Etiketter

Oppsummering 2013

Selvportrett med ny GoPro
Padleåret 2013 startet jeg med testing av GoProkamera. Det åpnet en ny verden - plutselig kom jeg selv med i bloggen rett som det var. Jeg hadde ikke reflektert så mye over det egentlig, men i løpet av året har jeg nok sluppet litt opp på en før rimelig restriktiv "egenprofilering". Det ble litt teit når man traff folk på helgetur, og de søndag utbrøt "Åja, er det DU som er Padlemia!"… Så sånn ble det - litt tilfeldig, men greit nok og jeg lot det være sånn da jeg oppdaget at det hadde blitt sånn.

(Nåja, senest sist helg traff jeg likevel folk som lurte på da de hørte at jeg var ifra Vesterålen, om ikke det kanskje var der i området hun der med den Padlemiabloggen holdt til, også. Eh, jo det er det vel forsåvidt… He he.)

Endelig fikk jeg truffet spekkhoggere på havet!
I januar var det også tid for første tur på Andfjorden - hvalsafari. Kanskje ikke beste måten å starte året med noe sånt - det skal virkelig noe til for å toppe det! Strengt tatt var dette vel årets høydare - utrolig flott opplevelse, og første gang jeg har sett "the killer whale" live. (Ja nå snakker vi om fjoråret, ikke årets oppfølger som nylig fant sted.)

Rulla ble overkommelig
Det ble selvsagt en del vinterpadling, men også en hel del bassengtrening. Jeg hadde bestemt meg for å gi f* i andre, og lære meg å rulle etter egen metode. Punkt 1 - vanntilvenning. Så jeg satte i gang, gikk skritt for skritt, og plutselig rullet jeg. Både i basseng og ute. Ingen solid rulle akkurat - men jeg vet at det går, så må jeg bare gidde å øve så blir den vel solid også etterhvert.

I februar var det lite padling, bare en blåst bort tur til Andøya uten kval, bassengtrening og et par småturer.

Et år med mye fugl- og dyreopplevelser generelt.
I mars ble det mer dreis på ting igjen. På tur til Sandøya fikk jeg for første gang sett en praktærfugl! Flott sak. Kikkert er lurt å ha med på tur, da viser det seg fort at man ser mer enn man er klar over. Jeg prøvde også for første gang den nye hengekøya, med en spennende natt i naustet.

Nå også i vinterkjølig hav!
Ja, og så rullet jeg for første gang i havet, det må være med!

Havsula i Hadsel
April er en fin måned, da er det liksom både vinter og vår samtidig. Det ble flere turer på ski og i marka,  blant annet. Så startet vi opp onsdagspadlingene i klubben, med spektakulært vær. Det jeg var mest spent på var imidlertid aktivitetslederkurset. Nuvel. Så fikk jeg besøk av Pingla fra Ofoten, vi hadde en fin tur som resulterte i morsomme og lærerike videoer. :) Den årlige havsuleturen er forøvrig like flott hvert år - og i år skjedde den også allerede i april.

1. mai-feiring på havet i år
Mai var innholdsrik, det får bli flere bilder ifra den. :) Først bilde ifra 1. mai-padling i Sandvika. Det skulle være bølgepadling men det var ikke så mye bølger den dagen. Mest var det vel her ute, men her var det også brott og skum, så jeg var ikke heeelt med på den. Filmsnutten er HER, fra en fin bølge lenger inn. Så var jeg en tur i Tromsø for å kjøpe Skim Differ, men etter en kjapp prøvetur var konklusjonen at den overhodet ikke passet til kroppen min, så det ble bomtur. Jakten på den ultimate mellomtingen mellom minien og inuken fortsatte - den perfekte kajakken for meg.

Ferskingtur med klubben - flott vær og god oppslutning!
Jeg avsluttet april med å drepe ett kompaktkamera, og fortsatte med å starte mai på samme viset på en nydelig klubbtur innover Lifjorden. Ferskingtur for alle - masse folk - gøy! :) En tur til Hjellsandøya var  fin, det samme med en tur fra Ringstad til Guvåg t/r med Bø-klubben. Her prøvde jeg vel hengekøya skikkelig for første gang - med halvveis hell.

