Etiketter

Kringelskjæret-Fiskholmen

Sist lørdag var det skikkelig show på himmelen. Alskens farger, og skyer som laget mønster.

Seline lå og ventet utfor naustet. Her lå hun leeenge. Det gjorde jeg også, for jeg skulle over sundet og fant det best å vente til Hurtigruta hadde gått forbi.

Det var nemlig like før den kom.

Teist er det mye av på sundet, den er fortsatt i vinterdrakt. (Lykta i bakgrunnen står på Fiskholmen.)

Hurtigruta tuter når den går under brua, men denne gangen var jeg forberedt...

Alke er det også en del av på sundet nå, det har ikke pleid å være mange av dem før. Synes det er fint, for den er ganske kul med det kraftige nebbet.

Og så alkekongen da, den er kulest av alle. Den er det i likhet med teisten mengder av. Lørdag laget de lyder også, det tror jeg var første gangen jeg fikk høre. :) Ganske tøft.

Her er et bilde med to stk på, bare fordi det er dobbelt så kule som de andre.

På andre siden av sundet står det en stake som er ganske rusten. Rust er kult, blir dekorative mønster når det flaker av. Tror jeg må prøve å få tatt noen skikkelige makrobilder av sånn rust en gang.

På toppen av staken er det ei kule, den er også litt dekorert av fugledritt. Ikke riktig så tøft som rust, men tøft nok.

På Fiskholmen satt det selvsagt et par ørn. De er gjerne to og to nå, har jeg funnet ut. Og så er de ganske pysete, de flyr før man kommer særlig nært.

Her ute ved Fiskholmen var det mye straum på lørdag, lenge siden jeg har sett så mye straum der. Det var helt vindstille, likevel hadde jeg god fart ifra holmen med lykta, imot holmen med ørnene på.

Krusningene tegnet med fargene fra himmelen. Ganske fint kunstverk.

Silender synes jeg er noe av det kjedeligste, men de må nesten få være med i bloggen en gang de også, stakkars. For en gangs skyld ventet de til jeg var nært, før de fløy, så de hadde nesten fortjent det.

Straumvirvel. Det var som sagt skikkelig straum, vil tro det vises på tracket også. Jeg oppdaget nemlig da jeg krysset tilbake, at jeg raskt kom ut av kurs - straumen gikk ganske sterkt. Kunne blitt en god omvei hvis jeg ikke hadde oppdaget det, gitt. Sjelden det er så sterk straum her at det er noe å bry seg om. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)