Etiketter

Påsketur og bading

I dag har det blåst og snødd og vært det kjipeste været hittil i påsken. Så jeg har mest bare sittet inne og planlagt en sommertur jeg vurderer å ta, og ellers vært sur på været. Men plutselig ble det så lyst i stua! Jeg kikket ut, og der var det blå himmel. Inn det andre vinduet kom det sol!!! Ikke et øyeblikk å miste. Sola hadde riktignok kommet seg bak en sky før jeg var utpå, men det var totalt uinteressant når jeg først hadde tatt solbrillene med. (Blir egentlig enda mer farger når man ser gjennom solbriller?)

Joda, det var fint. Masse flotte skyer, og sundet lå flatt. Nesten så man kunne undres om jeg bare hadde innbilt meg været tidligere på dagen.

Men det er ikke tvil om at det har snødd mye denne påsken. Snøen ligger tjukt. Jeg undret meg litt på hvordan jeg skulle få kajakken opp til naustet igjen, men... Den tid den sorg. Her fant jeg meg et grunt område hvor jeg kunne sjekke "formen" hva gjaldt støttetak og diverse. Tjæ, ikke topp stilkarakter akkurat.

Jeg har forskjellig slengende på dekk. GPS, Yt (mat og drikke samtidig, én ting å huske istedenfor to) og et par vanntette dingser. GoPro og ekstraåre.

Vel, etterhvert kom det et par snøfnugg så jeg vendte om. Jeg padlet nemlig ikke med buff på hodet fordi det er så kult, men fordi jeg ikke fant lua da jeg skulle ut. Og siden jeg trodde jeg skulle padle i sol, gadd jeg ikke lete så lenge, trodde jo det skulle være varmt. Det var det ikke, det kom is på kajakken. Fint men kaldt.

Etterhvert bytta jeg rett og slett til neoprenhetta. Den er fin og varm, men jeg blir sprø av at hørselen nesten forsvinner i den. Og så går den delvis foran munnen, jævla irriterende. Så den bruker jeg egentlig bare når jeg vet at jeg høyst sannsynlig ender opp i vannet, frivillig eller ufrivillig. Som dere kan se av masken jeg har tatt på her, var det frivillig denne gang.

Jeg måtte nemlig sjekke om jeg husker egenredning fremdeles, og hvordan det funker med denne kajakken. Det gikk, dog ikke imponerende fakter. Prøvde først med en sånn der cowboygreie hvor man starter bakerst på båten, men det tar jo år og dag å humpe seg framover, og så glemte jeg å holde trekket opp etter kort tid, selvfølgelig. Jaja, jeg ville ikke daua tvert om jeg tippet på flatt vann i hvert fall.

Etter en del testing av diverse greier, fant jeg ut at det var like greit å teste rulle i sjøvann. Det må jo til før eller senere.

Og jeg gjorde det fanden meg også! Uten et menneske i nærheten! Helt usannsynlig, godt jeg har bildebevis ellers ville jeg antagelig ikke trodd det selv.

Dessverre viser filmene (jada, jeg prøvde TO ganger) at jeg overhodet ikke gjør som jeg skal, men det er ærlig talt ikke nøye når man prøver i nærmest isvann.

Så, for de som liker mer bevegelse i bildene så har jeg laget en filmsnutt av denne særs korte turen, se over.

12 kommentarer:

 1. Fabelaktig scener når du snakker om hvor kaldt det er, helt herlig. Nok et flott inlegg og herlige bilder. Her sørpå har jeg fått padlet 134,1 km i påsken ;ø) Pussig nok så skal jeg ut i morgen også.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke om jeg har fått padlet 13,41 en gang, det har bare blåst og snødd her hele påsken. :( Jeg hadde alskens kule turplaner, men det gikk helt skeis med dette været. :( Godt dere andre har det bedre, så jeg får dratt på blogg-turer i hvert fall. :)

   Slett
 2. Haha morsom video, kaldt ja :)))))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var litt kjølig. :) Fikk fort varmen tilbake igjen da, det var nok ikke så veldig mange minusgrader i lufta.

   Slett
 3. Knallbra reportasje, bilder og filmsnutt.
  Synes du er tøff som driver og ruller i vinterkald sjø, og nå har jeg vel ingen unnskyldning lenger.....Inntil videre ser jeg på meg selv som ei pingle.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Ofoten-pingla! ;) Hi hi hi
   Nei det er ingen unnskyldning, hiv deg uti!

   Slett
 4. Tøft gjort! Vanlegvis avsluttar eg alle padleturane mine med rulletrening, men i dag feiga eg ut..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja tenk den dagen jeg gjør dette etter hver tur... Det tror jeg blir en stund til, gitt. :) Men man bør jo det. :)

   Slett
 5. Hurrrrrraaaaa! Rulling i grisekaldt vatn er ikke for amatører altså. Og da teller stil null!

  SvarSlett
 6. LOL....
  Knallbra avslutning på filmen he he he...

  Tøft at du trener i slike forhold :-)

  SvarSlett
 7. Føler meg ikke så veldig tøff akkurat, men det er godt å vite hvordan det er å havne uti.

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)