Etiketter

Straumsnes m/omegn

Lørdag skulle jeg padle sammen med Villmarkens Sønn, men han var ikke fornøyd med vær og sånt, så han kjørte heller heim til Ofoten igjen. Jeg derimot, syntes været var mye bedre enn ventet, så jeg dro ut alene likevel. Siden jeg ikke egentlig skulle padle alene hadde jeg Inuken med, og gjett om det var merkbart at den har stått i kjelleren ei stund! Det bar direkte til "trening-stranda" mi.

Ikke rare bølgene som skulle til før jeg ble nervøs. Dette var nesten "rykk tilbake til start", men jeg venner meg vel fort til den igjen - håper jeg!  Og så fikk jeg en påminnelse om hvor lite vind som skal til før det blir et problem at jeg forflytter meg sideveis samtidig som jeg padler framover. :( Grrr.

Det er flere positive ting med å ha GoProen til å ta bilder hvert minutt mens den filmer. Da kan jeg for eksempel se litt på hvordan jeg fører åra. Her har jeg fått med hvordan jeg tar åra opp av vannet.

Så er det kjekt å ha med vanntettkameraet også, da kan jeg få kule undervannsbilder - som her. Var litt lysende farge på den tangen. Ganske kul, men veldig vanskelig å få klart bilde, siden jeg blir blåst bortover... I en liten bris.

Ei stille vik, på tide å teste den nye kikkerten min - for bare ett øye. Den er kul. Knall blå. Her sjekker jeg ut en dings i vannet lenger fram - som kunne være sel, fugl, eller noe på ræk.

Det viste seg å være noe i ca. samme farge som kikkerten. :) Neppe på ræk, de var nok fast her.

Dette er den minste sjøstjerna jeg har sett! Men de fleste store har vel en gang vært sånn her små, da. Dette er forøvrig en bergingsaksjon, jeg fant den nemlig på en stein over vannet. Mulig det var for seint, men jeg slapp den ned i vannet etterpå, i tilfelle det kanskje var liv i den ennå.

Her har jeg fått helt tilfeldig et bilde av isettet av åra. Vad tycks? De røde byggene i bakgrunnen er Ringstad Sjøhus.

I anledning at jeg hadde GoProkameraet på Inuken for første gang, en liten filmsnutt fra turen. Villmarkens Sønn kan legge merke til hvordan været (himmelen) blir bedre (lysere) utover i filmen. Etterhvert så jeg til og med blå himmel, bare så det er sagt.

Litt uti filmen kan man se hvor dumt det er med slaskete dekksbag, kombinert med STRIKK på hele dekksriggen. Lite lurt, den slenger fra side til side. I tillegg til at den er så stor og slaskete, at det som er inni den, slenger fra side til side inni også. Det blir et par kilo som slenger en halvmeter imellom. Bidrar til noget ustabilitet, ja.

Det lille snødrysset som hadde kommet (som enkelte nektet å godta, ha ha) var egentlig veldig fint, det laget en snedig overgang fra snø til fjære.

Denne stakkaren fant jeg flytende, så den var det nok definitivt for seint å berge. Skikkelig liten, den fikk rett og slett ikke vokse opp, stakkar. Er antagelig større på skjermen (spørs hvor stort du ser bildet og hvilken oppløsning men) enn i virkeligheten. Man ser i forhold til tangen - det er ikke rare greiene. Men søt? Ja.

Jeg padlet ikke riktig ei mil, men det var langt nok til å rettferdiggjøre inntak av min fancy, egenkomponerte turblandings. Består av M, Dajmbiter, cashewnøtter og tørket frukt-biter. Disse ferdigblandingene man får kjøpt er det så mye kjipe greier blandet inn i - lager man selv så kan man jo ha oppi KUN det man liker best. :) Denne er 100% etter min smak. Mmm.

Sol! Her er det akkurat hakket før skylaget brekker opp. Da jeg kjørte til bassengtreningen noen timer seinere var det masse blå himmel her og der, og da jeg kjørte derifra igjen var det full stjerne- og nordlyshimmel. Det var forøvrig rundt nullpunktet, altså ikke bitende kaldt. (Selv om vinddraget i lufta var nokså kjølig.)

 Her i le henger snøen fortsatt tungt i trærne. Stilig.

