Etiketter

Hjemmefra over sundet

"Æ padle, uansett vær, ut herifra i halvsjusjutida. Det e bare å henge seg på den som vil. Drar neppe langt, skal prøve noe rullestøttetaksgreier også. En liten ettermiddagstur. Pr. nu e sundet bra stille og fint, håpa det fyre opp meir action i løpet av de neste par timan." lød meldinga. Fra meg. Nå måtte jeg bare padle! Det ble bare én som hang seg på med så kort varsel, men da var vi nå i hvert fall to og jeg padlet ikke alene som er så fryktelig farlig at man gjør. ;)

Påhengeren var heldig og vant seg et fungerende vanngevær i fjæra. Finders keepers! :D

Denne her holdt til i fjæra ved naustet. Dårlig bilde men den må med siden den er så kul. En steinvender, jeg mistenker at den hekker i området siden den ikke flytta nevneverdig på seg selv om vi holdt på rundt der en stund. Ganske kul fugl!

Inuken er skadet for tiden, så det ble minien for min del på denne turen. Litt vind, mindre bølger. Så vi dro over sundet for jeg hadde tenkt å øve litt på rulling, støttetak og sånt og der er det et fint sted for sånt.

Han her hadde også latt Inuken bli hjemme, i tilfelle det kom til å blåse opp. High hopes...

Saltdalingen var heime, den lå der alene og kjedet seg. Det var forresten mye lundefugl bortover her, padlet fra tvers over sundet bort til Sortlandbrua. Kan ikke huske å ha møtt lundefugl på sundet før i det hele tatt, men nå var det faktisk ganske mange. Kanskje det har sammenheng med noe fisk her? Har jo sett mye måke også, så noe er det vel som suser rundt her. (Jeg glemte selvsagt fiskeutstyret, så jeg fant ikke ut hva.)

Disse trekantskiltene har kanskje fortalt folk noe før i tiden men... Det sto ikke så mye på dem lenger. Kanskje det hadde noe med de strengene å gjøre, hvem vet...

Hvor mange ender ser du her? ;) Ungene var da blitt bra store allerede. Straks de kom på land ble de nærmest usynlige.

Det var synnavind, og jo lenger sydover vi kom, jo mer bølger ble det. Ja ikke akkurat her da, men.

Vi fulgte land helt til brua, så padlet vi bort og gjennom midten. Der var det ganske kult, for straumen gikk tydeligvis andre veien, det ble kule sprettbølger. Og en og annen suser riktig vei, som man kunne få litt fart på.

Men straks vi var på andre siden av brua, avtok det igjen. Etterhvert kom imidlertid redningsskøyta og laget kule bølger. Ja ikke så mye som den kunne ha gjort da, den så oss visst og slakket opp da den var "på høyde" med oss. Men så gæsset den, og da ble det litt bevegelse om ikke annet. :) Men jeg hadde trodd at den laget mer fres, egentlig.

Dette bildet skulle illustrere hvor mye ryddigere det er når bøndene har samlet høyballene ihop istedenfor å ha sånne egg slengende rundt om, men det ble visst mer "Padler i gult midt i landskap" av det.

Etter turen testet jeg drakten litt, og kikket med dykkermaska under vann. Det var imidlertid litt grumsete, så det gadd jeg ikke holde på med så veldig lenge.

Så en liten filmsnutt fra turen For de som vil. Antagelig også i stor oppløsning.

2 kommentarer:

Kommentar - ja takk! :)