Etiketter

En slags rulle

Basseng i dag igjen. Egentlig hadde jeg så vondt i det ene øyet at jeg tenkte å droppe å gå uti, i frykt for å få klor på det i tillegg. (Mistenker at jeg rett og slett ble solbrent på det i går? Er det mulig?) Men så var det nest siste gang nå for denne sesongen, og med tanke på hvor kaldt det er å trene i havet istedenfor så ombestemte jeg meg.

I hjemmelekse fra sist gang hadde jeg laaang liste. (Jeg lager meg jo en liste sjøl etter å ha sett video, og så får jeg telefon fra mentor i Harstad som kommer med ytterlig liste - enda lenger enn min.)

Blant annet følgende:
X Gjør med kroppen sånn som med de spiralene man sendte ned trapper før i tiden. De var veldig kule - men jeg kom ikke på den oppgaven før etter jeg kom hjem. (Vises godt på video.) Stryk.
X Hodet sist opp av vannet. Umulig oppgave - stryk. (Men i det minste, ikke alltid først.)
X Begynn å snu kajakken før jeg begynner å ta i med åra. Stryk. Det skal sies at jeg husket dette (men ikke det med trappespiralen, som var det som skulle snu den...), men det var da jeg ikke kom meg opp igjen... Det er noe som blir helt feil da. Må terpes neste helg. Som sagt - stryk.
X Ut i vannet på dypet, under kajakken, pust inn der - og så direkte entry, og rull opp. Utført. Dog ikke med stil - men utført.
X Prøv med vest. Utført.

Sånn er det med den saken.

Usensurert film.

11 kommentarer:

 1. det var en bra film. rulle på rulle på rulle

  gul inuk

  SvarSlett
 2. Det begynner å sitte!
  Inuk er svært vennlige kajakker å rulle i også.
  Teknikken kommer etterhvert, hovedpoenget er jo å komme seg opp igjen.
  Vel utført stil kommer etterhvert.
  Tryner man på havet, så er stilen det siste man tenker på. Man skal opppppp.
  Er nu artig med Go-Pro når den virker.

  Hilsen Hvit Inuk - Remi

  SvarSlett
 3. Neida, det begynner ikke å sitte i det hele tatt. Eneste grunn til at jeg kommer rundt er båten. Så hva da den dagen jeg trenger rulla og sitter i den andre båten? ;) (Eller at Inuken er lastet f.eks.) Nei det må bedre til.

  SvarSlett
 4. Ser sinnsykt artig ut. Æ har røska merkelappan av den nye badebuksa, i tilfelle........Er jo siste sjanse til helga, etter hva jeg har forstått.
  Har jo aldri prøvd rulle, bare halv rulle, dvs å velte og så komme sæ opp igjen sånn at hodet og "stumpen" bytta plass, på en måte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er det siste basengtrening denne sesongen førstkommende søndag. Etter det er det bare trening i havet - jeg grues litt. Der er det kaldt. (Ca. 3 grader i sundet her, skal man tro yr.no)

   Første halvdel av rulla må jo nesten til for å få til resten?

   Slett
 5. ......og så lure æ veldig på koffør du stikk hodet inn i cocpiten først. Ser veldig snodig ut.
  Æ har visst mer æ lære enn æ va klar over........

  SvarSlett
  Svar
  1. Det e rein vanntilvenningsøvelse. Stikke hodet opp der, og så puste i lufta som e inni kajakken. Mental trening i serien "gjøre rare ting under vann".

   Slett
  2. Kan muligens være tilfeller det kan være praktisk også, uten at jeg kommer på noe i farten...

   Slett
 6. Personlig synes jeg rentre og rulle er vanskeligere enn å rulle med spruttrekket PÅ! Alt må klaffe skal det gå. Jeg ville nok heller terpet på detaljene med spruttrekket, men det kan jo hende det er her vannskrekken kommer inn? På den annen side: rulle du med cockpiten full av vann, ja da ruller du nesten hva som helst!

  SvarSlett
  Svar
  1. Med Inuken merkes ikke så stor forskjell egentlig. Den er så snill og grei. :)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)