TTT - Tannøy, Trinnøy og Tranøy. (Si det høyt og fort fem ganger!)
Men den mest minneverdige turen i mai tror jeg må ha vært turen til Hamarøya, hvor vi padlet Tannøy, Trinnøy og Tranøy. Del 1 HER og del 2 HER. Det var en virkelig flott tur, med deltakere ifra forskjellige klubber, varierende vær og spennende, nytt terreng. - Og overnatting både i hengekøye og telt. :) Virkelig en flott tur - og nye padlebekjentskaper.

Æ padla Våje! En av de varmeste sommerdagene i år!
Ett av de innleggene som har fått mest oppmerksomhet tror jeg må være starten av juni, da "æ padla Våje". Har du ikke sett filmen, må du se den HER. En tur helt alene, men for en tur - i midnattsol og fine greier. Her T-skjortepadlet jeg til og med! (Ikke si det til noen.) Ellers så hadde klubben en vellykket familiedag med rull og tull på Holmstad som jeg var med på, og så var jeg litt på ferie så jeg prøvde en Valley Avocet i Nevlunghavn, på en kjapp tur sammen med Harald.

Ut på tur, kurs på tur, aldri sur - kjempetur!
For ikke å glemme kurspåturturen! Den var virkelig flott! Vi var så heldige med været, og så var det en skikkelig trivelig gjeng som var på tur. Følgebåt hadde vi, til og med. Filmsnutt fra turen ligger forøvrig HERKurs og turdag med "Vesterålsmat på tur" var heller ikke dumt.

"Ni kommer å drunkna i dom der" - men det gikk bra. :)
Juli. Innholdsrik måned - i år hadde jeg bestemt å ha padleferie, og det ble det. Høydaren må antagelig sies å være turen opp Vistaselva i Sverige. Utrolig fin tur! En snartur til Guvåghytta ble det også, og da jeg var tilbake på Ringstad kom ASKR-gjengen dit så jeg fikk hilst på nye folk. Det endte forsåvidt i et nytt padlebekjentskap som har stukket rimelig jevnlig innom bloggen siden. Dagen etter padlet jeg alene på yttersida av Bø i litt bølger, det har jeg ikke gjort før. Etterpå dro jeg til Skipnes og var med på slutten av ASKR med maraton rundt Skogsøya, det var også ganske kult.

Et år med mange nye padlebekjentskaper.
Siste uka i ferien ble pussig nok tilbragt sammen med en bergenser. De kan tydeligvis tåles (til nød?) dersom de kan padle. Overraskende oppdagelse. I hvert fall, han var jo turist, og måtte dermed få se noen av de kule padlestedene. Så vi startet med Risvær-området, i blandet vær - kjempefin tur.

Her har vi rykket tilbake til litt før start. Klar for retur.
August fortsatte på samme viset. Vi gjorde et forsøk på Andøya vest, til tross for dårlig melding - det gikk som det måtte gå og endte i en retrett fra vind opp i liten storm. Overnattingstur til Gaukværøy ble det ikke i år, men en dagstur ble det i hvert fall. Jeg rakk såvidt å vise ham Skjervøyene også før han reiste hjem.

Heia Thor!
- Men det ble ikke slutt på padlingen selv om besøket reiste hjem. For nå var det klart for Arctic Race of Norway (sykkelløp) og da skulle jo vi være statister. Ellers var det både leketur hjemme, onsdagspadling med klubben og ferskingtur i Bø på plakaten i august. Jo, og så bølger på Taen og fisking på sundet… Var også på Snytindhytta på jubileumskonsert - ikke i kajakk da, men det var en fin tur likevel!

Omsider - test av Nordkapp LV!
September er ofte en actionfylt måned. Da har jeg nemlig bursdag, og jeg har det med å stikke til havs på sånne dager - gjerne langt hjemmefra. Men først var jeg på Hadselsand i Lofoten og ble kjent med Lofoten-gutta. Omsider fikk jeg straum forklart sånn at jeg skjønte cluet. Men så var det bursdagspadleferie - som endte opp i Bergen i år. Først en overnattingstur (dag 2 HER), så en tur ved Turøy, og til sist en tur ved Tjørnøy. Eller om det var annen rekkefølge… I hvert fall, mye padling!

