Etiketter

Med Pingla fra Ofoten til Verholmen

Ikke allverdens stasvær på lørdag, men på tide med en padletur. Uka har vært full av alskens greier, så nå måtte det bare bli en tur. Hvis dere aner noe bak meg i bildet...

Så er det Ofoten-pingla som omsider ble med på tur! :D Sist han kom var det store ord og mye snakk, men da det bar til stykket så feiga han ut og kjørte heim igjen, og jeg måtte padle alene. Spenningen var derfor stor denne gangen, da han hadde lovet å prøve seg på rulle i sjøen, for å få tilbake betegnelsen Villmarkens Sønn. Vel, han kom seg i hvert fall på sjøen som vi kan se.

Årsaken til dette langveisfarende besøket tross værmelding om gråvær, var dette her. Sikkerhetssamling i Vesterålen Padleklubb. Det kom flere langveisfarende, nesten like mange som fra vår egen klubb faktisk. Håper de følte det var verdt turen.

Fant forresten denne i fjæra før vi satte ut. Det er den mest intakte jeg har funnet noengang, en del av piggene satt fortsatt på. En sjømus. Eller ja, skallet av noe som har vært en sjømus, altså. Ganske fint, egentlig.

Denne her så veldig interessant ut på avstand, definitivt mindre interessant på nært hold... Men man må jo sjekke, det kan jo alltid være noe kult!

Stein-Evert (aka Pingla fra Ofoten, tidligere Villmarkens Sønn) hadde en kul stang å sette GoProen på, teleskopstang. Så veldig kjekk ut for filming under vann bl.a. Må vurdere å få meg en sånn etterhvert, kanskje.

Det var merkelige forhold denne dagen, har ikke opplevd sånt her i området før. Det må ha vært en sær vindretning, antagelig. I perioder lå i vi helt i stilla, mens det til tider var vind så sterk at den tok skikkelig tak sideveis, eller man måtte padle på for å holde fart hvis man hadde den imot. Noen steder tror jeg det var fallvind, rett og slett. Vel, her tar vi en snacke- og fb-pause før vi skal padle fra Verholmen og inn til land igjen med vinden rett imot. Det var nok lurt, for den var sterkere enn forventet!

Da vi var straks over oppdaget jeg noe rart foran oss. Kunne ikke sette fingeren på hva det var, det lå to måker der og så en rar ting. Et øyeblikk trodde jeg at det måtte være stjerten på en tredje måke jeg så. Men nei - det var nok en alkekonge!!! Det er tøft, det har jeg aldri sett før. Det er visst ikke så uvanlig at disse kommer ut av kurs og havner medtatt på land og så dauer de, men denne her var kvikk og rask. En snartur oppe, før den dykket ned igjen på jakt etter uvisst hva. Dette var stas! (Ses i filmsnutten som peking og "ka e det slags fuggel!")

Vel over og ved land må Facebook sjekkes for respons på bildet... Joda, det var allerede kommet flere klikk på liker, og kommentar om at man var misunnelig på kameraene på dekk! Skjønner ikke hvordan jeg klarer meg med min særdeles lite smarte turtelefon... (Som jeg ikke trenger å lade mer enn en par ganger i måneden...)

Pingle i kjent positur. Her var det et motiv. Det kommer nok mer bilder og film i bloggen hans etterhvert, så vi får se hva dette ble slags bilde til slutt. :) Forhåpentligvis.

- En liten tur til Sjøhussenteret for å få litt mer bølger, ikke bare vind. Litt mer ble det, men ikke voldsomt. Surfing i minien uten skeget nede var ikke morsomt. Den går jo alle andre veier enn framover. Da jeg tok skeget litt ned ble det straks bedre da. Jeg bare innbilte meg å ha lest at man ikke burde ha det nede på surf. Vel, de om det.

Her er forresten en liten filmsnutt fra turen. Litt grått og kaldt i dag, så fjernkontrollen var ikke veldig medgjørlig, og da ble det ikke allverdens kul filming heller.

Så måtte pingla til pers, og han prøvde som tidligere annonsert på å rulle. Villmarkens Sønn har gjenoppstått. Jeg tok en rulle selv, men da var kameraet dessverre fritt for batteri. Stein-Evert prøvde å filme under vann, men det var såpass dårlig sikt at det ikke ble noe særlig. Men - jeg har gjort det - igjen. Nå skal jeg snart prøve om det går på andre siden også.

Så trenet vi begge på litt egenredninger, cowboy og sånt der. Filmsnutten min er ikke redigert, for det var jo akkurat sånn det var. Det gikk ikke som smurt - og nettopp derfor er det jo vi øver på det. Så går det mer som smurt etterhvert. Ikke rare bølgene som skal til før det blir en større utfordring å komme seg nedi. :) Det er også svært nyttig å kjenne hvor kaldt det er i vannet og hvilken effekt det har.

Sjekk også Stein-Evert sin blogg. Egenredning HER og rulleforsøk HER, for en god latter. :)

9 kommentarer:

 1. Oi oi. Du skriver så bra og så levende at det er en fryd. Og filmen, æ og egenredning uten årepose, og at æ skal stige ombord som en cowboy på påyde med cocpiten, herregud kor æ har flirt. Både til ditt opptak og mitt eget. Oi oi det var moro. Det var verdt å bli hvit på fingran. :)

  SvarSlett
 2. Den siste der va ekstra fin, baklengs og i saktefilm. Veldig bra utført!

  SvarSlett
 3. Dokker hadde i alle fall artig!!!
  Bra å se at det blir øvd på.
  Og Marian - en av rullene dine vistes på Stein-Evert sin video(ved tid 5.40)

  Kanskje det blir rulle på meg på onsdags - "Racet" rundt Børøya.
  Jeg sa kanskje!!!!
  :)

  Hilsen Remi

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, trur ikke det e rulla mi som kom med på filmen der, det e et mislykket egenredningsforsøk. :) Men vi kan jo la folk tru det, forsåvidt, høres jo bedre ut for min del. ;)

   Du skal forøvrig ikke rundt Børøya på onsdag, du skal alternativ rute. Klekk ut en plan!

   Slett
 4. De som ikke prøver........alle de som ikke prøver rulle, ihvertfall den første halvdelen, den lette delen, er for "pingle" å regne.
  Hilsen Villmarkens Sønn.

  SvarSlett
 5. De som ikke prøver........alle de som ikke prøver rulle, ihvertfall den første halvdelen, den lette delen, er for "pingle" å regne.
  Hilsen Villmarkens Sønn.

  SvarSlett
 6. Artig ikke bare for dere!
  Flott reportasje!

  SvarSlett
 7. Kirsti, du må sjekke Stein-Evert sin blogg også. :) Der ligger enda mer morsomt. :)

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)