Etiketter

Fiskholmen og Verholmen

Jeg står opp for seint i helgene, rakk ikke å kjøre noe sted for å se sola. Her må jeg vente ei stund til, Vesterålsalpene er i veien. Men jeg satte en tur ut ifra naustet, for å nyte fargeshowwet på himmelen.

Klarvær er ofte kaldt vær. Det var knapt vind, men kjølingsfaktor eller hva man kaller det, lå på 8-10 minus. Jeg bestemte meg kjapt for å ta på meg hanskene, og det viste seg å være lurt.

Før jeg kunne sette ut måtte jeg imidlertid opp i huset en tur for å tine opp åra... Det knaste i is da jeg skulle sette den ihop, og så fikk jeg den verken på plass eller ifra hverandre igjen... Vel, en liten runde med hårføner gjorde susen, så var jeg klar.

Sola er altså ikke kommet her ennå, men månen var vikar.

Det var ikke like mye fugl på sundet i dag som det har vært på de siste turene, men havella var her i hvert fall. Og det virker som alkekongen er tøffere når det ikke er speilblankt, så den fikk jeg sett på bare et par meters avstand.

Jeg hadde ingen klar plan, men fant ut at jeg skulle ta turen over sundet, og en runde rundt Fiskholmen. Da fikk jeg sett mest av de fine himmelfargene.

Ved Fiskholmen traff jeg på en oter, men vinden gikk fra meg så han fikk litt for snart ferte av meg og forsvant. :( Rakk ikke å ta kamera ut av vanntettposen sin en gang.

På den ene siden av holmen var det faktisk litt liv i havet, mistenker at det var noe straumgreier som laget et fenomen der. Kjekt i hvert fall, når man ikke har kjent bevegelse i havet på lenge.

Her er ruta - blir nok litt flere kart i bloggen framover, nå som jeg er inne i et GPS-år. :)

Det var ikke mange båter i dag, bare Hurtigruta og denne her. Om ei ukes tid kommer sola opp her borti, det blir fint. 

Plutselig fant jeg ei lita strand jeg ikke har sett før, vips så var det en smal sak å komme seg i land på hovedholmen! Tøft. Ikke at jeg hadde så mye der å gjøre, men det gikk jo an så... Men svinkaldt var det. Jeg ble iskald på hendene, tross hanskene. Hutre.

Ja, i den kulden var det en dårlig ide å drive med fotografering, men bildet ble nå ikke så verst?

Rett ut Gavlfjorden. En dag skal jeg padle ut der, men det blir ikke i morra.

Det blir litt mange bilder av omgivelsene, men det får dere bare holde ut når det var en sånn fin dag.

Rett og slett! (Jeg er nå så sur på den manglende kvaliteten på denne her i midten, at den nevnes neppe mer før det er ordnet opp i saken. Og det drøyer visst lenge!)

Denne skulle jeg egentlig knuse for å se om det er bedre sesong nå, men så tok jeg bilde først og vips så var det glemt... Så den lever i beste velgående hvis ikke en fugl har snappet den siden.

Som tracket lenger opp viste, så tok jeg en tur bortom Verholmen også. Der skjedde det imidlertid lite, så jeg puslet meg bare hjemover langs land.

Måneskinnstur, rett og slett. Jeg tenkte egentlig å ta en tur bortom brua for å se på belysningen på retur, men den var som vanlig ikke slått på når det passer meg. Men da jeg kom ut av dusjen var de selvsagt tent!)

Fin kosetur.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, det va kaldar i dag enn den turen du og æ hadde i fjor vinter. Kjølig, rett og slett.

   Slett
 2. Liker kart i bloggen. Blir enda mere følelsen av å være med deg på tur.
  Hvor langt padler du på en tur som dette? (bare nyskjerrig)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir sjelden særlig langt når jeg bare svirrer rundt på sundet. Jennestad og tilbake er ca. ei mil, til Vik- og Sandholmen blir det cirka halvannen mil. Denne turen var bare ei knapp mil. Skal man padle veldig mye lenger på denne tiden må man tidlig opp, og få med seg alt som er av dagslys.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)