Etiketter

Naustoter og mørketur

I natt har jeg overnattet i naustet. (I hvert fall til klokka fem.) I hengekøya. Tok med en seifilet til oteren, sånn at den skulle kjenne lukta av fisk istedenfor (eller mer enn) meg. Den la jeg ved noe dritt, så kanskje den ville finne ut at det ikke var lurt å drite i sitt eget matfat, og dermed slutte å drite i naustet mitt... (Alternativet er nå å stenge han ute! Jeg er bokstavelig talt dritt lei. Nok er straks nok.)

Her tror jeg han pleier å ligge. Han kommer inn under bordkleet der, og så er det ei sånn rund grop imellom steinene her. Jo, jeg tror han bor her. Eller så er det noe slags "brunstgrop", JÆK.

Siden forrige forsøk endte med retrett da oteren faktisk dukket opp, hang jeg køya litt høyere opp denne gangen... Ikke barebare for en oter å nå opp nå.

- Vel, det kom ingen oter innom. Jeg hørte ham, å joda. I halvett-totiden hørte jeg masse plaskelyder og romsterering ute. Men ingenting inne i naustet. Jeg sov godt til klokka fem. Da måtte jeg på do og gikk opp i huset igjen. Sjekket, og fisken lå der fremdeles så han hadde nok ikke vært der mens jeg sov uten at jeg merket det, heller.

Etterpå, derimot. Bare på rein jævel (går jeg ut ifra) har han markert på kvalbeinet jeg brukte til å stå på da jeg hang opp hengekøya - og fisken var vekk. Nu jæklar, skal han stenges ute!!! Der går grensen, altså.

Vel, jeg tok meg en liten kveldspadletur i dag, også. Blir ikke mye fotografering av sånt, det er jo mørkt. Artig å padle i mørket, helt annen måte å orientere seg på. Merket at det var lenge siden sist ja. Og nå har jeg omsider tatt innover meg ta det er blitt kjøligere tider - har byttet støvler og muffer over til vintervarianten.

Etter en stund ble jeg oppmerksom på masse merkelig lys i vannet, når det splæsjet. Nesten som dråpene eksploderte i lys, på et vis. Jeg går ut ifra det må ha vært morild, kan ikke skjønne hva annet det kan ha vært. Trodde det var for kaldt for sånt nå men. Tøft var det i alle fall. (Men umulig å fotografere!)

Og så er kniven og de to lysene jeg har fått i pakke kommet på riktig plass. Og det var nok smart, for det blinkelyset jeg hadde på vesten fra før har sagt fullstendig takk for seg. (Ser ut som plasten har bristet så det har kommet vann inn i det.)

Vel, jeg fikk en times frisk luft i hvert fall. Godt var det

2 kommentarer:

  1. Morsomt med oter da gitt, men selvfølgelig ikke inne på privaten.
    Det er nok helt klart morild du har sett og det er mange typer morild, det som kanskje er litt rart er jo at de lades opp av sollyset på dagen, nå vet ikke jeg hvor lyst det er hos dere, men slik er det nå en gang. Gøy med mørkepadling også.

    SvarSlett
  2. Nei den begynner å bli litt i overkant nå, den oteren. Dere ser jo ikke på bildene hvordan det stinker der! Blir ikke snakk om å ha noe nykajakk der nei, det går ikke. :S Mørkepadling var gøy, den vanlige etterhvert litt kjedelige turen fikk ny schwung. :) Må lese mer om morild, det var tøft.

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)