Etiketter

Tvers over sundet - miniminisurfetidalrace

Enda en dag blåste det godt mens jeg kjørte hjem fra jobb, men før jeg kom meg ut så hadde det stilnet av. Jaja. På tide å få oppfriska rulla igjen, så den ikke forsvinner helt uten at jeg merker det. Det var også en test for om det er praktisk mulig å få vesten min til å ikke gli opp under ørene. Den har særlig en tendens til det når jeg har tauelina - jeg mistenker at jeg rett og slett er for kort i ryggen... I så fall er det vel lite å gjøre med, jeg regner ikke med å vokse noe særlig mer i lengden nå.

Jeg trillet kajakken nesten ned til havet. Den C-tug-tralla er bare sånn middels bra. Dette er nokså typisk. Hulene ligger igjen bak der, mens festet og de to "flaps"-ene henger fast i kajakken... Jævlig irriterende. De er rett og slett bare beregnet på å ligge flatt, når de kommer i vinkel ramler de løs. Dritpatent. (Eller sannsynligvis - kanopatent.) Funker kun når den er midt under kajakken.

Det gikk ikke lang tid før vest-testen fikk svaret sitt. Selv om jeg hadde kledd den på meg så langt ned som det gikk, og strammet inn nederste stropp til det var direkte vondt når jeg satt, så skled den opp. Her slakker jeg på stroppa så det går an å puste. Den får bare være under ørene, det er ikke mer å stramme inn der. Sånn er det bare.

Vind målt til den vanlige 4 m/s, vanntemperatur i overflata 10 grader nå. Det var litt overraskende egentlig. Men helt greit for meg! Jeg så forresten plutselig en finne i småbølgene her, det viste seg å være ei nise. :) Tøft! Nå har det vært mye oter og nise i det siste. Det må gjerne fortsette sånn.

Da jeg nærmet meg andre siden av sundet, begynte jeg å se hvite splæsjer her og der. Tøft! Det økte riktignok på til 5 m/s, men det skulle ikke tilsi disse bølgene. Men det er noe med straumen her ute, og nå var det jo skikkelig storfjære. Jeg ble spent på hvordan forholdene var der framme - kunne de brukes til noe?

Jada! Det varierte veldig, flyttet seg hit og dit og plutselig kunne det komme en gjeng med krappe, brytende bølger. Nærmere holmen ble det reflekssjø og sprettbølger. Perfekt for å øve på diverse saker og ting, uten å risikere (uønsket) redningsaksjon. (Eller biler som stopper og spør om jeg trenger hjelp...)

Spoing! Imellom Kringelneset og Kringelskjæret er det ei sandgrunne, så her ble det litt småsurfebølger innover nå og da. Jeg traff på første forsøk, her har jeg vel imidlertid surfet ifra bølgen egentlig... Men jeg var nøyaktig så fornøyd som det ser ut, over å i det hele tatt få en surf når det egentlig ikke skulle være noe som helst bølger her. :)

Lyset var det heller ikke noe å si på, det vekslet mellom alt mulig.

Her inne ved odden var det roligere. Jeg var også helt inne i bukta for å øve på den der brace-greia som jeg ble vist på Sommarøy på damepadlesamlinga. Øvelse med åreposen på arma. Men den funker mest bare til å få masse vann inn i drakten, fra nakken. Så det prøvde jeg ikke så lenge, det ble kaldt.

Jeg la meg litt utenfor odden der det var bittelitt bølger, og sjekket at rulla virket. Det gjorde den. Så gikk jeg rundt noen ganger med åra på tvers sånn at jeg måtte sette opp - det virket også. Prøver å få inn det der med hvilken side det er lurest å gå opp igjen på, når man velter hvilken vei fra bølgene - på en måte. Det er jo dumt å prøve den vanskeligste veien først - men det må inn mer som en refleks, kan ikke ligge under der og tenke. Så god tid har jeg ikke ennå.

Det kom forresten en sel og kikket på meg mens jeg øvde, artig det også.

Smekk våt ble jeg også, det kommer vann inn ved håndleddet når jeg ruller også. Akkurat dét er litt dumt. Men nå har jo Handyman nylig skiftet håndleddsmansjetter på den andre drakten, så kanskje den ikke slipper inn vann der lenger. :) Får teste den neste gang.

Noen småsnutter, jeg tenkte ikke så mye på å filme. Dessuten har jeg begynt å vinkle hodekamera alt for høyt opp, så det meste ble ubrukelig. For ordens skyld - siste gang jeg ruller opp er ikke mislykket - jeg skulle bare sjekke om jeg kunne klare å sculle et par ganger uten å få panikk. Men glemte det av til jeg var oppe, så det ble litt teit.

Så, en liten tur tvers over sundet for å ta et par-tre ruller, ble til litt teknikkøving på diverse. Inkludert rulle, så klart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)