok vi sightseeing på vestsiden av øya. Her er vi på litt elgsafari, siden kvalsafarien utgikk.


Litt lettere her, å se at det er elg... Ikke i solnedgang, siden det var så overskyet. Men flotte dyr er det.


Jeg har på lista mi over "strekninger som kan padles i år eller et annet år" hele vestsiden av Andøy. Så dette ble en liten research-tur også. Det ser jo ikke så verst ut, egentlig. Her er bratte fjell som går rett ned i havet, skjær og holmer, og en og annen strand man kan søke tilflukt på her og der.

Har man med klatreutstyr kan man kanskje gå i land og klatre her? Dette er Bukkekirka i Børra, tror jeg. Mener å ha hørt at folk har bedrevet klatring her. Ligger helt tett ved veien faktisk. Kule formasjoner var det i hvert fall. Kunne se ut som litt løst fjell, men Remi mente at det ikke er det. Så kanskje man drar en gang og sjekker. Vi får se.

Denne steinen skulle det være boltet fester på (sjekket ikke). Det som stikker ut langt der borte er Stø på Langøya, og så er det Anda fyr rett til høyre for steinen, godt uti havet. Den er også på lista - men må skje en finværsdag med gode utsikter.

Nordtun gård har lamaer, de var kule. Disse her sto rett ved veien så vi stoppet og snakket med dem. De hadde imidlertid ingenting fornuftig å si. Holdt klokelig kjeft, rett og slett. Trenger ikke å være dumt.

Så var det tid for bassengtrening igjen. Her ser vi på Fredrik (under vann her) som ruller en av plastbaljedrogene - med bakskottet fullt av vann. (Den er "litt" lekk.) Imponerende forestilling.

Dette bildet ble ganske kult. Må være tatt akkurat imellom over og under vann. Det blir ett og annet kult glimt med det GoProkamera når det tar bilder samtidig som det filmer. Låste seg ikke denne gangen heller faktisk - men det var vanskelig å få slått av og på, virket ikke som fjernkontrollen helt hadde kontakt. (Men det så jeg jo på skjermen at den hadde, så skjønner ikke helt hvorfor.)

Eneste bilde av meg under vann denne gangen. Prøvde å ta meg goood tid og alt mulig, det virker jo som man er lenge under vann. Vel, jeg har nå sett gjennom filmene og det viser seg at fra jeg begynner (oppe) å gå rundt til jeg sitter oppe igjen - så går det fra 4,5 til 7 sekunder ca. Jeg må jo bare ærlig innrømme - det er da slett ikke så lenge. :) 

Det kan dukke opp forskjellig i bassenget...

Men i hvert fall, jeg hadde hjelp til å holde åra, sånn at jeg kunne fokusere på å gå rundt og gjøre sånn høvelig bevegelse, snappe kajakken opp, og alle disse tingene som jeg aldri klarer å huske samtidig. Det bli litt lettere for hver gang - kanskje rekker jeg å prøve på selve rulla før bassengsesongen er over, faktisk. Vi får se.

7 kommentarer:

 1. Likte leken i vannet, jeg. Synd æ ikke var der, Remi og æ kunne jo synkronstupt fra hver si side.....

  SvarSlett
 2. Andøya ser ut til å være et fint padlemål, kanskje jeg må sette den på lista også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror det er et flott og variert padlemål. Underveis kan man stoppe for utendørs badestamp for eksempel, galleri er det også et sted. Man padler forbi naturreservat, så det kan være fint å ta med kikkert og gå i land for litt fugletitting. Det eneste er at man må ha godt værvarsel, for vestsiden er jo helt eksponert for storhavet vest for Norge. :)

   Slett
 3. Biltur på yttersida på Andøy er en god trøst når Andfjorden ikke egner seg til padling. Og kajakkene fikk en god distanse:230km. Men altså på biltaket....
  Remi

  SvarSlett
  Svar
  1. Egentlig burde man, om man regner padlekilometer, også notere opp kjøring i eget skjema. Det tror jeg kunne blitt et grotesk tall. Noen turer er det jammen mye kjøring.

   Slett
  2. Enig i det.
   Rekorden min er 2x950 km kjøring og 5 km padling. Trøsten var at vi kjørte i minibuss med kajakkhenger og vi var ca 8 ? stk.
   Men til sammen tror jeg ikke vi padlet mer enn 100 km...
   (turen til Stokkøya)

   Ellers skulle man kanskje ha som mål:
   Padlelengde skal være like lang som kjørelengde???
   Padling skal jo være så miljøvennlig...
   Huff - vi forurenser veluansett hva vi gjør.

   Remi

   Slett

Kommentar - ja takk! :)