Etiketter

Prøvetur til Tromsø

Lørdag var det tur innom Alfa Fritid i Tromsø for å prøve kajakk. På papiret er Skim Differ alt jeg er ute etter - men man vet jo aldri. Jeg trodde jo Arrow Nuka ville være perfekt til jeg satte meg oppi den - og den nesten virket som en minikajakk. Vel, denne er litt lenger, og i mellomtiden har jeg innsett at jeg bare må venne meg til å sitte "fast" i en kajakk hvis jeg skal ha kontroll. ;) Det gikk jo helt greit med Nordkappen jeg lånte på kurs i høst, så det skulle være mulig.

Ingen problem å legge seg bakover. Dessverre kjente jeg med en gang jeg satte meg nedi, at dette liker ikke kroppen. På kort tid var det skikkelig ubehagelig mellom midjen og knærne. Jeg ble sittende i en rar mellomposisjon som ikke var god.

Ser ikke sååå stor ut til meg denne vel?
Derfor ble det bare en helt kort prøverunde. Det er forsåvidt ikke noe stort poeng å prøve en kajakk på flatt vann, det er jo hvordan den beveger seg i sjø som er interessant. Farten får jeg forsåvidt testet, men. Jeg vet jo at den ikke er mer ustabil enn Inuken, neppe verre å kante heller, så da...

Den ser slett ikke stygg ut heller, altså. (Nå ville ikke jeg hatt gul da, men til å være gul var den kul.) Kom raskt på land, men ga meg ikke helt. Prøvde den utgaven som har mer volum, den var grei å sitte i. Men jeg vil jo ikke ha mer vindfang, var ikke innstilt på den største. (Det gir jo minimalt med ekstra pakkplass uansett.) Stakkars Alf som må være servicen selv pakket ut en helt ny en, årets modell, sikkert i håp om å få meg ut av butikken omsider. :) Den var også bedre - setet sto plassert litt annerledes. Så vi justerte i denne, fotstøttene annerledes - da virket det ok.

Jeg vet ikke hvor mye klokere jeg ble av denne prøvingen, men det er nå greit å ha sittet i den. Tror nok ikke jeg ordner meg en sånn uten å ha prøvd i bølger og fått kjent skikkelig på den uansett.

Ellers vil jeg bare ha nevnt at servicen i denne butikken er like god som de er kjent for. Det er ikke oppskrytt i det hele tatt. Da jeg kjøpte dekksbagen min, sendte jeg først en epost med et par spørsmål, ca. et minutt etterpå ringte telefonen. "Det er vel fra butikken, he he" fleipet jeg - men jammen var det det. Bare for å ta et eksempel. Nå var det nå her de hadde den kajakken jeg ville prøve - men en annen grunn til at jeg kjørte hit, er jo at det er slike steder man vil handle. En annen butikk som nå, over et halvt år etter, enda ikke har betalt meg tilbake de siste hundrelappene de trakk meg for et kurs som ble avlyst, blir jeg neppe å kjøpe ny kajakk hos, for å si det sånn. Sånne plasser handler man bare småtteri.

Mens vi sto der i butikken og kikket på alt mulig (de hadde jo ALT mulig der), kom det plutselig en kjenning fra ASKR inn døra. Hæh, liksom. Jo, det var Olav (sist møtt da han tok teknikkurs i Harstad i høst) som skulle hente sin flunke nye kajakk. :) Her pakkes det ut! :)

Første sitt i nybåten! Den gjør seg nok godt når han kommer til ASKR i juli. Jeg likte den, fin fasong. Alt for stor for meg helt sikkert, men fin båt. :)

2 kommentarer:

  1. Det skal ikke være lett å finne den perfekte kajakk.
    Det må mye leiting til.

    Remi

    SvarSlett
  2. Leiter og leiter og leiter. Hvis ingen kommer med et supertips jeg ikke har sett skikkelig på ennå, så blir det enten denne eller Nordkapp (sikkert LV). Det er vel kun de to som vurderes seriøst nå. Arrow har også kommet med en ny utgave av Play, en sånn lavvolum, den kan også være aktuell hvis jeg bare får prøvd den.

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)