Etiketter

Inspirasjonstips mottas

Jeg driver og pønsker på planer/mål for 2015. Egentlig kom jeg nokså langt med de jeg hadde i fjor, men året tok jo fra meg padlelysten. Det er jo teit, for det er vinter og jeg liker IKKE så godt å gå på ski at det er et i nærheten fullverdig alternativ.

Så, jeg må ha nye ting - og selv om noe nok må være ting jeg ikke er spesielt begeistret for, så må jeg også ha noe som inspirerer, og som jeg får lysten tilbake av. Så her innbydes det til brainstorming-dugnad!


Her er en liste jeg fant i en boks, jeg har nok ikke direkte brukt den. Det står ikke når den er skrevet, heller. Men jeg har gått gjennom den og sett om jeg har gjort noe av det, siste året.


• Øv og gjør ting jeg ikke liker. Mye. Eks. nært stein, teknikk, straum osv.
Det er vel drøyt å si at jeg har gjort dette mye, men gjort det har jeg. Ikke videre frivillig, men jeg har bevisst blitt med på ting som jeg har visst ville medføre dette, en slags frivillig selvtvang… Det har imidlertid ikke medført at jeg har mistet superevnen til å unngå ting jeg misliker hvis jeg prøver. (Usikker på hvor bra akkurat dét er, da.)

• Fortsettelse av nyttårsforsett - ikke være så pinglete.
Har fått beskjed at når jeg ruller hele året helt alene, så kan ingen komme og si at jeg er pinglete. Notert, forsåvidt enig der.

• Tro mer på meg selv.
Kontinuerlig prosjekt som stadig glemmes av. Listen med folk som med forskjellige ord sier "du må skjønne hvor god du er" er nå blitt så pass lang at man kanskje må vurdere det mer seriøst. (Men så vil man jo ikke bikke over til den andre siden, heller. Den er verre. Hvor tynn er den egga imellom?)

• Stol på det jeg kan.
Det var jeg forsåvidt begynt med, men så forsvant rulla her om dagen. Såe...

• Gidd å øve teknikk (padd båt - kjøp ny åre)
Har ikke paddet et kvidder på noen av kajakkene. Ny åre er derimot skaffet, og jeg har øvd litt teknikk. Langt ifra så mye som jeg burde. Den får fortsette på lista. (Plan: Finne morsommere metoder.)

• Få ei solid rulle
Den hadde jeg jo fikset, så den skal vi vel klare å få på plass igjen tenker jeg. Helt gratis var den også. Lærte meg jo til og med sculling helt av meg selv, uten å egentlig øve. Rettere sagt, jeg bare kunne det plutselig. (Det glemte jeg dessverre at jeg kunne den dagen rulla forsvant.)

• Bølgetrening
Njæ. Men det er ikke min feil at det ikke ble mer, for å si det sånn.

• Redningstrening
Samme som over.

• Gjør ting helhjertet og offensivt
Denne er jo grei når jeg bare har bestemt meg. Nytt punkt får bli å bestemme seg fortere for ting.

• Vær bossy når det trengs, ikke la meg dille med
Den har nok noen fått merket. Om det er på de riktige tidspunktene er jo et annet spørsmål.


Det overordnede målet består, men jeg har konkludert med at jeg nok kjappere kommer meg dit hvis jeg lager en haug med delmål jeg kan krysse av for. Og så kommer jeg meg kjappere til delmålene hvis jeg finner ting som gjør at jeg får tilbake og deretter beholder padlelysten.


Kjør debatt - hvis så brutalt ærlig at du er usikker på om du tør å poste det offentlig kan du bruke eposten padlemia@gmail.com. ;) (Men egentlig kan du helt sikkert poste det her - bare ikke hold det for deg selv!)

13 kommentarer:

 1. Imponerende med selvironi, det kan ingen ta fra deg.
  Dra på en ukes tur alene, bli kjørt minst 25 mil hjemmenfra og padle hjem, helst i ukjent farvann.Nyt turen og nyt ditt eget selskap.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det der høres ut for å være en påskeplan! (y) Utmerket ide - hvis jeg bare klarer å få lysten til å komme meg av gårde før den tid… Vi satser på det.

