Etiketter

Vesterålsmat på tur, og Skjervøyan


"Vesterålsmat på tur" het et samarbeidsprosjekt mellom padleklubben, hagelaget, fugleforeninga og turlaget i Vesterålen. Del 1 var kurs for voksne fra alle foreningene, og sist søndag var det tid for del 2. Da skulle de samme voksne lære seks enkle turretter videre til barn og unge på Årnesan. Været var ikke helt strålende akkurat, men det var faktisk opphold under hele arrangementet. Padleklubben tok selvsagt sjøveien dit.

Folk hadde allerede begynt å strømme til uværshula på Årnesan da vi kom padlende rundt neset. Det kom faktisk rundt 70 stykker!!! Det tror jeg ikke mange hadde forestilt seg.

Stranda på Årnesan er helt fin å gå i land på, og den har god plass til kajakker. Fire stk var vi som padlet ilag over Vikbukta.

Masse folk som ville prøve rettene våre. De fleste var diverse ting pakket i folie, og varmet på bålet. Alt sammen var faktisk godt! Noe måtte vi imidlertid dele i ganske små smakporsjoner, siden det kom så masse folk. :) Vi hadde ikke kjøpt inn til riktig så mange - men tror de fleste fikk smake på flere ting.

Inuken ruller - men det er ikke med meg nedi. Jeg lånte den ut til Remi, sånn at han fikk en skikkelig kajakk når han skulle ha oppvisning utenfor. (Eh, ja, for jeg tok en N.J. og glemte tørrdrakten... Så jeg padlet i lånt neoprenbukse og padlejakke, og da fristet det lite å drive med vannaktiviteter.)

Folk på land virket nokså imponert over det Remi viste fram - litt rulling, sculling og balansetrening. Fin underholdning. :)

Hver rett hadde sin "stasjon". Her er den jeg hjalp til på. Spesialsmør, laks, rød og grønn paprika, rømme og maldonsalt. I folie - grill. Enkelt - godt.

Folk synes åpenbart at kajakk er spennende, det var mange som var interessert i å slå av en liten padleprat. Enten padlet de selv, eller de lurte på å gjøre det, eller de kjente noen som, osv. Artig. Her kommer en etternøler, så var vi plutselig hele fem padlere på arrangementet.

Og det var veldig fint! For da kunne de tre som var "forsynt" med tre kilometer padling (inkludert returen) dra tilbake til Vik, og så kunne jeg og Jan Ivar padle runden rundt Skjervøyan, slik planen opprinnelig var. Vi til og med padlet i åttetall, for å få med oss mest mulig "strandlinje" på øyene. Her er vi på yttersida, masse fin stein.

Vi gikk i land på stranda på Storskjervøya, der var det masse gærne terner. Men de er jo alltid gærne så det la vi ikke så mye i, egentlig. Disse to var litt opptatt av å stupe på Jan Ivar.

... Mens andre var mer opptatt av å skite på Inuken!!! Drittgærn fugl!!!

Vel, da Jan Ivar fortalte at han hadde sett de gærne fuglene en gang ha reir rett på grusen et sted, ble det jo litt mer logisk at de var så rabiate. De hekket faktisk på stranda der, rett oppafor der vi gikk i land. Sprø fugler. Vel, etter jeg hadde tatt bilde av disse kule blomstene (som ligner på vassarve men er mer "solide") hoppet vi i kajakkene igjen og padlet tilbake så de kunne få hekke i fred.

Grått vær denne dagen - men skikkelig, skikkelig godt med sjøluft og det å være ute. Vi var enige om at det var synd at vi ikke hadde middag med oss, for det var veldig fristende å padle mye lenger. Men mat må man ha, så da var det bare å padle heim til middag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)