Etiketter

Ski- og pølsegrillings-tur

I dag var det stasvær! Jeg fikk det for meg at den ene gangen jeg har gått på ski i vinter var før nyttår - altså hadde jeg ikke gått på ski i år. Så da var det på tide å få gjort det mens det ennå går an. Det er jo ikke normalt at det skal ligge en masse snø her nå. Noe, ja, men ikke sånn her mye.

En tur fra Godfjordbotn oppover imot Ingemannhytta virket smart når jeg var usikker på formen (på flere vis). Person med grillpølser og pulk full av ved ble hyret inn (kalde pølser på fjorårsbål med våt ved fortsatt friskt i minnet), og så bar det av gårde. Her var det så mange som hadde gått før oss at det var flere spor oppover. Kjekt for bildetaking, ta kunne man ta litt sånn her skrått fra siden, ikke bare bakom ei skiræv eller rett imot trynet på noen.

Det slo meg et øyeblikk da jeg så utover her at det hadde nå vært fint i kajakk på havet i dag, men det var det jo i skiløypa også, så da så.

Vi fortsatte oppover. Pulken i eget pulkespor. Planen var bare å gå så langt formen min tilsa det, og så stoppe, tenne bål og grille. Jeg hadde forresten juicet appelsiner, en hel liter silkejuice (juicen blir silkemyk i sånn maskin) hadde jeg med. God bensin når man skulle bortover her.

Pkt 1 på lista da vi kom fram, var å bytte fra skisko til lugger. Man tråkker riktignok dypere ned i snøen med dem, men de er jo sååå mye mer behagelig å ha på. Og så blir man så lett på foten!

I mellomtiden dreiv noen og spadde bål- og sittegrop. Det var masse snø her midt på sletta. Hvorfor midt på sletta? Det var like fint der som et annet sted... Og det var jo fullstendig vindstille, så ikke nødvendig med noe legreier heller. Det er forøvrig ingen gnom som står der, så langt ned kom altså bålet. Minst, husker ikke om han var ferdigspadd her. (Det er nok noe med, også, at når man har med spade så må den jo brukes, he he.)

Pølsegrilling. Bålet ser kanskje litt ut som et mikrobål - men det er heller ei giga-bålgrop det er snakk om.

På tur ned så vi veldig godt området oppi fjellet hvor det hadde gått et skred. Ikke så dypt, da, men. Det har rast litt her og der.

Turen nedover gikk mye fortere. Artig når man tar av fellene, så bare suser man av gårde. Ja, helt til det heller litt oppover da, det går litt mer trått uten, men dog.

Dette ble ikke så kult bilde som jeg tenkte at det skulle bli. Var veldig kule blåfarger, med de skyene borti der. Jaja. Et bilde ble det, i hvert fall.

2 kommentarer:

  1. Beautiful :-)

    Warm greetings from the Netherlands,
    DzjieDzjee

    SvarSlett
  2. Thank you! :) Great to have visitors from the Netherlands. :)

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)