Etiketter

Padleferie i Sverige

Det var så drittvær og meldte mer drittvær da jeg tok ferie, at jeg inviterte med en padlekompis og dro til Sverige. I Luleå hadde jeg hørt det var finvær, så dit dro vi. Vi stoppet på turen nedover for at det ikke skulle bli så mye kjøring i ett, og overnattet et stykke forbi Gällivarre. Midt på natten våknet jeg av en rar lyd og hørte fuglene holdt varsel-holoi. I det samme kom jeg på at i Sverige har de bjørn!!!

- Men jeg så ikke noe til bjørn eller noe som helst, så vi ble ikke spist. (Bare nesten, altså.)

I Luleå var også Monica og Trond fra padleklubben hjemme på campingen, og det var jo hyggelig selv om de ikke hadde kajakkene sine med. I Sverige har de forresten store trær, sånn at jeg fikk brukt hengekøya! Det var jo verdt turen, bare dét. Lå i den da jeg hørte "bjørn" også, så det var sikkert bare jeg som ikke så den gjennom myggnettingen. Det var forresten så mye mygg som jeg aldri har hørt surre samtidig før! Monstermygg!


Jeg hadde prøvd å bli medlem av noe fb-gruppe for Luleå-padlere for å få noen tips om padling der, men ble ikke godkjent medlem i gruppa før jeg var hjemme igjen. De er sikkert ikke så begeistret for nordbaggar som kommer og padler på deres område, forstår dem forsåvidt. Vi har jo kulest kajakker.

MEN som vi kan se fant vi padling! Nærmere bestemt Svensk Mesterskap! Ikke verst! Her tror jeg han derre som Sverige hadde med i OL (i Sverige sikkert kalt OS, de vet jo ikke bedre) i London padler og muligens vant? I hvert fall samme etternavn hadde han.

Tror faktisk dette er den første firer-kajakken jeg har sett live. Det så bare helt psykedelisk ut der de kom padlende i denne lange, smale saken. Men kajakken er jo som kjent like bred som åra er lang, så det gikk nå bra med dem.

Hengekøya var også utmerket å slappe av i om ettermiddagen, med snacktomater, Fjell og vidde, og diverse turistbrosjyrer.

Dagen etter dro vi innom Svensk mesterskap igjen, dette er herrer på 1000 meter. Det syntes de var liksom den klassiske, kuleste distansen. Og det er vi vel enig i, har ikke vi regjerende olympiske mester på den, mon tro? :D Hi hi hi.

Dette var en duganes kajakkbil!

Etterhvert innså vi at når vi stadig utsatte padleturen i Luleå, så betydde det kanskje at vi egentlig ikke syntes det var noe fristende. Og når det attpåtil begynte å melde regn, så kunne vi like gjerne dra hjemover igjen, dit det meldte bedre. Som tenkt så gjort - men vi hadde sett en fancy annonse for en padlebutikk i flere blader, og tenkte at vi skulle dra innom og svi av noen penger der. - Men dette var det som møtte oss, et lite naust med hengelås på døra... Jaja.

Vi satte kurs mot Norge igjen. Men underveis fikk vi melding fra Villmarkens (påståtte) Sønn - han var på vei i motsatt retning. Om vi ville være med oppover Vistaselva. Ja - så klart. Vi møttes i Kiruna, der bilen fikk havari. Tom for sånn oljegreier på styringa. Wæææ. (Pinade bra vi ikke kjørte på min bil, he he.)

Bergingsbil kom, og det viste seg å bare være ett eller annet som var litt ute av lage, han tightet det til og vips - on our way!!! Til Nikkaluokta! Og Vistasjokka! (Jokking er elvegreier på svensk, det er ikke jeg som blogger svineri altså, tro ikke dét!)


Det kommer eget innlegg om elvepadleturen. Men her er en liten såkalt teaser. Ble ganske fornøyd med den, faktisk.

10 kommentarer:

 1. Gleder meg til fortsettelsen, dette så jo bra ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fortsettelsen av filmen ligger klar for opplasting egentlig, men teaseren ble så bra at jeg har fått litt prestasjonsangst... Langfilmen står slett ikke i stil. :S

   Slett
 2. Venter i spenneing på langfilmen.

  kh

  SvarSlett
  Svar
  1. Den trenger altså litt mer jobbing... Ganske mye, egentlig.

   Slett
 3. Svar
  1. Takk for det, i hvert fall denne gangen var det jo faktisk meningen. :)

   Slett
 4. Du har ei stiganes stjerne som filmskaper! Sku ønske du kunne legge inn litt splatting og psykedelisk nevropadling også...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Det va ikke så mye sånt som ble festa på film nei. Hadde det det så...

   Slett
 5. Fin padle-tur reportasje.....

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)