Etiketter

Forsøk på krabbefiske

Omsider har jeg fått kjøpt tau til krabbeteina. Lastet kajakken full (på dekk) med teine, tau og remedier. Dregg også, faktisk. Den må jo ikke reke av gårde. Sundet lå speilblankt på lørdag, det var ypperlig for en testkjøring.

Jeg har riktignok en teori om at man ikke får noe første døgnet uansett, man må få "land-stanken" bort - men jeg fylte på med makrell som agn likevel. Litt makrellstank gjør sikkert god sus.

Litt i overkant med tau, men det var bare å knyte opp og slenge uti. Da er vi i gang med krabbefisket, omsider! Prøvde å fiske med harpe også, men det var null napp. (Heldigvis, for jeg hadde uansett kjøleskapet fullt av reker.)

Så i dag måtte jeg ut for å sjekke. Regnet ikke med å finne noe som helst, men her var det krabber! To stykk! Riktignok feil sort da, men. Nærmere enn jeg hadde regnet med. :)


 Et par små slosskjemper.

Så kom kystvakta durende, men de var visst ikke interessert i mitt lille krabbefiske, og bare gikk forbi.

Jeg heiv uti fiskesnøret i dag også, og jammen blei det napp! Makrell! Ja, og så verdens minste hyse (tror jeg det var). Definitivt under minstemålet, men den var så krøykt at tarmene slang ut. Jeg la den på dekk for å ha til utkast hvis det plutselig skulle komme ei ørn forbi. (Men dagens ørn skulket, så ikke noen i dag.)

Finfin makrell! Tre stykk fikk jeg. De ble etterhvert bytta bort i et glass solbærsyltetøy, synes jeg gjorde en veldig god deal der, gitt. :D

Padlet en snartur rundt fiskholmen med det samme, trodde kanskje det var litt straum der. Men det var det overhodet ikke. I går var det faktisk så mye straum i sundet at vannet laget plaskelyder, det har jeg ikke opplevd før. Men nå var det dødt.

Best å komme seg heim før det blir mørkt.

Prøvde rulle igjen men det er helt bortkastet. Jeg har rykket minst tilbake til start. Fra full kontroll til null kontroll. Skikkelig irriterende. Ikke ble jeg så forbannet at jeg bare prøvde til jeg fikk det til heller - ble bare sur og gikk i land. Kanskje seinere en gang, vi får se.

Teina står fortsatt ute, det er fortsatt (et lite) håp om fangst.

6 kommentarer:

 1. Fabelaktig god ide med krabbe fiske fra kajakken. Hmmm må innom Biltema og kjøpe meg en teine eller to tror jeg. Du leverer herlige og utleverende historier. Er bestandig en glede å lese om dine turer.

  SvarSlett
  Svar
  1. God og god, jeg er sannelig ikke sikker på hvor jeg skal gjøre av krabben hvis jeg faktisk får noen. :S Frister lite å slenge dem nedimellom føttene. :) Men det tar vi hvis det mot formodning skulle skje. :)

   Slett
  2. Forøvrig veldig greie disse sammenleggbare teinene. Har en 2,5 kilos dregg og det går greit å dra opp selv i kajakk, når teina i seg selv er så lett. Praktisk å ta med seg også.

   Slett
 2. På grunnkurs Ung er det faktisk kjempestas for ungdommen å sette ut krabbeteiner første dagen og trekke dem andre dagen. Enten de er tomme eller ei!

  Ang. rulla: been there, done that. J...la fustrerende, finst ikke gøy. Men i motsetning til i fjor får jeg i det minste til rulla dann og vann. Marginal framgang, men det er da noe :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kunne nok vært sats på voksen-grunnkurs også. :)

   Rulla er dum. Jeg skal nok få det til igjen, jeg må bare klare å bestemme meg og gå løs på det. Akkurat nå gidder jeg ikke, for den er teit. Jeg er sur på den. Men når det går litt over, så skal det ordne seg.

   Basta.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)