Det er alltid artig å komme vannveien til nye plasser. Hit har jeg kun dratt til fots før. Vet ikke helt hva man kaller en sånn her, men det er i hvert fall laget til en koselig plass man kan være ute - men under tak hvis skjitvær, og i le hvis vind. Det går sti hit fra nederst på Ringstad.

En fin tur - dog alene. Ofotingen må regne med en del finpådetnårdetgjeldervær-mobbing inntil han har vært her igjen - OG på havet. ;)

Ellers var jeg på bassengtrening på ettermiddagen. Prøvde meg på rulla med sånn årepose på årebladet. Det gikk kjempegreit noen ganger - til jeg mislyktes med en. Da ramlet jeg løs, og kom meg ikke på plass i kajakken igjen - og det var jo kul umulig å få åra tilbake i posisjon med den der posen på. Så da var forsøkene ferdig... Men det var lite trykk på åreposen de gangene jeg fikk det til, så bevegelsen er nok inne. Da er det bare selve føringa av åra som gjenstår. (Og selvsagt det å tørre å prøve helt alene.)

11 kommentarer:

 1. HA HA HA HA......æ svelg mobbinga. Æ tar den! Men æ blei litt sur da æ våkna og så været. Va kjempeskuffa over snøvær og sur vind når æ hadde venta nokka helt anna. I tillegg va det masse snø INNE i bilen, hadde to vinduer på gløtt, litt for mye på gløtt, og attpåtil mot snøværet.

  Vanligvis e æ ikke så pinglat. Æ like gjerne drittvær. Bare vent til æ komme mæ utpå i bølga. Bare så synd at det e så vanskelig å få folk med sæ ut her i Narvik. Trur æ heller gjør vesteråling av mæ. Trur det skal gå greit å bytte arbeidsplass, he he.

  Flotte bilda fra turen din!

  SvarSlett
 2. Ja, hadde vi vært to kunne vi dratt ut i bølgan på lørdagen. ;) Men æ måtte jo hold meg inni skjærgården aleina, stakkar, ha ha.

  Merkelig at Narvikfolket e så tungbedt. Så Jørn si melding i fbgruppa også, men lite respons på den også, tydeligvis. Tru ka som ska til?

  SvarSlett
 3. Du e flink til å dra på tur aleine du- sjøl om atte.....! Ønsker meg bare ny bil til å ha oppunder kajakken som er LAV nok til at jeg kan få opp/ned kajakken sjøl, så hadde jeg kanskje kommet meg utpå litt oftere. Tror kanskje at ny bil er litt sånn i grenselandet for hva man kan kalle padleutstyr?

  Og rulla har du nesten inne-kjør på- vi værste fall må du ut av kajakken og det har du jo øvd på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bil man kan ha kajakken på helt alene er et must. Var fri for kajakkbil en sommer, da ble det straks mindre padling også. Det er vel ikke padleutstyr, men en NØDVENDIGHET, rett og slett. Bytt bil, ikke så mye å lure på. (Jeg har bil nå, men bare én kajakk jeg får opp alene, uten å risikere ryggen.)

   Slett
 4. Flott tur sammen med deg i Straumsnes og omegn. Artige og fine turbilder.
  Jeg driver også på med bil og kajakk...
  Har gått over til vekttrening på Stamina Hot...
  Så om noen små måneder - skal jeg slippe å bytte bil!!

  SvarSlett
  Svar
  1. He he he, vekttrening ja. Jeg merker at det er lettere å løfte kajakken nå enn det var da jeg begynte å padle - men ryggen er ikke mer glad i at jeg løfter tungt, likevel. Treningssenter er vel også dyrt, men sikkert billigere enn ny bil. :)

   Slett
  2. Har tatt det skrittet ut og kjøpt padlebil.
   en Citroen xm stasjonsvogn.
   Laaangt tak og det viktigste:
   Etter en lang padletur er det bare å senke den i bakken, hydraulisk fjæring!!!
   Da blir det ikke så langt opp å løfte kajakken.
   Remi

   Slett
 5. Svar
  1. Det e en sånn der fancy buff. Den e så stor at den sklir helt ned hvis jeg ikke setter den fast på det der viset. Bedre med for mye enn for lite, fant jeg ut. Men noe upraktisk.

   Slett
 6. Rart, at man kan bli så utrolig glad av å se andre padle:-)

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)