Etiketter

Straumsnes-Hongværan-Snarset t/r

Nydelig vær i dag! Vintervær... Vel, jeg glemte å legge ut melding på fb i går (gjorde det, men bare i mitt eget hode), så jeg ble alene på tur. På tide å få luftet Inuken igjen, den blir vel ikke så ofte brukt i vinter heller kan jeg tenke meg. Først padlet jeg oppover pollen men der var det helt straumløst så jeg snudde snart igjen.

Det var så stille og fint i dag at jeg satte kursen utover, mot Hongværan i første omgang. Ikke så lenge siden jeg var der sist, men det er så fint der at det gjør ingenting.

Utfor Buøya satt disse to, som letta da jeg snek meg forbi. Det var generelt mye ørn i dag, jeg tror på påstanden om at her er mer ørn om vinteren. Det kan nemlig virke sånn. Seinere på turen kom det ei ørn seilende forbi meg plutselig (bakfra, så jeg skvatt litt), bare få meter over havflata. Imponerende, majestetiske fugler. Blir aldri lei dem. (Selv om jeg riktignok ikke hyler "oyoyoy" hver gang heller.)

Et stykke lenger bort traff jeg en alkekonge, men den fikk jeg dessverre ikke bilde av. Den er imidlertid blitt en ny favoritt, så det var artig å se den igjen.

Det var litt sur trekk i dag, så jeg kledde på meg hette og hansker etterhvert. Greit også i tilfelle noe skulle skje og man havner i vannet alene.

I hongværan dukket det plutselig opp noe jeg ikke husket fra før. (Men må ha vært der!) En passasje. Mellom noe steingreier... Den må fotograferes!

Sånn her så den ut! Den var litt lenger enn den kanskje ser ut for på bildet da, og egentlig ganske fin. Går an helt greit også med lang kajakk, siden den er så rett.

Det var ingen som maste på at jeg skulle gjennom der, så da bare padlet jeg i vei. To ganger, bare fordi jeg ikke hadde vitner. (Men Goproen følger med!) Padlet forresten Inuken mest uten ror i dag, for det er så skranglete i alle fall. Oppdaget at setet også har sprukket på andre siden nå, så nå ramler jeg vel ned snart. (Jepp, sitter nokså høyt i den.) Spørs om ikke jeg må hyre inn en handyman for å fikse det der.

Ganske fint lys i dag!

Etter to runder gjennom passasjen måtte jeg finne på noe annet. Satte kursen videre utover, det var jo så fint! 

Nå som lauvet har falt av trærne gikk det til og med an å se barndomshjemmet nedfor Rambergåsen (de to brune humpene). Tøft.

Fortsatte videre utover til Snarset. Der var det som vanlig rotete skvalp utfor vågen, det er noen rare greier der. Det begynte imidlertid å blåse litt mens jeg var innpå vågen for snack, så jeg fant det best å snu der for sikkerhets skyld.

"Er du på land igjen" lurte noen i en sms, og fikk til svar at "Nei men er på tur tilbake, det ble mer vind og jeg hadde ikke sjekket varslet. Ikke langt igjen." 
"Ikke sjekket varslet... Hm. Jaja." lød det tilbake. Dog med smilefjes, men jeg syntes ikke den hørtes imponert ut. Vel, det blåste ikke opp mer enn helt ok og det lå det vel aldri an til. Dessuten er her tusen retrettmuligheter - jeg snudde jo der det begynner å bli manko på sånt. ;) Så det!!!

Møysalen har fått snø på seg og blitt veldig fin!

En annen ting var nå at nå går det kjapt mot mørketid, og med nattens stilling av klokka ble det jo en hel time fortere mørkt tvert. Men det er jo ikke farlig når man har fått pakke med lys! Eh, de lå heime på stuebordet ennå ja... Her blir det vel minuspoeng notert tenker jeg. :S

På tur tilbake dro jeg innom stranda mellom Buøyene for en liten vannkjenning. Det gikk ikke særlig bra i dag - har glemt litt trikset med Inuken. Ramler jo ut...

Ja og i det hele tatt... Men jeg var under med hodet og det er bra (og kaldt!), og så fikk jeg testet den nye neseklypa og den var mye bedre enn den forrige! Bare så synd den er rosa, sånn at jeg må rote den vekk. I hvert fall kjøpe ny.

Nåja, det var ikke blitt mørkt ennå da jeg kom tilbake til start - jeg ble sulten før jeg egentlig tenkte å være ferdig. Heime hos opphavet var det herlig elgbiff til middag! Og etter middag kom det en elg og spiste middag på marka nedenfor huset til ettermiddagsunderholdning. 

En slett ikke så verst dag, med andre ord.  :)

6 kommentarer:

 1. Fin tur du har hatt. Er nesten litt misunnelig på mulighetan som e der ute i vest.

  Du va veldig rotat på håret,......traff du kjentfolk???

  SvarSlett
  Svar
  1. Niks, ikkje ei sjel. Gadd ikke å ordne meg på håret før jeg dro ut, jeg regnet jo ikke med å treffe noen heller. ;)

   Slett
 2. Fantastisk natur du har der oppe. Og med snø på toppane, vert det jo endå betre! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, rett og slett! :) Jeg er ikke så glad i den der melisen egentlig, men fin å se på er den definitivt. :)

   Slett
 3. Oi, så fine styretak i den passasjen! Veldig fin film og fint bustehår.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hallvard, når du må ty til hvor fin jeg er på håret tar jeg "oi, så fine styretak" som ironi. Sånt kan man ilegges strafferunder for.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)