Etiketter

Bursdagsferiepadling dag 4 - Sotra (Tjørnøy)

Dag 1 ligger HER
Dag 2 ligger HER
Dag 3 ligger HER
 
Det var etterhvert klart for siste padletur på bergensbesøket. Cirka sånn her glad blir visst en bergenser for å endelig straks være kvitt meg. Har brukt dramatisk-effekten kamera har på dette, den er så kul! (Effekten, altså.)

Sol og fint vær, og forhåpentligvis bittelitt vind lenger ut. Ja, den plastposen på luka foran ser HELT idiotisk ut, omtrent like idiotisk som det er å glemme lukene når man henter kajakk. Vel, man skal være forsiktig med å kritisere skikker og sånt i andre kulturer, så jeg har bare notert at det er visst sånn de gjør det i Bergen. ;)

Det var fint vær, vi padlet utover. Litt sidevind her og der, fine greier. Det skal mer til for å påvirke Nordkappen enn minien min, i hvert fall. Bra. Så langt ALT vel med den Nordkappen.

Den lillefingeren som stikker ut der er bare übersøt da. Sånn gjør de dét i Bergen. Jeg er ikke fin nok på det til å få det til, antagelig. (Har selvsagt prøvd, men det falt ikke like naturlig for meg.)

Siden det var siste dag hadde vi bare tid til en kort tur, så det ble raskt tid for spisepause. Der i området har de ikke strender strødd rundt i hver vik, så det var like greit å gå i land på nærmeste svaberg. Helt greit for meg å slippe den sanden, egentlig.

Foto: Hallvard
Oppi her oppi hadde vi pausen. Her var det mer mose(lav)grodd stein.

Foto: Hallvard
Slimete grønne greier lenger ned mot havet. Jojo, visst kan det være dekorativt fra rette vinkelen.

Goproen min lekte paparazzi mens vi hadde pause. Full kontroll.

Denne stakkaren bodde nedi en dam med sånn grønne greier oppi. Jeg håper ikke, men mistenker/tror, at det var samme dammen som en bergenser sto og pisset i en stund før. Stakkars krabbe, har min fulle medfølelse.

Vel, vi skulle ut og se på bølgene. Ja for det var jo faktisk litt bølger, omsider. Mer enn skvalpet jeg fikk servert dagen før. Utover her ble det mer og mer, og en og annen sånn "brølebølge". Jeg var ikke i humør, så vi padlet att og fram her noen ganger før jeg i det hele tatt kom på å få slått på kamera. (Hadde selvsagt glemt fjernkontrollen.

Foto: Hallvards GoPro
Att og fram, ja for siden jeg ikke var i humør var jeg slapp og ikke interessert i så masse bølger. Men jeg vet jo at det er gøy så jeg ville liksom ikke inn igjen heller... Ett eller annet sted her ute var det jeg fikk trøbbel også, med å holde den kursen jeg hadde tenkt. Hm. Var det kanskje da jeg ble sur... Eller så ble det bare enda litt verre av det. ;)

Ble litt bekymret i forhold til senkekjølkajakk på grunn av det, men har kommet til at det skal gå greit å takle når jeg bare er forberedt på det. Bare ikke den kajakken jeg skal ha er mye verre, så. Direkte mye vind var det ikke, men tror det skal gå greit uansett.

Foto: Hallvards GoPro
Så - hvordan ser dette ut? da Riktig eller feil med denne damen oppi Nordkappen? Får kanskje legge ut en avstemming. (Sjekk høyremargen i bloggen...) Nå har jeg jo bestemt meg enten for en sånn her eller en annen, uvisst for de fleste hva (for det er hemmelig!) - men dersom padle-Norge er helt røskende uenig så må jeg kanskje revurdere? ;) (Ha ha, neppe!!!)

Foto: Hallvards GoPro
Hallvard var misunnelig. Han kikket stadig bort på meg (rettere sagt Nordkappen), misunnelsen bare lyste bortover. (Jojo, SE nå godt på bildet - det er akkurat det han gjør.) Det kan jeg godt forstå. :)

Foto: Hallvards GoPro
Dette bildet forvirrer meg litt. Jeg så jo han rullet en gang da vi padlet innover, da han holdt på med ett eller annet og feilberegnet dybden på noe. Men - jeg ser av numrene på bildene at dette ikke er da! Altså - han har rullet i smug! Han må ha rullet mens han padlet bak meg, en eller annen gang.

