Etiketter

Straumsnes - nesten Snarset...

På tide med padletur igjen. Inuken er ikke fit for fight ennå, så jeg måtte leie kajakk til besøket mitt. En PH Scorpio. Tøffen ville ha uten ror (og skeg), så det fikk han. Vi satte ut ifra slipen på Straumsnes. En fyr på land lurte på om ikke det var litt drøyt vær for å padle kajakk i, men jeg mente det var helt fint. (Innpå fjorden var det da det.)

Foto: Hallvard Torp
Dette er forresten ifra FØR turen, det var veldig fint lys denne dagen. Tatt i heimfjæra mi mens vi pakket i bilen. Gavltinden på Andøya til venstre der, den er ganske tøff. Tror den er fin å traske opp på med ski, uten at jeg skal påstå å ha prøvd det selv. ;)

Tilbake til fjorden - litt vind var det, her er vi fortsatt i le innafor både odden og Hongværan. Vi tenkte oss utover sånn cirka dit jeg padlet alene (i Inuken) sist. Rett og slett utover fjorden skulle vi, inntil vi ble innhentet av mørket eller bølgene begynte å bli for heslige.

Men først en liten ørnepause. Bergenseren er blitt ganske god på å observere ørn faktisk. (Og åpenbart nokså stolt av det! "- øRRRn!!!" gjaller det hver gang, så jeg ikke skal gå glipp av det.) Her slo han til og så to (2 - TO!) otere før meg, til og med. Nesten frekt, egentlig. Jeg fikk også med meg lyden av dem, men det hørtes mest ut som noe plastikkmetallskraping. Så jeg kikket mest bort på kajakken hans for å se hva i all verden som laget den sære lyden...

Foto: Hallvard Torp
Vel, vi lurte oss inn mot oterplassen, og videre langs fjæra så ikke ørna skulle oppdage oss før vi var kommet skikkelig innpå. Og da hadde han som ikke hadde glemt kameraet hjemme (det verste er at jeg tenkte da jeg satte det på lading, at jeg kom til å glemme det) fått fram speilrefleksen, og skjøt dette fine bildet. Pang, den fløy.

Så padlet vi imellom her fordi det gikk an, og videre utover. Jeg må få rengjort det GoProhuset, det setter seg lettere dråper der nå enn før. Men denne dagen var det såpass med bølger at det stadig ble skyllet over den, så dråpene flyttet på seg i hvert fall.

Foto: Hallvards GoPro
"Kan du se om det %&$% kamera er av eller på nå?"
Eeehhh... Ups, det er på ja. Mhm, smil til det åpenbare kamera.

Foto: Hallvards GoPro
Jeg går ALDRI lei av flytehoder, så dette bildet må bare med selv om det blir ensformig med alle disse GoProbildene. Her er det altså mitt eget. (Så kan jeg lære å huske annet kamera neste gang.)

Foto: Hallvards GoPro
Så fryktelig masse vind var det ikke, ble ikke så ille som meldt. Vi målte vel ni på snittmåling cirka der vi snudde. Passelig, egentlig, for den dagen der.

Ja, for vi snudde bittelitt før planen var, cirka som kartet viser. (Jeg liker forøvrig ikke at Spoten har sluttet å tracke uten at jeg ba om det.) Da vi kom hit nemlig, så jeg en brytebølge lenger fram, rett bort der vi hadde kurs. Som vanlig ble jeg servert type "slapp av, det er enda langt til" og så videre, uten at jeg gikk på dét. Jeg hadde sett den! (I motsetning til andre som var der, viste det seg. Eller om det var forsøk på luretriks, vet ikke helt. Han så oppriktig overrasket ut da beviset åpenbarte seg igjen.)

Foto: Hallvards GoPro
Vel, vi snudde i hvert fall. Mørket var på vei, kalde hender også i anmarsj og i det hele tatt. Og nå kom noen plutselig på at de derre Scorpioene visstnok ikke var noe særlig å padle uten skeg. Åpenbart ikke.

Vel, vi kom på land helt i riktig tid, det var jammen meg så akkurat at jeg klarte å se hvor vi skulle hen tilbake. Konturene blir rare når lyset forsvinner. ;) Og du steike så kaldt det var å komme på land! *Hutre* Vått og kaldt. Så pussig, det er helt ok lenge ute på sjøen, og så fryser man nesten fordervet når man skal pakke i bilen etterpå. Må skaffe meg noen dugelige arbeidshansker for sånt bruk igjen. Note to self.

- Ellers, fin tur og bra selskap. Som er blitt nesten uforskammet flink til å oppdage ørn. (Antagelig jækla god læremester, ja, ha ha ha.)

3 kommentarer:

  1. Fabelaktig, har han bergenseren flytta inn eller?

    SvarSlett
    Svar
    1. Neinei, jeg bare har hatt ham på utplassering et par-tre ganger nå, det er sånn padleutveksling. Synes han lærer nokså fort.

      Slett

Kommentar - ja takk! :)