Etiketter

Circumnavigation - Hadseløya rundt, dag 1

Egentlig skulle Vesterålen Padleklubb ha førstehjelpskurs i helgen. Det måtte dessverre avlyses (i den grad det er dessverre å slippe å sitte inne en hel helg når været skal bli sånn her) - da ble helgen plutselig ledig til hva som helst.

Hadseløya. Den har jeg jo tenkt på å komme meg rundt, en stund. Med været som var meldt, kunne det gå an å kombinere det med en tur ut til havsulene, også - det har jeg jo også tenkt på en stund nå. Jaja, da setter vi rett og slett opp en klubbtur istedenfor kurset, da!

Gunn og jeg startet på tur fra klubbnaustet halvsent fredag kveld, i en aldeles flott solnedgang.

Den er rett og slett årsaken til at dag 1 får eget innlegg, da jeg ikke har sjans til å droppe så mange av bildene. Jeg husker for godt hvor enda mye finere det var i virkeligheten. (Jada, det ER en båt som står på land, det der - Hurtigrutemuseet på Stokmarknes.)

Skulpturen "Natt og dag" har fått seg en oppussing fant vi ut, den så ut som den skal nå. Bra!

Vi padlet først over fjorden og rundet Holmsnes, på jakt etter leirplass. Det er flere mulige her. Men litt færre enn når det er lauv på trærne - man kom litt for mye i glaninga til flere hytter på denne tiden.

Det går an å campe på Holmsnesøya også, men vi bestemte oss for å ta en runde helt bort til Årnesan for å se alle stedene før vi bestemte oss.


Vi skjønte det vel senest da vi svingte inn på stranda på Årnesan... Det blir her vi camper.

Punkt 1 - Det er sånn her fint!
Punkt 2 - Lettest å finne for langveisfarende lørdag morgen.
Punkt 3 - Vi slipper å sette opp telt - kan ligge ute eller inne i uværshytta.
(Ok, de står muuuligens i omvendt prioritert rekkefølge der... He he.)

Gunn bestemte seg rett og slett for å sove under åpen himmel, på plattingen utenfor.

Jeg tok ikke sjansen på å fryse når vi skulle padle såpass langt, så jeg la meg heller inne. (Der bråket også havet litt mindre, lettere å få sove.)

Utsikten var sånn her pass bra fra soveplassen min, med døra åpen. Men fant det best å sove med den lukket - sov i grunnen ganske godt her, forresten. Veldig bra sted.

Hva er det slags geni-røyker som har vært på tur her? Veldig fint med sånne dekorasjoner, hæ?

Sånn her ser den ut, Uværshytta på Årnesan. Kjempefin. Ikke så fint med de to plankene som lå henslengt, men de skal sikker brukes til noe snart. Tror neppe de er slengt der permanent, sånn som sneipene over sannsynligvis er.

Ja vi har det fint på tur! De er ikke mine disse altså, jeg var for trøtt til å åpne ei øl. Termos hadde jeg for en gangs skyld med OG brukte, jeg har nemlig fått termos i gave hos kjekkasen, og den er veldig fin. Så jeg laget kakao både kveld og morgen. Men den får jeg heller huske på å avbilde neste gang, helt glemt nå.

Uværshytta sett fra bak-/oversiden, mot Skjervøyan og Bø om morran. Lovende havflate!

Vi må ta med litt detaljer fra den fine stranda også, når vi først er i gang.

Dag 2 lørdag er straks i gang - Gunn og jeg har kommet oss i kajakkene igjen, og klubbleder Remi har eskortert gjest Nils-Jakob fra Harstad utover. Nå var vi klare for seriøs rundtpadling.

6 kommentarer:

 1. Trivelig lesing og fine bilder, Mariann!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, synd du ikke kunne hive deg med. Men vi ses på Sommarøya, ikke lenge til nå! :D

   Slett
 2. Deilig med sånne kvelder :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Rett og slett deilig! (Hadde nok vært enda deiligere om jeg hadde vært akkurat litt mindre trøtt, så jeg også kunne sprette ei øl, men. Deilig nok uten også!)

   Slett
 3. Rett og slett steike artig å les bloggen din!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det va jo rett og slett ei steike fin tilbakemelding å få! :D

   Slett

Kommentar - ja takk! :)