Etiketter

Lille Urtinden

Siden setet på Inuken er ødelagt og den andre kajakken har ligget oppe ved huset har det ikke blitt noe padling i det siste. Før helga fikk jeg ljået vei til naustet, men det har vært en del vind. Lørdag forbannet jeg meg på at søndag skulle jeg padle uansett vær - og ble selvsagt takket for det med enda verre vær søndag morgen. Så da jeg fikk besøk som lurte på om vi skulle ta en tur i marka, takket jeg klokelig ja til det. 


Målet ble Urtinden, den er nokså lettgått. Siden jeg stort sett har sittet på rumpa de to siste årene (sofa, jobbstol eller kajakk) var gåimarkaformen ganske dårlig, så det måtte passe med denne. Først et stykke på skogsvei, deretter grei sti hele veien. Ikke minst - høvelig inni skog, så vind og regngufs ikke fikk sånn tak.

En eller annen form for vintergrønn tror jeg dette er.

Steinskvett som helt tydelig hadde reir eller unger ett sted langs stien. Egentlig ganske søt fugl selv om den var håpløs å få fotografert skikkelig.

Ganske kult lys mot Sortland og hjemme. (Hjemme blir til høyre i bildet, på andre siden. Neset som stikker ut er Kringelnesetet som jeg kommer til når jeg krysser sundet nokså rett over hjemmefra.)

Ser litt UFO-aktig ut, denne.

På litt lenger hold blir det en alminnelig sopp. Men kul var den med fukt på.

Her ser vi kringelneset med Sortlandbyen bak, litt mer tydelig. Sett nesten fra Lille Urtinden. For turen stoppet der.

Rettere sagt her. For det holdt, i den elendige traskeformen jeg er i. Dessuten var vi da kommet over skogen, og nedturen med vind og regn i fleisen ville blitt nokså utrivelig. Kanskje hovedtinden neste gang.

2 kommentarer:

  1. Å nei og nei, ser ut som du frys på fingran. :)

    Herlig å tilbringe tid i kajakk, men like herlig å gå i skog og fjell. Nu har æ ikke brukt fjellskoan siden den natta æ gikk Dronningruta, så nu har æ tursug i kroppen.

    SvarSlett
  2. Det ble litt kaldt å sitte i ro, ja. :) Ellers en fin tur med mye artig smått å se underveis. Både fugler og planter jeg ikke hadde sett på nært hold før. :)

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)