Etiketter

Arctic Womens Playground - Sommarøya

Yes!!!
I mai 2014 var jeg på padlesamling på Sommarøya utenfor Tromsø, sammen med en gjeng på cirka 50 damer. Det kan du ha lest om HER i bladet Padling, forsåvidt. Siden jeg skulle skrive den artikkelen, valgte jeg å vente med å blogge samlinga - lite ante jeg at den ikke skulle komme på trykk før i desember... Neste gang styrer jeg bare utenom bildene jeg sender dit. (Eller lager bloggen og legger den klar.)

I hvert fall, her kommer en litt mer personlig rapport derfra - detaljer husker jeg nok lite av nå.

På bildene over er jeg på en workshop med en av de danske instruktørene. Den var en slags innledning til rulle. Sånn der legge seg bak, ut til siden, flyte, bak, inn og opp. Grei øvelse, og flere rullet opp ved hjelp av årepose etterhvert.

Fuglene var litt mindre fornøyde med at vi holdt til i pollen bak holmene de hekket på, men de fleste skjønte rimelig snart at vi ikke var så interessert i dem og kom tilbake til reirene sine.

Etterpå ble jeg med på workshopen til Mia, for de tøffeste. De som tør å innrømme at de ikke er begeistret for å henge oppned under kajakken. Først tørrtrening og øvelser på land, og så bar det ut i havet.

Herjing i havet. Utrolig effektive disse triksene hennes. På denne tiden hang fortsatt episoden der jeg ble hengende fast i Inuken under rulling ganske godt i meg fremdeles, så det var kjekke øvelser for min del også.

Siste halvdel av mai er det fremdeles ganske kjølig i havet, så Mias termos med varmt innhold var populær. Kan ikke skjønne hvorfor jeg så sjelden husker sånn termos. Gjør sjelden det på planlagte turer til og med.

Men så. Utover dagen økte det på med vinden - helt etter min smak, men ikke spesielt passende for dette arrangementet. Arrangørene heiv seg rundt i ei fart og gjorde om programmet til landbaserte workshoper, bortsett ifra denne ene som gikk i samme dammen vi hadde holdt til i under den første workshopen. Teknikktrening.

Det gjorde vondt i hele padlesjelen å holde seg på land. Det ble nok under en kilometer padling på meg tilsammen den dagen... Menmen, jeg skulle jo skrive artikkel så da valgte jeg heller å ta litt bilder til den enn å drive solopadling. (Det var riktignok bare såvidt det gikk, jeg sto LENGE før jeg klarte å droppe det.) Synes ikke det passer seg på slike arrangementer, rett og slett.

Lisa var med på teknikkworkshopen i pollen.

Ranveig også, her øves det på kanting.

Noen sto i litt hustrig vær og diskuterte. Her lurer jeg på at de funderer på den perfekte kajakken.

Andre øvde på å planlegge en tur ut fra kart og denslags.

Om kvelden var det felles middag, som forøvrig var veldig god. Det er et utmerket sted for slike padlearrangementer, dette. Man kan bo i telt eller sjøhus eller på hotell. Jeg liker valgmuligheter. (Særlig med litt guffent værvarsel, he he.)

Stemningen var helt super under hele arrangementet, og jeg som i utgangspunktet er noe skeptisk til kjønnspesifikke arrangementer trivdes bare godt. Jeg klarer fint å padle sammen med menn (har forsåvidt fått høre at jeg padler som en mann, hva nå det måtte bety), men det var ærlig talt litt deilig å slippe dem for ei enkel helg. Ikke at de ikke er trivelige eller har noe å tilføre, men damene har også ting å bidra med og det fikk de slippe i større grad fram med denne helgen. Rett og slett.

Dagen etter skulle det endelig bli litt action for meg også - rockhopping. Det første som skjedde var at den ble kuttet ned i tid, for at de skulle rekke to runder istedenfor en. Bra for arrangementet totalt sett, mindre bra for akkurat de som skulle være med på den ene.

Det neste som skjedde var at vi våknet til flatt hav… Jeeei neeeei. :(

Så, jeg konkluderte kjapt med at denne padlehelgen ble uten særlig padling uansett, og prøvde heller å få noen bra bilder. Dette er et av de få ok jeg fikk med GoProen - at den sto himmelhøyt på hodet oppdaget jeg ikke før etterpå. :( Veldig synd, jeg trodde jeg hadde fått noen kule bilder fra dette.

