Etiketter

Rulla tas tilbake

Nå har det vært sørgelig lite padling de siste ukene. Først prioriterte jeg det ikke, for jeg skulle få padlebesøk uka etter og da skulle det jo virkelig bli padling. Så kom uka med padlebesøk som la seg sjuk, og det ble ingenting padling. Før helga kom, og da hadde besøket klart å smitte meg såpass at jeg måtte droppe padling på søndag (også for å sende av gårde det sjuke besøket). Og så har jeg hanglet halvsjuk nå sist uke og i helga.

- Snøen har kommet helt ned i fjæra nå, og jeg trenger ikke lenger lure på om Otus har vært innom. Mulig jeg må ta en natt i naustet igjen snart... Se hvem som blir mest redd denne gangen, he he. Nåja.

Men i dag, var jeg såpass at jeg turte å ta meg en tur ut. Ikke helt i slag fortsatt, men såpass at frisk luft sannsynligvis gjør mest godt. Så jeg heiv på meg og gjøv løs på rulla igjen. Det er tross alt jeg som er sjef i dette rederiet.

Jeg prøvde å rulle på helt grunt vann, med trekket på og neseklype. Jeg klarte å skalle hodet i bunnen (heldigvis bare sand), men resten gikk til helsikes. Så jeg røska løs trekket, fylte vann i kajakken, og prøvde igjen. Det gikk. Igjen og igjen - fint. Bedre og bedre. Etterhvert - enkelt.

Padlet ut på dypere vann - prøvde igjen. Greit, greit, begge sider - til og med lett. Kjempelett! Så lett at sveipen kjentes bortkastet ut, ingen trykk på åra. Ok. Tømme kajakken, trekket på - ut på dypt vann igjen.

Jeps, det gikk. En gang til - ok. Andre siden - lett. En gang til - jepp. Ikke like bra, men det gikk - slutter mens leken er god.

Den er grei. Jeg er i ferd med å ta rulla tilbake - jeg har en plan.

6 kommentarer:

 1. Tøff du som trener alene slik, sånt liker jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, jeg skulle ikke være så pinglete i år, så... :) (I hvert fall ikke sammenhengende hele tiden!)

   Slett
 2. Sjøl kan æ fortsatt Narvik-rulla. Funke godt uten sveiptak, og sparer således skuldra.
  Nemlig!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Narvik-rulla er kjempegod til sitt bruk. Har brukt søsterrulla selv en hel del under rulletrening på grunt vann. Men den kommer dessverre til kort der det er dypere farvann, der jeg regner med å gå rundt. :S

   Slett
 3. Bra! Berre å øve meir. Men hugs å "varme opp" med litt padling og vass- skvetting i ansiktet først. Brukar også å sculle litt ned på sida, før eg startar rulleøkta.

  Og hald deg unna bergensarar! (Strilar, er forøvig ok...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det må øves mer. Myyye mer. Sculling derimot tør jeg ikke ned på siden før jeg har lært rulla skikkelig... (Inntil da er det jo KRISE å gå uforvarende rundt...)

   He he he. Bergensarar og strilar ja. Jeg har begrepsbruken oppe til vurdering, for å si det sånn. Bergenservitser blir jo veldig kjedelige da, straks jeg (eventuelt) går med på at enkelte heller er stril. ;)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)