Men september er lang, så det ble flere turer, både til Skjervøyan (der jeg ble sittende fast i kajakken), Gjæva og noe mislykket krabbefiske fra kajakk. En liten fotosafari fikk jeg også tid til før september var omme.

Bølgesamling, jihiii!
I oktober ble det av ukjent grunn ikke så mye padling. Men jeg fikk trommet ihop ei bølgepadlesamling på Taen i hvert fall. Mye folk og mye action! Gøy! Ellers ble det bare et par småturer.

Ad-hoc surfesamling på Delp
November var det litt flere turer. Ny overnatting i naustet for å følge med Otus, men det ble for kaldt. En tur sammen med Tom ut ifra Offersøy, litt research om det kan være bølgepadlealternativ. Padlebesøk og litt småturer i område, sånn som fra Straumsnes til Snarset, blåstertur (på land) til Hovden, småturer heime. Og så samlet det seg en del folk på Delp for surfing og sånt!

Padling med badeand Avocet i bøtteplast. Men fine forhold.
I desember kom omsider nykajakken, som til manges overraskelse viste seg å være to. Nå ble ikke det like stor happening som det skulle være, ettersom Nordkappen viste seg å være et forbannet dårlig eksemplar, med slurvefeil og dårlig lakk (sprekker). Rett og slett en stor nedtur, og det hjelper lite at jeg ikke hører noe som helst ifra selger angående opprydding i saken, heller. Men Avocet'n er jeg godt fornøyd med! Love it! Men før jeg fikk prøvd noen av dem var jeg en tur i Bergen og padlet i bølgene der. Forsåvidt gøy, det.

Nordkappen - veldig fin på avstand!
solsnudagen ble Nordkappen sjøsatt for første gang. Dessverre ikke på tur til Våje, som planen opprinnelig var - noen satt flyfast. Så det ble helt alene, på det vanlige sundet. Da var Avocet prøvd både én og to ganger. Julen var lang i år, så det ble en del padling. Fra Torset har jeg ikke padlet før, Guvåghytta med overnatting er alltid fint - og det er jo Taen også. Året ble til sist avsluttet med en runde rundt Børøya.

Ny (for meg, brukt) Avocet i termoplast.
Jeg har ikke fulgt med kilometrene i år, knapt brukt GPS. Så jeg har ikke snøring hvor langt jeg har padlet tilsammen. Men det ble nokså mange turer i løpet av året, til slutt. Er i grunnen fornøyd med å klare å ha fokus på å kose meg, framfor å padle langt.

Hammocken
Det har blitt en del nytt stæsj, i tillegg til de to kajakkene. Exped Ergo Hammock er jeg kjempefornøyd med! Hjelm, sommerpadlestøvler og liten dekksbag var heller ikke dumt. Vanntettkamera drepte jeg jo på mystisk vis, så jeg måtte kjøpe ny Olympus TG-2 istedenfor. Nokså fornøyd med det også. Utpå høsten kom jeg over supertilbud på vintersovepose, så nå skal jeg holde varmen vår og høst også. Kanskje det utvider overnattingssesongen litt. :)

Så har jeg altså tatt aktivitetslederkurs også i 2013. Jeg er nok ikke av de som er mest imponert over den kursstigen her til lands, men det er nå det vi har så da ble det sånn. Jeg har mest av alt lært at jeg slett ikke trenger ta kurs for å bli bedre verken padler eller turleder, men det er en stor fordel å padle sammen med mye forskjellige folk - og det gjør man jo også på kurs. ;)

Jeg laget meg en plan for året og noen mål, og det meste har gått etter planen. (Ok, å sette seg fast i kajakken ved rulling var et tilbakeslag. Men det er unntaket.)

Ah, jo en ting til har skjedd i år - jeg har sannelig skiftet vridning fra den andre siden! Helt på slutten av året, plutselig hadde jeg bare gjort det. Skulle jo egentlig teste litt først, men plutselig var det bare bytta.

- Et innholdsrikt år padlemessig, rett og slett.

2 kommentarer:

  1. Time to make plan for 2014. Something I like to do because it gives me something to look forward to.

    Tony :-)

    SvarSlett
  2. :) I have already made a plan for 2014, it's a great plan. But that'll come in summary for 2014. ;) Plans are useful, and half of the joy is planning and looking forward to things, I think. :D

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)