Siden det ikke var action i havet, så måtte vi lage litt. Det ble en workshop med redningsøvelser istedenfor. Å holde seg unna vei samtidig som man skulle ta bilder fungerte ikke helt bra ihop, så det ble ikke særlig gode bilder av det heller. Menmen. Her er fra den første redningen, som rett ut sagt gikk ganske så dårlig.

Det meste gikk skeis, rett og slett, og det var jo veldig bra for da fikk vi noe å jobbe med. :) Tenker Mia koste seg bra her mens alt gikk til helsike, he he.

Etter hver runde samlet hun flokken og gikk gjennom det hele, og så gikk alt litt enklere neste gang. Learning by doing er jo greit så lenge noen passer på å gå gjennom og sørge for at alle deltakerne får med seg lærdommen. Hun er rett og slett flink. Snakker sånn at folk forstår uansett nivå for eksempel.  Det er det flere jeg vet om som kunne lære litt av, og enkelte en hel del. Plusspoeng!

Selv om ting ble bedre, fikk man hver gang en eller annen ny utfordring. Sånn som her når vinden har tatt seg opp, og vi endte opp med to stykker som tauer i hver sin retning... (Lina går til en kajakk langt til venstre for det bildet vi ser.) Den så vi ikke komme. Ting kan skje, og jo mer man har øvd på jo flere rare ting har man dermed lært å være obs på og håndtere.

Så var det tid for å returnere til basen igjen, og typisk strekk i feltet. Nå var vi jo ferdige, og helt etter skjema slår folk mentalt av gruppefølelsen. Ingen følger med bak, hvis vi ser bort ifra at jeg hadde rette vedkommende mistenkt for å pønske på nettopp et sånt stunt. Det er gøy med noen som frivillig sørger for å gi resten en påminnelse. (Litt usikker på hvor mye det hjalp, arrangørene hadde jo som vi ser noen som lå bakerst og passet på.)

- Jeg prøvde så godt jeg kunne å holde meg utenom det som foregikk denne dagen for å heller ta bilder. Men jeg klarer ikke lenge å se på at folk bare blir liggende i havet med den temperaturen det har i mai, så jeg gjorde et lite unntak og fikk personen opp.

Det var jo rett og slett strålende vær denne dagen! Synd dette er retur...

Her er forresten litt av utsikten fra hotellvinduet mitt. Midt i villmarka.

Etter workshopen var det heldigvis flere enn meg som ikke følte seg ferdigpadlet i de flotte omgivelsene rundt Sommarøya. Trine og Ranveig ble med på en liten ekstrarunde.

Vi angret ikke på at vi ventet litt med å kjøre heim. Sol og fint og sandstrender i fleng, og så fikk vi småpratet litt om helga. Tror alle som var der var enige om at dette var et kjempetiltak, og jeg tipper at de fleste også har lyst til å komme igjen.

Rett og slett sånn her fint var det!

Her ser vi folk samlet rundt bålet… Ble ikke like lett å se som jeg hadde tenkt meg, men solbrillebilder synes jeg bare er så kult at det måtte med likevel.

En liten oppsummering rundt bålet, så var helga over og det ble en lang kjøretur hjem. Men det var andre enn meg som hadde mye lengre vei - og jeg tror de var godt fornøyde med å ha tatt turen, de også. Er du i tvil om du skal være med neste gang er det ingenting å lure på - hiv deg med!

I år var det nok best utbytte for de som ikke var så erfarne fra før. Men det er en av tingene de har tenkt å videreutvikle seg på, å ha mer for de som er mer erfarne også. Dessuten har erfarne padlere bare godt av å bli påminnet at de selv har vært på et lavere nivå og hvordan det var, og det å dele av sin erfaring og kunnskap. Så bli med uansett, du.

Sykt bra, og en herlig motvekt til disse brølape-arrangementene der man må kreve plass om man skal få det.

6 kommentarer:

 1. Du e nu veldig flink å få sagt det. Brølapearrangement.

  SvarSlett
  Svar
  1. En treffende beskrivelse jeg har delvis lånt fra en bloggleser. ;)

   Slett
 2. Litt langt til Sommarøya ellers hadde jeg ikke vært i tvil! Ellers kan jeg bekrefte at Mia er en fantastisk flink instruktør!

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt langt herfra også, men noen kjørte jo kjempelangt for å være med og hadde likevel god lyst til å dra tilbake. De danske instruktørene fikk forresten også mye skryt, så det kan være verdt å planlegge en tur enten nordover eller sørover en gang. ;)

   Slett
 3. Lovely photos. Such a good light in May - not like now! Summer is coming :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks! I feel a bit stupid for being so incredibly late with this blogpost but... It sure feels good to look at the photos in the middle of the (right now, wet) winter.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)