Etiketter

1. mai bølgekosepadling i Sandvika

Det lød beskjed om vind fra vestsørvest natt til 1. mai, og utmerkede forhold i Sandvika. Om jeg ville være med. Om? Oh yes. Jeg var klar.

Første overraskelsen var at det sto i fullt flor imellom steinene der ute. :) Det er noen tøffe blomster dette her. Rødsildre? Vel, det var ikke noe bølger å snakke om innover stranda akkurat, men det er jo skjær og storhav rett ut, så padler man langt nok får man alltids bølger uansett. Og retningen var jo riktig, på det som var.

Andre overraskelsen (eller - egentlig nokså standard på sånne plasser) var en bølge rett i fleisen når jeg skulle ut fra stranda. Det tar sin tid å lære å beregne akkurat det der - eller, jeg er ganske god på å beregne hvordan jeg skal treffe dem - litt dårligere på å beregne hvordan å unngå dem. ;) Den traff Goproen såpass at den kom helt ut av stilling. Bare splæsj i fleisen, men litt trøkk for et lite kamera tydeligvis. Det kan være trøkk i vann.

Jeg kjente nokså snart at jeg ikke var helt i slag denne dagen. Det var bare å ta på seg den magiske hetta, som gjør det litt mindre skummelt. (Da hører jeg mindre av bølgebruset mot land og sånt.)

Skum er tøft! Nesten som skumbad i badekar. :D Da passet det jo bra med en gakkgakkbåt. (Det kan dere se senere på filmen - selv om jeg har senkekjølen noe nede for å holde retningen, så vingler jeg som en badeand. Egentlig litt komisk. Ikke rart den føles helt annerledes enn Inuken.

Det skummet måtte jo komme ifra en plass, og utover den veien skulle vi selvsagt. Litt bølger måtte vi jo ha. Det var bare det at jeg var fullt klar over at det var en hel masse skjær der ute. Og plutselig stakk Bent av gårde utover i en faderlig fart, uten å se seg tilbake. Mhm. Da skjer det én ting - jeg går til streik.

- De herre satans sprettbølgan, det e jo greit nok, men så plUTTselig så kommer det sånne store jævla som en vegg imot rett opp!
- Ha ha ha, ha ha ha, ha ha ha. :) *Bentglise*

- Grrr, hut dæ vekk, æ ska padle sjøl. (Ok, det va ikkje heeeilt det æ sa, men det va ganske cirka det æ tenkte...)

De tøffe padler i oppoverbølgebakker, mens andre padler i nedoverbakke...

Det er en kjent sak at jeg ikke helt har skjønt cluet med steiner og brott. Så i dag skulle jeg liksom være litt "åpen for nye ting" og se om det kan være noe interessante greier likevel. Så kom det et par store over, og jeg tenkte som så (talte feil) at nå var det fred og ingen fare og padlet bort til Bent som lå borti. Ja det var jo forsåvidt ingen fare der viste det seg, men akkurat i dette øyeblikket går det bare opp for meg at:
- Oy.
- Oy, nu kjæm den en gang tell! 
- Oy-oyOY!!!
Og konstaterte så at:
- Den va størst!!!

Jepp, og kamera var på.

Så skjedde egentlig ikke mer action før på tur inn på stranda, for denne båten surfer knapt i gode forhold. Men så mente Bent at her var det fine forhold for å øve på å ligge sidelengs og måkke på med støttetak inn i bølgen. Joda, god idé.

Det over er altså et etter-bilde. For også her ble det litt feilberegning. Jeg hadde akkurat bestemt meg for å gjøre det, og seg sakte innover. Da selvfølgelig, når jeg tror at jeg ligger enda akkurat utenfor så ser jeg at det begynner å bygge seg opp bra gooodt utfor meg, og jeg skjønner at den her var en del mer enn jeg hadde egentlig tenkt å ta i på - men da lå jeg jo på innsiden av den og det var ingen vei tilPANG der var den.

Neida, jeg feiga ikke ut. Jeg måkka inn i bølgen, men det var jo bare en masse hvitt vann og jeg så ingenting og etterhvert lurte jeg på hvilken vei jeg egentlig var etterhvert... Men det gikk forbausende bra veldig lenge. Jeg hadde bare ikke tenkt på hvordan det hele skulle avsluttes.

Så det var den turen. Sånn var det. Det skal bli flere sånne, jeg har padlet ALT for lite i bølger. Det er jo det som er gøy, så jeg må få inn i margen igjen at jeg faktisk kan det. Men det kan jeg jo. Var ikke i nærheten av å ikke takle forholdene uti rotesjøen der denne gangen, praktisk sett. Men stole på det når den andre ser ut til å forsvinne til havs? Niks. Det må inn i margen.


En film fra turen, tok med litt "naturfilming" også for det er veldig fint her, egentlig. Og så er der en "oyoyoy" og sånt, også. ;)

10 kommentarer:

 1. Herlig. Gøy med lek når man er flere.
  Nå venter jeg bare på filmen!!!!!

  SvarSlett
 2. Ser fantastisk artig ut. Glis godt til filmen. Æ bor nok på feil plass. ........

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har vi vel allerede slått fast at du gjør. :)

   Slett
 3. Ja sant bølger er skøy? Og skummelt? Juhuuuu! Eller- å f.....? Klarer ikke helt å bestemme meg ennå. Hm. Tror jeg må øve på bølgepadling i år ja. PS! Er det ikke irriterende at bølgene krymper på film????

  SvarSlett
  Svar
  1. Bølger er skøyere enn skumle. Men jeg har jo ikke lært å vippe meg opp igjen sånn som disse rullefolkene har, så når folk stikker av så begynner jeg nokså kjapt å lure på om de rekker å komme og berge meg før jeg er knust i steinene innafor, hvis jeg går rundt... Hvor sannsynlig det er at jeg gjør det blir dessverre underordnet. :( For jeg gjør jo ikke det, i hvert fall ikke i den der båten.

   Slett
 4. Herlig, god "plakat" eller hva det nå heter på slutten av filmen.

  SvarSlett
 5. Enig med Rolf mht til avslutninga. Måtte se ekstra godt etter da æ så den, knallbra utført!!

  SvarSlett
 6. Flotte bilder og morsom tekst! Forresten, er det dette som kalles skrekkblandet fryd?

  SvarSlett
 7. Høres ut som du har det veldig godt, Mariann!

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)