Etiketter

Kringelneset

I dag var det i hvert fall ikke tvil om jeg skulle på sjøen eller ikke. Det var helt blikkstille. Litt byger som gikk hit og dit, men det så spredt ut på værradaren. Her er det MS Vesterålen som kommer forbi i det jeg skal sette ut. Sporet som går ned til sjøen er Otus som har laget, jeg brukte det samme til kajakken.

Mot Sortland var det dramatiske scener, med mørke og lyse skyer, sol og byger i stadig veksling. Men jeg dro ikke den veien i dag heller. Sjøsiden av Sortland by står for meg som noe av det trasigste. Det er jo mest bare fyllinger og dritt.

A propos dritt, her er et flytende søppel jeg traff på min vei. Kunne vært kunst.

Hva skuer jeg? Ikke godt å si, jeg måtte fram med kikkerten mange ganger i dag. Den skal jeg begynne å ha fast med, den er kjekk å ha. Så to lom i dag, ei ørn som ellers ville bare vært en suspekt prikk, og identifisert sel og oter. Alt ved hjelp av kikkerten.

Her hardet vært sceneskifte siden forrige bybilde. En truende eling, som gjorde at jeg satte kursen videre innover mot Kvalsukan istedenfor bort til Fiskholmen som jeg egentlig hadde tenkt meg. Greit å ha land å manøvrere etter, hvis man plutselig befinner seg i tett snødrefs.

Det var mye som fløt i og på vannet i dag. Her ei fjær, det er veldig dekorativt på stille vann. Et par dråper på, som glinser i sola. Men veldig vanskelig å ta bilde av, for det var helt forskjellig fart på ei fjær og en kajakk, oppdaget jeg. I tillegg til fjær og søppel, var det mange kråkeboller som kom flytende. Ca. 2-5 cm i diameter, altså ganske små. Lurer litt på hvorfor det.

Det er veldig klart vann for tiden, man ser godt dypt ned i vannet. En annen ting jeg oppdaget med kråkebollene, var at på sandbunn så klumper de seg sammen på de større steinene som er. Hvorfor det, tro?

Tilføyelse, jeg sjekket med min faste ekspert på sånt, og hun sier følgende:
"D e førr at dem beite på alge som veks på stein, e for mye bevegelse og friskjon i sanda tel at alge kan vokse der." og "Vess du lure på nåkka innen biologi så kan det som regel førrklares me mat, sex eller begge dela". Det tror jeg på.

Det var i grunnen perfekt vær i dag. Det blir så mye fint i farger og lys og ikke måte på, når det er skiftende vær. Rått. Dette er et lite skjær rett utfor Kringelneset.

Kringelneset er det litt styr om for tiden, står en del i avisa og sånn. Grunneierne vil bygge boliger der, mens de som allerede har boliger der vil at det skal bli mer et slags tur-/friområde for byens befolkning. Sånn cirka, har ikke fulgt så nøye med. Det sto også at mange padler kajakk hit - har vel ikke sett så mange her jeg, men jeg er jo minst én som er her et par ganger for året. Dog med sjelden ilandstigning.

Ei fjær til, på speil av skyhimmel. :) Fjær på vannspeil er en favoritt, uten tvil. ;)

Videre bortover er det ikke så spennende egentlig, da kommer man forbi hus og vei og man hører trafikkstøy. Så jeg padlet ikke så langt før jeg snudde. Men det var nå noen snedige ting å se, for eksempel denne her. Godt reipet fast nede ved fjæra... men den så nå ikke ut til å være i stand til å dra så langt uansett...

I dette naustet er det antagelig enda bedre tørrfisk-tørk enn det er i mitt. :)

Og her, har de hengt opp alle kjettingene sine til tørk... ? Warum? Weiss nicht.

Kul stake, lys og mørke. Elingen der borte kom stadig nærmere. Den så stor og heftig ut. Best å vurdere retur over sundet før sikten ble vekk?

Det var et par seler utfor her, de fulgte meg ganske lenge. Det er litt morsomt med sånne følgere, som holder seg litt bak. Man føler seg litt paranoid, men så når man akkurat begynner å tro at man er helt sprø, så får man øye på hodet som stikker opp lenger bort, he he. Trivelig med selskap. Så en oter også, såvidt. Den er jo også nysgjerrig, men følger ikke etter på samme viset.

Heia Kjell!!! Velkommen tilbake!!! Godt å se deg!!! :D

"Jo takk, men det er nå litt kaldt på føttene. Vil gjerne ha vår snart. GNÆLLL!"

På tur over sundet kom elingen stadig nærmere. Den var mørk. Etterhvert dukket det opp en suspekt stripe i horisonten. Så svart ut. Det kunne nesten se ut som det var en sånn der tsunami på tur. Hm. Jeg padlet litt på, i tilfelle det skulle dukke opp en ubehagelig overraskelse her.

Goproen fotograferte meg akkurat i utkanten av elingen. Til venstre - ser ikke Maurnes pga. eling, til høyre ser vi fjellene. Snøfnugg i lufta. Vel, det svarte skumle streket viste seg å være rett og slett annen farge på overflata av sjøen. Krusninger. Faktisk ikke så mye som bølger en gang.

Men elingen så heftig nok ut, så jeg regnet med at den ikke ville gå over med det første, og gikk på land. GoProen gikk tom for batteri med det samme, så jeg regnet det som en bekreftelse på planen.

Vel... Da jeg var ferdigordnet i naustet og kom ut døra på andre siden, hadde hele elingen passert... Kunne ha padlet hvor lenge som helst, egentlig. Velvel. Man SKAL ha respekt for været. ;)

Dagens filmsnutt. Får ikke helt dreis på det der ennå. Mest for testing, men man ser nå litt av turen også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)