Etiketter

Vik-Skjervøyan

Tom-Einar hadde tatt med kajakken til Sortland torsdag før pinsa. Kvelden før hadde folk sett kval ved Dragnes - så vi tok en tur til Skjervøyene. Da kunne vi padle videre utover hvis det skulle vise seg å fortsatt være kval på fjorden. Vi satte ut fra Vik, her padler vi forbi lykta på Kalsnes.

Det var så flatt hav at jeg hadde lagt hjelmen igjen hjemme. Goprokameraet hadde jeg med - og på bildetaking - men de bildene har jeg altså klart å slette før jeg har lagt dem over på maskinen... Så det blir veldig mye Tom-Einar i dette innlegget.

Ja, her er forresten mer. For mens han ventet på at jeg skulle bli ferdig på jobb, så kom det sannelig en journalist bortom hengekøya. Helt sånn tilfeldigvis… ;)

Jeg hadde tatt med kikkert, så vi gikk i land på Store Skjervøya og opp på en knaus for å speide. Ingen kval den veien, mot Bø.

Ingen kval innover der vi kom ifra heller, men vi kan se at det fortsatt er snø på Møysalen. Det var ingen kval å se noen andre steder heller.

Kråkeboller derimot, var det en del av. Jeg fant flere som var nylig avgått ved døden - innmaten var der fortsatt, men ingen pigger.

Her ligger Tom-Einar på lur for å padle gjennom. Det må bare komme litt vann over den steinen først...

Svosj, det gikk akkurat.

Ganske så fin ettermiddag, rett og slett.

 Enkel rute i dag. Det ble nå drøye mila, passelig tur etter en dag på jobb.

Her padlet jeg også gjennom, selv om jeg ikke hadde hjelmen med. Det var nå ikke allverdens.

Denne her er som regel ett eller annet som skjer på. I dag var den mest bare rotete.

Her ser vi over mot Guvåg, Pikstauren og Bonnan i bakgrunnen. På tilbaketuren testet vi ut litt diverse teknikkgreier. Nordkappen er mye lettere å kante enn den avocet'n, var konklusjonen. Og så skjønte jeg omsider det der kryssbaugtaket som jeg likevel ikke skjønner hva man skal bruke til.

Dette er et lite mysterium. De ser da begge ut for å være stormåser? Men det var jo så stor forskjell på størrelsen? Er den til venstre en kortvokst en?

Da vi kom inn til Vik igjen lå det en fiskestim i overflata og vaket. I fjæra satt en fyr og så på oss - det gikk etterhvert opp for oss at han satt og tok bilder, så vi padlet bort og slo av en prat. Det viste seg at han hadde tatt bilder av oss sammen med nisa.

??? Nise???

Joda, det hadde hoppet en nise med en unge rundt der, sa mannen. Jaha ja. Jo vi kikket en stund og sannelig var der en nise. Den hoppet i stimen så vi kunne se hele nisa. Artig. Hadde ikke fyren vært der med kameraet sitt, så hadde vi padlet rett i land uten å ane noenting om hele nisa.

Jaja - nise er også kval... (Akkurat vi to er rimelig inneforstått med at vi sannsynligvis brukte opp hele kvalflaksen på denne turen.)

Dagens "finn 1 feil". Jeg har da 3 par padlestøvler. Et sommerpar som har plass til 1 tynn sokk, et mellompar som har plass til 1 sokk og 1 par tynne lester (eller 2 par sokker), og et par vinterstøvler som har plass til et par sokker og to par tjukke lester.

I dag hadde jeg altså klart å ta med en av de største, og en av de minste... Kjentes mildt sagt merkelig ut, spesielt når vi gikk rundt på land...

9 kommentarer:

 1. Helt fantastisk flotte turer du er på Mariann :) Kjempegøy å følge deg ! Klem Lena

  SvarSlett
 2. Helt fantastiske turer du er på Mariann! Kjempegøy å 'følge' deg :) Klem Lena

  SvarSlett
 3. Takk Lena! Det er kjempeartig å se at det er en og annen som slenger innom her også. :)

  SvarSlett
 4. Svar
  1. Veldig så insisteranes du va! ;) Klem tilbake!
   (Æ har satt på sånn moderering, at æ må godkjenne kommentaran før de kommer ut her. Enklare enn at folk må bevise at de ikke e en robot.)

   Slett
 5. Nei dette kryssbaugtaket er vrient- fikser det ikke særlig elegant jaffal. Og hva man skal med det? Imponere noen?????

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes ikke egentlig at det ser så imponerende ut heller, faktisk. Hadde det i det minste gjort det så… ;)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)