Etiketter

EtU Ung, Ørsvågvær

Morgenutsikt fra hytta
I helga var det Etterutdanningsmodul Ung-seminar i Ørsvågvær (like ved Kabelvåg) i Lofoten. Jeg må bare innrømme tvert at da det nærmet seg helg lurte jeg på hvordan i helsike jeg hadde funnet på melde meg på noe som helst midt i kvalpadlesesongen, og det skar litt i padlehjertet å svinge sørover istedenfor nordover i brukrysset. Men jeg klarte det! (Heldigvis hadde Sigurd lagt ut bilder ifra Andenes, der man tydelig så at det var litt vind der - og Yr var også på min side.) I Ørsvågvær sto ei varm hytte og ventet.

Hyttene til høyre i bildet
Fredag skjedde ingenting annet enn ankomst, hilsing på nye folk og kjenningprat med de man hadde møtt før. En del padleskravling, kan man si. Det var en flott gjeng med folk ifra mange forskjellige klubber i nord - og et par tilreisende ifra sør. En kjempemix av folk. Opplegget var lagt opp som et seminar mer enn et kurs, takk og pris. Jeg er imponert (ikke at det kom som en overraskelse!) over den kompetansen som finnes i området her, og når alle deler erfaring og ideer med hverandre blir det selvsagt enda bedre.

Sånt liker jeg nemlig! At alle skal sitte på hvert sitt nes og finne på alle geniale ideene, hver eneste en, synes jeg bare er teit. Jeg er glad for at det går mer i den andre retningen. For så kan vi få de geniale ideene fra hverandre, og bruke egen kapasitet til å bli inspirert, finne på enda flere nye (geniale) ideer, og komme enda flere hakk videre enn vi hadde kommet hvis vi måtte finne på ALT selv. (Mulig det er bare meg, men det har virket som det har vært en bakenforliggende tanke tidligere ang. aktivitetsledere/grunnkurs - rett ut sløsing med ressurser synes jeg hvis det stemmer.)

Kroker som krøkes tidlig; Siri hadde med både barn og barnevakt.
Dessverre ble vi sittende inne hele lørdagen i knallfint kanonvær, så jeg lurte enda mer på hvordan i all verden jeg hadde fått meg til å tro at det var en god idé å være med på det der. Det var kanskje skikkelig drittvær da jeg meldte meg på, he he he. :)

Vurderte et (kort) øyeblikk å gjøre som den ene representanten fra NPF - gi blaffen i gruppearbeidet, for å ta meg en padletur på egenhånd… Men sånt synes jeg jo ikke tar seg ut, så selv om inneluft en hel dag gjorde meg passelig ør i hodet mot slutten, var jeg selvfølgelig med på hele opplegget. Og heldigvis for dét, for det var mye interessant som kom fram underveis!

Søndagen kom omsider padleklærne på, og så skulle vi ut på havet! Som noen sa i løpet av helgen, så var vi jo ikke der for å padle, men for  å dele erfaringer, få inspirasjon og lære nye ting - men det var nå likevel godt å komme seg ut til sjølufta! Vi startet dagen med en liten "bambi på glattisen"-demo. Kutt i bakhodet, hjernerystelse og en mann mindre på sjøen. (Den åpenbare årsaken ser vi nederst i bildet - det var svinglatt!) Strengt tatt var det vel mest flaks at ikke flere endte på samme viset.

Imaginær volleyball
Oppvarming kan gjøres på mange måter, vi testet flere varianter. Ja, for det var det søndagen i hovedsak skulle gå ut på - testing av aktivitetene vi hadde kommet opp med. Det var forøvrig veldig lurt med oppvarming, øverste vannet i sjøen holdt -0,8 grader. *Hutre*

Bæ bæ lille lam synges under vann
Neste punkt var vanntilvenning og introduksjon til utstyr. Jeg vil kanskje ikke anbefale å bruke "førstemann i sjøen" som aktivitet når det er is og glatt, men ellers var det mange artige og lure forslag.

Draugen stakk også innom
Mange kreative varianter!