   Slett
 2. Folk er no ulike, men for eigen del får eg som oftast motivasjon av å gjere ting saman med andre. Nyt ting med gamle venner, gamle ting med nye venner - nye konstellasjonar med folk, og alle kobinasjonar av desse. MSE? Velkommen til Sunnmøre, om det skulle freiste! Eg er nok og ein "samlar". Det å padle til fyr f.eks er kjekt og gjev meg både turinspirasjon og motivasjon til å øve/førebu meg (når fyra er eksponerte nok, må det meir til enn berre ein svipptur). Elles er vel det å gjere noko anna eller i ein anna setting eit kjent triks. Sydentur med padling? Elvepadlekurs? Håpar du finn att padlemotivasjonen, evnt får ei glødande interesse for ein eller anna anna aktivitet - lykke til! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har vel ikke hjulpet heller at flere av vinterpadlerne her har flyttet, sånn at det er få å padle sammen med nå. Menmen, det er jo lite å gjøre med.
   Samling er lur idé, notert. Må bare finne hva man skal samle på. Jeg har egentlig én ting jeg samler, men det glemte jeg nok rett og slett av i løpet av året… Tar den tråden opp igjen, bra tips.

   Slett
 3. http://www.seakayakinguk.com
  Anglesey Symposium 2nd - 3rd 4th May
  BCU / Courses 4th - 8th May
  Tide Race weekend 9th -10th May

  SvarSlett
  Svar
  1. Interesting - have to get myself a passport…

   Slett
  2. A passport is always a good investment if you want to check out the world;-)

   Anglesey symposium is an experience of a lifetime and there are courses and trips for all levels of paddlers, plenty of inspiration for a long long time.

   http://havkajakloggen.blogspot.dk/2012/05/vikingerne-invaderer-angelsey-igen.html

   Slett
 4. Kul foto i inledningen! Du både skriver o fotograferar med spännande infall.
  Imponerad av ditt sätt att dela med dig! Tack!
  Kan det inte få vara OK att känna sig lite nere ett tag, även med sin favoritsysselsättning? Kanske kan det finnas annat att fotografera o skriva om, som kan glädja dig (och andra också hoppas jag). Glädjen över att få vara i naturen o vara ett med den via paddlingen kommer sakta men säkert tillbaka i dina fantastiska omgivningar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er et arkivbilde fra rulla satt, for å minne om at det egentlig er lett. ;)

   Men nei, det er nok litt krise hvis ikke padlelysten kommer tilbake snart. Helsen min går ikke så bra ihop med å bruke føttene rundt i naturen, så det er ikke så mange andre alternativer dessverre. (Ski på vinteren kan gå rimelig greit - men det er jo så kjeeedeliiiiiiiig.)

   - Men takk skal du ha. :)

   Slett
 5. Er det mangel på bergenske brølaper i grilldress som gjør at motivasjonen mangler?? Og når kommer oversikten over antall km padlet i 2014?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva er dette for anonymgreier? Skriv under!

   Man vil ikke sette meg i gang om bergenske brølaper, hvis man tenker seg om. Jeg tviler forøvrig på at det noen gang vil skje "mangel" på sådanne. Så lenge det finnes, er det generelt for mange av dem.

   Generelt sett, altså. Det har forøvrig ingenting med min padlemotivasjon å gjøre. Nei, mangelen er nok sammensatt av en hel del ting - men det jobbes med saken. (Ikke at bergensere på noen måte er frikjent fra noe som helst, heller. Bare så dét er sagt, også.)

   Slett
 6. Hei igjen. Omsider tilbake etter 5 uker på Lanzarote..
  Interessant å se at du opplever det samme som både jeg og mange andre har opplevd underveis i padlelivet.
  Vet ikke hvor mye mine tanker er verd, men jeg kurerte det i sin tid med å kutte ut all tenking på teknikk - høyt aktivitetsnivå som ofte heller tapper - osv. osv. Jeg valgte å fokusere mer på aktiviteter når jeg gikk i land underveis, så som fotograferingen, oppleve detaljer på stadig nye steder, og la kajakken være MIDLET til å komme seg rundt dit de andre ikke kommer..
  Min erfaring er at et konstant høyt aktivitetsnivå/ambisjonsnivå før eller senere TAPPER istedet for å GI energi. Nå nyter jeg kajakklivet med hele spekteret av både teknikk, padling med venner, laaange turer, matlaging, fisking.....
  Og jeg lærer fortsatt nytt hvert år.
  Gleder meg til alle turene i 2015, og ønsker deg og LYKKE TIL!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg mistenker at du er inne på noe. Jeg la merke til en ting da jeg gikk gjennom bildene for å lage en fotobok før jul - jeg har tatt lite bilder i 2014. Og særlig lite av annet enn padling. Lite detaljer, småtterier, ting og tang og helt andre ting.

   Det der med å bruke kajakken til et middel å komme seg fram, har nok også blitt litt nedtonet i takt med at jeg etterhvert i større grad padler dit jeg vil. Jeg har etter hvert vært innom de fleste plasser jeg har ønsket - de jeg ikke har krysset av for allerede betinger tid, logistikk og denslags begrensninger, stort sett.

   Nuvel. Jeg har noen idéer, så får vi se hvordan det går utover året. :)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)