Foto: Hallvards GoPro
Jeg konfronterte ham selvsagt med det, hvorpå jeg fikk til svar: "Jeg ruller ofte hemmelig, eller bare når det passer. Er jo ikke nødvendig å gjøre så stort nummer utav det vel?"

I said hey - what's going on??? En bergenser som er i stand til å ikke ville gjøre et stort nummer av alt som kan gjøres nummer av? Det er bare å leve livet folkens, verden kan umulig stå til påske! (Eller enda verre - må jeg akseptere at han faktisk ikke er bergenser likevel? Eller verst av alt - at bergensere ikke nødvendigvis er som jeg har visst!!! *grøss*)

Foto: Hallvards GoPro
Vel, man måtte komme seg tilbake før det ble mørkt, og mens jeg fortsatt hadde tid til å pakke. Best å komme seg derifra, de hadde åpenbart begynt hjernevasken. Jeg padlet for livet innover... (He he he)

Men hei, hvem lå der i bølgene? Det var bare å snu. De har jo knapt sjøfugl der, så ethvert påtrufne lite fjærkre må foreviges. Om det er en ungfugl eller bare vinterdrakt dette har jeg ikke bestemt meg for, men jeg tenker at det sikkert er en alke i hvert fall. Artig. Dem er det ikke superofte jeg treffer på hjemme heller. Et lite poeng til Bergen igjen.

På vei innover igjen begynte det å skjømmes. (Søringspråk: Skumringen kom, eller noe sånt.) Når det skjer blir GoProen litt rar, en del av bildene får sånn psyko blå himmel. Pussig. Noen blir helt ok vanlig.

- På turen innover, mens det fortsatt var litt bølger og litt vind, prøvde jeg et triks. Padle med øynene igjen. Det gikk veldig bra! Da må det være en fornuftig kajakk.

Tilbake ved start, jeg fotograferer de kule bryggene litt lenger bort mens jeg venter på at bergens-Boss-guiden min går i land.

Tok fram dramatikk-effekten igjen, det ble litt tøft. Nei slapp av, jeg har ikke planer om å strø om meg med den effekten til stadighet i det lange løp. Jeg vil bare finne ut når det funker best, sånn at jeg kan bruke den akkurat da. ;)

Så, Bergen var over for denne gang. 

Konklusjoner etter ferien? 
- Hmmm...

1. Nordkapp LV er en kanonkajakk.
2. Jeg er ikke lenger bekymret for senkekjølkajakker i kombinasjon med meg, den er grei.
3. Bergen og bergensere? Nånei, her kommer ingen innrømmelser av noe som helst slag. Som forventet var byen full av bergensere, og de er nå som de er, de. Folk der har paraplyer like ved ytterdøra. Det regnet da jeg skulle gå til bussen. Mosegrodd helikopterby. Und so weiter.
4. Bølger? Nåja, de har nok noe. Om de har så mye som påskrytt, er jeg ikke like sikker på.

- Hjertelig takk til vertskapet! Godt fornøyd med hotellet i Bergen. ;)

4 kommentarer:

 1. Jeg har stemt HÆ.... Eide en Nordkapp en gang i plast og det var ikke kajakken for meg, fikk ikke plass til kjøkkenkassa mi en gang. Det er jo en pen kajakk sånn ellers hvis man liker den stilen og særlig i glassfiber da. Men , nok et men der altså, så var de ovale lukene mindre enn mine vanlige ovale luker, derfor ble jeg lurt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oyoy, da hadde du virkelig ikke likt noen av de med små, runde luker. Såkalte idiotluker. Kjøkkenkasse har jeg ikke, men jeg må få med meg soveposen. Det er minstekravet her i gården.

   Slett
 2. Thanks for this series Mia - I've really enjoyed following your Birthday tour!

  Kind regards

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)