Diverse varianter ble testet. Men hæ, ligger Shunaen min på dekk sier du??? Hva er da jeg har i hendene?

- Denne! For selv hadde jeg en egen test i dag - åretesting. Noen har nemlig lagt igjen ei åre her hos meg for å slippe å drasse den att og fram til stadighet. Og sist den ble forlatt var det med beskjed om at jeg burde prøve den. Til nå har jeg ikke kommet på det på riktig tidspunkt før nå på seminaret - det måtte da være perfekt anledning.

Kjapp konklulsjon: 
Jeg hadde Shunaen på dekk fordi jeg regnet med åra kom til å være rar, og at jeg måtte bytte rimelig snart. Men! - Det var som da jeg prøvde Nordkapp første gang. Åra bare gjorde akkurat som jeg tenkte hele tiden, uten noe mer styr. Alt var bare akkurat sånn som det skulle være. Nå skal det nevnes at vi padlet jo ikke noe særlig sånn vanlig framoverpadling, men alt av diverse tak og sånt var den helt super på. Ikke noe tilvenningstøv! Werner, go to bed (- but not with me). (Ikke at Werner Shuna er _dårlig_, den er bare ikke helt - denne.)

Testrapport sendt på SMS: "Den åra skal du bare ta farvel med, den er min." Tenker det angres på åretestpushing nå ja. ;)

Det verste med hele seminaret var nå de fæle omgivelsene. Vi har det grusomt her i nord, hva? Nesten ikke til å holde ut! :D

 
Kaldt. Sjelden det fryser så veldig mye på kajakken. Nei jeg har ikke klær til tørk, en av lekene gikk ut på å snappe klesklyper ifra hverandres kajakker! Det hadde vel sikkert litt med å gjøre at det var så mye plasking også. GoProen fikk jeg ikke brukt av den enkle (og idiotiske) grunn at jeg hadde lagt en sånn fukt-lapp (mot kondens) foran displayet, så det var umulig å se om den var av eller på. Ingen genistrek, akkurat.

Foto: Jann Engstad
Mange forskjellige varianter som ble testet ut, denne er vel ganske vanlig - men morsom.

Og så, fikk vi omsider sett sola!

Jeg så den jo i Bergen i desember også - men det er jo ikke heimsola, på en måte. Lofotensol er heller ikke 100% heimsol, men nært nok for meg nå.

Foto: Jann Engstad
Ubåtpadling, eller hva de gjør…

Foto: Jann Engstad
På tur inn til land for lunsj og oppsummering, fortsatt i de grusomme omgivelsene. Spisse fjell og vondt verre, liksom. Uutholdelig, nesten. ;)

Foto: Jann Engstad
Jeg håper dette er å regne som gyldig forklaring på hvorfor det ikke er kommet noe turblogg ifra helga…

Generell konklusjon
Synes ellers at det er bra padleforbundet har startet med "sideveis" videreutdanning i kursstigen. Og jeg synes det er særlig bra at et slikt tema er seminarbasert, jeg tilføres selv alltid mest av de andre kursdeltakerne uansett. Mulig det finnes andre tema som vil være mer hensiktsmessig i kursformat, men her synes jeg faktisk forbundet har gjort en god vurdering.

Hvis de nå bare kunne fikse på selve kursene i stigen sånn at de blir hensiktsmessig (f.eks. gjøre en del elementære ting obligatorisk), så kan den jo etterhvert bli nokså bra.

(Pr. dags dato synes jeg ikke det nei. Kursene jeg har vært på har vært helt ok som kurs generelt - men overhodet ikke som utdanning for å skulle kunne holde et grunnkurs - som de jo i praksis er. I så måte har de totalt sett overhodet ikke holdt mål! Jeg står fortsatt fullt inne for at det å ha tatt kursene selv i all hovedsak har fratatt meg respekten for aktivitetslederbegrepet. Jeg skjønner ærlig talt ikke at de tør! Og nå har stigen eksistert så lenge at det er på tide at den forbedres merkbart. Mener jeg.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)