Etiketter

Novemberrulling på Taen - ørnesesong

I dag gikk det skikkelig tregt å bestemme seg. Sundet var flatt - utgikk tvert. Etterhvert bestemte jeg meg for å dra til klubbnaustet, for å ta en liten tur til Gjæva. Ingen av de forespurte hadde anledning til å bli med, men jeg dro bortover likevel. Underveis oppdaget jeg disse to i fjæra.

Disse her, om du ikke la merke til dem på forrige bilde. Typisk ørn, og nå har det helt klart blitt "ørnesesong" igjen. Dette var bare de første. Nei forresten det var det ikke, men dette var de første som satt et fint sted med tanke på å ta bilde.

Ikke en ørn, men veldressert fugl som fløy rett inn i bildet mitt.

Det ble ikke tur fra klubbnaustet likevel. Det var flatt hav overalt, null fres ut til Gjæva. Ikke et vindpust. I håp om ett eller annet noe som helst kjørte jeg videre rundt øya, til Taen. Det er egentlig litt styr å sette ut der alene, men det gikk.

Innenfor den første øya var det lite fres, men det var litt drag i sjøen så jeg hadde fortsatt håp.

Rundt på andre siden var det litt mer.

Ute ved lykta var det enda litt mer. Her fant jeg ut at det var på sin plass med novemberrulla. Helt alene - ikke helt ved land - brott og bråk ikke så kjempelangt unna.

Her er bevis.

Det var flott lys lenger ut, og det var nå enda en stund til det skulle bli mørkt... Hm?

Ja, jeg tar en runde rundt de nærmeste holmene der ute, også. (Der den der grusomme boergeita holdt til tidligere, ikke at jeg dro dit for å besøke den men...)

På andre siden den holmen var det også litt plask inne ved steinen.

Og på ei grunne bygget det seg opp så jeg faktisk fikk litt fart. Men ingen supersurf.

Jeg var litt usikker på klokka og fant det best å snu her. Fant det bedre å følge land igjen.

På tur inn igjen fant jeg et par steder det gikk an å padle imellom (innimellom).

Så tilbake ved lykta, og her hadde det blitt litt mer action siden sist, oppdaget jeg da jeg sneiet innved holmen. (Til venstre i bildet.) Jeg fikk god fart, for å si det sånn!

Dette er på andre siden. Det kom nemlig sånn på hver side, og så møttes det på baksiden (noen ganger).

Noen ganger ble det litt morsom spretting, sånn som her.

Noen ganger mer splæsj, noen ganger skikkelig bølge, og noen ganger bare "nullet" det seg ut.

Egentlig artigst når det kom store inn fra begge sider og så møttes på baksiden av skjæret.

Men så ble jeg lei av det og padlet inn til land. Og så tenkte jeg at klokka sikkert var blitt så mye at det var lurest å bare følge land tilbake til bilen.

Det var dumt. Jeg kunne padlet dobbelt så langt, egentlig. Tips, kanskje følge litt bedre med på klokka neste gang... Vel, jeg hadde kommet meg en tur utpå i hvert fall.

Ny ørn, denne ved Børøya. Bildet var riktignok tatt da jeg kjørte andre veien, men den satt der fremdeles på retur. Staselig fugl, rett og slett.

Så får vi se om det blir Nordkapp-padling neste tur. Den skal visst være her i løpet av natten, antagelig. Helst uskadd, og ellers sånn som den skal være. Den som leser får se.

4 kommentarer:

 1. Flotte ruller og herlig sjøskap ;ø)

  SvarSlett
 2. Sjøskap? He he, det står neppe i ordboka. De rullene var ikke mer enn sånn passelig, jeg kom bare akkurat opp på den første. :S Sleit litt med åra den dagen, holdt på å gå rundt på grunn av et solid feilskjær også…

  SvarSlett
 3. Du e ei tøffa! Få padlere som drar utpå og tar rulla. Liker det! Hilsen Remi

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må jo det, sånn at jeg vet at den virker. Har du hørt noe fra badevakten om basseng?

   Slett

Kommentar - ja takk! :)