Etiketter

Bufjellet

Lite padling i ferien fra helvete, men mye fint vær. I dette været ble det en spasertur fra Sandvikhalsen bortover Bufjellet. Her ser vi ned på Sandviksanden, Spjøten og Teisten til høyre i bildet. Et sted nedpå sletta der står det to telt, oppdaget vi etterhvert.

Mer av utsikten bortover etter vi kom litt lenger oppover, her begynner Nykene utenfor Nykvågen å dukke fram også. Det gikk plutselig opp for meg at forbi her har jeg faktisk ikke padlet siden jeg var med på ASKR og det er jammen mange år siden. Høh. Da vet jeg noe som står på lista igjen.

Her ser vi ned mot Sandvika fra enda lenger bort - dermed ser vi også bedre over Åsandfjorden til Åsand, og videre bortover. Området lengst bort der var det jeg padlet inn i huler for et par uker siden.

Reinrose. Det har jeg ikke sett før. I hvert fall ikke lagt merke til. Men på mystisk vis skjønte jeg at det måtte være den jeg så. En annen ting jeg så her oppe, var ei stor gresshoppe. STOR gresshoppe. Jeg trodde først det var en (liten) frosk, for det er jo bare frosk som hopper her i området. Men den var ikke brun!

Nei, den hadde farger som på lyngen her. Og så var den 2-3 cm lang. Hadde virkelig ingen anelse om at vi hadde så store gresshopper her. Dessverre forsvant den plutselig (kamuflasje har jo en misjon - virket denne gangen), så jeg fikk ikke sett nøye på den eller tatt bilde. Det nærmeste jeg har funnet det flyktige minnet jeg har av den er fjellgresshoppe - skoggresshoppe var heller ikke så ulik, men det virket som det var mer rødt på den.

Spennende uansett, jeg trodde ikke vi hadde sånt her.

Utsikt retning Hovden. Det blåste bra (den nye vindmåleren har kommet, men var ikke i mine hender så jeg husker ikke hvor mye vi målte) men det var merkelig lite bølger på sjøen til den vinden å være.

Det var masse folk ute denne dagen. Han her gikk også oppå fjellet, nede på stranda vaset det rundt diverse folk (men pussig nok ingen ved teltene), og ved parkeringsplassen gikk det også rundt to damer og fotograferte. Sikkert utenlandske turister eller søringer. ;)

4 kommentarer:

 1. Kult innlegg, bra med fjelltur også. Det blåser gjerne mer i høyden så det er vel årsaken til at havet lå delvis flatt.

  SvarSlett
 2. Jo det stemmer nok i prinsippet - men vi så jo at det blåste godt der nede også. Det bare "blåste flatt", liksom. Mye rare fenomener med vær og natur. :)

  SvarSlett
 3. OPS…..her har du jo blogga igjen. Og denne gangen har du beveget deg litt i høyden til og med.
  Dette er jo områder du ikke har fortalt om eller tenkt at du kunne vise mæ. Ser jo ut som det er fint og padle der også.
  Såe…..
  Reinrose……er ikke den vanlig der ute? Mener jeg så den flere ganger da jeg var og traska i Lofotfjellan…Uansett er den nydelig!
  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Reinrose er sikkert vanlig, jeg har nok bare ikke lagt merke til den før. Jeg går jo ikke så mye i fjellet. :) Men det er litt rart, for akkurat her har jeg nå vært på denne tiden av året flere ganger før.

   - Har ikkje du turboka til Vesterålen Turlag?

   Slett

Kommentar - ja takk! :)